10 dingen die ik koop voor een tweede baby

Het relaxte aan een tweede kindje krijgen, al helemaal kort op elkaar en ook nog eens van hetzelfde geslacht, is dat je bijna alles al in huis hebt. De nesteldrang komt heus hoor, haha, maar aan die drang is wat makkelijker te voldoen als je een stuk minder hoeft te kopen!

Een lezeres vroeg onlangs wat ik wél aan zou gaan schaffen voor een tweede, en toen een vriendin er ook nog eens naar vroeg, besloot ik er een artikel aan te wijden. Klik hier trouwens even als je wilt weten wat ik vooral níet heb gekocht voor de tweede.

1. Een extra kinderstoel
Mathis zat vanaf het begin in de Tripp Trapp dankzij het babykuipje, i-de-aal. En nu zit hij daar uiteraard nog steeds op en dat blijft de komende jaren wel zo. Nu voor de tweede is er nóg een Tripp Trapp in huis gekomen. Het babykuipje is er weer op te klikken uiteraard, en het is gewoon een hartstikke handige meegroeistoel. Nu weet ik inmiddels dat er veel meer goede kindertoelen zijn, maar vind ik gewoon wel zo mooi als de twee kinderstoelen die naast elkaar aan tafel staan dezelfde zijn.

2. Een extra cameraatje voor de babyfoon
In het begin zal de mini op onze kamer slapen, ook als wij zelf niet in bed liggen, terwijl Mathis op de kinderkamer ligt. We hebben een babyfoon waar je meerdere camera’s op kan aansluiten, dus zo kunnen we beide kids in de gaten houden.

3. Een aangepaste wandelwagen
Lang heb ik getwijfeld of we voor een duo-wagen of een mono-wagen zouden gaan bij de tweede, het is toch die laatste geworden :). een práchtige Joolz Geo2 mono, Bart en ik hebben ‘m gekregen. Handig om twee kleine kinderen mee te vervoeren, want we hebben mét meerijdplankje waar Mathis op kan staan. Mathis loopt heel veel, maar op de momenten dat hij daar te moe voor is of als we gewoon even moeten voort maken,  is dat héél handig. Ik zal hier later meer over schrijven!

4. Een wipstoeltje
Bij Mathis nooit gebruikt, maar ditmaal gaan we er toch eentje aanschaffen. Ik had er wel eentje geleend van een vriendin trouwens bij Mathis, maar daar zakte hij in weg (ik had ook zo’n mager minikindje), dus nu ga ik op zoek naar een iets stabielere voor de baby. Want het lijkt me nu met een tweede toch wel heel handig als ik de kleinste af en toe er even bij kan zetten in de wipstoel.

5. Een babynestje
Hierover twijfel ik nog nu ik dit typ. Bij Mathis nooit gehad, en ook niet gemist. Maar ik merk dat mensen die wél een babynestje hebben er zoveel profijt van hebben en dat ding overal mee naartoe slepen. Wat het is? Google maar eens! Lijkt me fijn om je kind even in te leggen tussen mij en Bart in, maar ook gewoon even op de bank of bijvoorbeeld in het vliegtuig. Ik denk dat ik er dit keer voor ga! Misschien hebben jullie hier een mening over?

6. Wat extra textiel
Pfff, wat klinkt dat suf, extra textiel, haha. Maar de meeste hydrofiele doeken (ik zweer trouwens bij hydrofiele doeken!) die ik bij Mathis gebruikte hebben toch een beetje hun beste tijd gehad. Een beetje verwassen, of wat vlekjes die er niet meer uitgaan. Dus een stapeltje nieuwe doeken is fijn en handig. Evenals wat nieuwe rompers en mooie pakjes, wat mutsjes en sokjes. Simpelweg omdat die kleine dat verdient! Maar niet al teveel, ik heb nog zoveel van Mathis en leen ook kleertje van een vriendin haar zoontje. Verder heb ik meer dan voldoende dekentjes, beddengoed voor de co-sleeper en badcapejes en van die dingen. Zelfs genoeg knuffels, haha.

7. Dr.Brown’s flessen
Ook al zien die flessen er na twee jaar (!!!) nog steeds prima uit, ik koop een stel nieuwe flessen van mijn favo merk. Misschien heb ik ze wel heel lang niet nodig (omdat ik in het begin niet kolf of geen flesvoeding hoef te geven), maar dan heb ik ze in ieder geval in huis.

8. Een extra Isofix base
Dat is een soort van systeem dat vast zit op je achterbank en waarop je zo hoppakee in één moeite de Maxicosi op kunt klikken. Ideaal! Geen gedoe met gordels. Ik ga er nu eentje extra kopen, zodat zowel in mijn auto als in Barts auto heel handig de Maxicosi te klikken is. In één moeite klaar en je rijdt zo weg.

9. Kraamweek-stuff
Ik moet even kijken wat er ook alweer in een kraampakket zit (nou, als jullie dit lezen heb ik dat al wel aangeschaft hoor, m’n uitgerekende datum is 28 december ;)), en zorgen dat ik alles netjes in huis heb. Zeil in bed, mega kraamverband, maar ook bijvoorbeeld een extra thermometer, een kruik… Dat soort dingen.

10. Een extra ledikantje
En eventueel, als je kleine kinderen géén kamer gaan delen, ook een commode en kast enzo, lijkt mij. Maar dat gaat voor mij allemaal niet op. Ik heb een prachtige jongenskamer voor twee kids gekregen (lees hier even), maar als we het bij de oude kinderkamer hadden gelaten, was er enkel een extra ledikant bij gekomen.

4 reacties

Nelleke -

Ik heb voor ons kindje ook een nestje gekocht. Geprobeerd te gebruiken, maar ik vond het geen succes. Heb het weer via MP door verkocht. Wat ik wel echt super vind is een co-sleeper. Onze uk sliep hier in totdat ze eruit groeide. Dat was minimaal 6 maanden.

Sandra -

Ik zou zeker voor het nestje gaan…. wat hebben wij hier veel plezier mee gehad. Ons meisje woog maar 2 kg en had nog veel geborgenheid nodig. Ze heeft hier ook toen ze 2 mnd oud was heerlijk in gelegen op een strandbedje (natuurlijk in de schaduw). Ideaal ding om overal mee naar toe te nemen!

Mirjam -

Ik denk dat ik als eerste een co-sleeper koop! Ons eerste kindje heeft 8 maanden bij papa en mama in bed geslapen, haha. Misschien komt er nieteens een duo wagen.. Ik draag veel en een grotere kinderwagen past toch niet in mijn autootje..

Aaf -

Mooie lijst. Ik zou ook zeker een triptrap erbij kopen. Een babynestje zou ik zeker afraden, als de baby met zn hoofje tegen de zijkanten ligt, kan er rebreathing onstaan (http://samenslapen.nl/veiligheid/rebreathing-en-warmtestuwing/) Nog van harte met jullie tweede boy!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube