10x dit moet je kopen voor je baby

Neehee, niks moet, alles mag. En wat voor mij en Mathis heeft gewerkt, werkt vast niet voor iedere baby en iedere mama! Maar toch kan ik het niet laten om terug te blikken op mijn eerste jaar als moeder en dan niet alleen mijn lessen die ik heb geleerd door te geven, maar ook wat tips te geven op het materiële vlak. Dingen waar ik echt niet zonder had gekund, en waar ik me van afvraag hoe mensen het zonder hebben gedaan.

lo3

Nogmaals, het is heel persoonlijk. Maar wellicht heb jij er wat aan als je net moeder bent of binnenkort wordt!

1. De co-sleeper
Ik heb al vaker mijn hallelujah geluiden laten horen over dit ding. Maar je kind bij je in bed om te voeden, met één uithaal van je arm. I-de-aal. En buiten dat het handig is (want niet de hele tijd opstaan in de nacht, dus), is het ook gewoon gruwelijk knus, zo’n co-sleeper. Mathis heeft er 5,5 maand in gelegen, toen groeide hij er echt uit en ging hij naar zijn eigen kamer. Wij hadden DEZE.

2. Het verduisteringsgordijn
Yes, de proef op de som genomen. Al meer dan eens. En de uitkomst is duidelijk: ons kind slaapt écht beter in het pikkedonker. En Bart en ik dus ook. Dus al snel kwam er een verduisteringsgordijn toen Mathis naar zijn eigen kamer ging. Als ik ooit merk dat -ie bang wordt in het donker komt er a la minute een lief lampje, maar zolang hij goed slaapt in ik-zie-geen-hand-voor-ogen-style, laat ik dat lekker zo. Wij hebben DEZE.

3. Babyfoon mét camera
Goh, we hebben nogal wat mensen over de vloer gehad die onder de indruk waren van onze supersonische babyfoon. Snap ik. Het is nogal een opvallend ding. Maar ik vond het (vooral in het begin, maar nu nog steeds) heel erg fijn om ook naar mijn baby te kunnen kijken als hij sliep. En dan vooral even inzoomen om te kijken of zijn borst nog op en neer ging. Jep, hij ademde nog. En inmiddels is het heel fijn dat als ik een of andere roep uit Mathis z’n kamer hoor, ik kan checken of hij dat in zijn slaap doet of dat hij inmiddels in bed staat omdat hij echt uitgeslapen is en eruit wil. Wij hebben DEZE.

4. De draagzak
Zo níet gedacht dat dit in het rijtje zou komen. Lees dit maar eens, Mathis haatte de draagzak en draagdoek. Toch stopte ik ‘m er op een gegeven moment weer eens in, toen hij ziek was. En warempel. Hij ontspande. Hij werd he-le-maal relaxed in die draagzak. Ineens! Sindsdien gebruik ik hem bijna elke dag. Om even snel een brief te posten buitenshuis, maar ook gewoon binnen. Als hij bijvoorbeeld een beetje hangerig wordt om 17.30uur, maar het nog te vroeg is om naar bed te gaan. Dan sjouw ik rustig een uurtje met hem rond terwijl ik de was opruim, alvast wat aan het avondeten doe, even iets schoonmaak… Dat soort dingen. Ideaal! Ik heb DEZE.

5. Een draaibare autostoel
We hebben twee auto’s en daardoor ook twee autostoeltjes. Daar zit Mathis in vanaf dat -ie negen maanden of zo was, daarvoor zat hij in de MaxiCosi. Anyway, twee autostoeltjes dus. Voor Barts auto hebben we een dure gekocht, maar omdat we twee van die stoelen zo overdreven vonden, voor mijn auto een goedkopere variant. En jawel, noem me een luxe paard, maar zodra ik Mathis kan vervoeren in Barts auto, pak ik die auto. Puur om dat stoeltje! Die kun je namelijk naar je toe draaien. Al helemaal als het vroeg donker is en je hebt geen auto waar op de achterbank ook een lichtje zit zeg maar, is het zo handig. Vind het echt een meerwaarde, zo’n draaibare autostoel. Wij hebben DEZE.

6. Slabbers met lange mouwen
Een vreselijk lelijk ding, een soort van wetsuit, maar wát is het handig: de afwasbare slabber met lange mouwen. Het eten van mijn kleintje komt overal terecht tijdens zijn maaltijden (ach, bij welk kleintje niet) en dit ding trek je aan in 1 seconde en het houdt z’n hele outfit schoon. Ideaal als hij al in aangekleed in de ochtend en hij nog even een boterhammetje met notenpasta eet voordat hij naar het kinderdagverblijf gaat, bijvoorbeeld. Nu ik dit zo tik bedenk ik me: o ja, ik moet er nog één kopen, eentje is eigenlijk te weinig, haha. Wij hebben DEZE.

7. Een goede kinderwagen
Ja, duh. Natuurlijk wil je een goede kinderwagen. Maar wat is dan een goede? Ik ben heel erg blij met ons Joolzje, en één van de redenen is: de boodschappenmand eronder. Echt een tip voor mama’s die op loopafstand van de supermarkt wonen: koop een wagen waarmee je ook boodschappen kan doen. Vind ik zo fijn! Niks zeulen met een extra tas, die boodschappen gaan gewoon hoppa onderin. Wij hebben DEZE.

8. Overslagrompers
Ik heb even aan Bart gevraagd wat hij onmisbaar vond als vader. Voor hem zit z’n eerste jaar als ouder er nu immers ook op, dus hij heeft er vast gedachten over, dacht ik zo. Bart kwam op de proppen met overslagrompers. En inderdaad, die heeft -ie al eerder genoemd als uitvinding van de eeuw. Eerlijk gezegd vond en vind ik gewone rompers die je over het hoofd trekt prima te doen, maar de vader des huizes hier zweert dus bij overslagrompers. Die hoeven dus niet over het hoofd van je kleintje, je doet ze aan als een vestje. En helemaal als je kleintje echt nog heel ieniemini is en breekbaar lijkt, kan zo’n aankleed-constructie inderdaad héél fijn zijn. Wij hadden onder andere DEZE.

9. Dr. Brown’s flessen
Ik heb ze al eerder genoemd hier op de site, en nog steeds zweer ik erbij: de flessen van Dr. Brown’s. Mathis had nogal last van krampjes, de eerste drie maanden. Vreselijk. Helaas gaf ik niet al die tijd borstvoeding, en leken de krampjes van ‘gewone’ flessen erger te worden. De Browntjes hebben eraan meegeholpen dat de krampen minder werden. Ik bedoel DEZE.

10. Een box
Oké, dit lijkt een inkopper, maar ik weet dat sommige ouders twijfelen over zo’n enorm gevaarte in je huis. Inclusief wijzelf. Maar ik had het eerste jaar écht niet zonder box gekund. De eerste weken kun je je kind ook prima even op een dekentje op de grond of bank neerleggen natuurlijk, maar zodra je kleine gaat rollen en later zelfs tijgeren, is er mijns inziens geen mogelijkheid meer om te plassen, koffie te pakken of de deur open te doen, zónder box. Dus ja hoor, koop zo’n ding, al staat je huiskamer er meteen halfvol door. Wij hebben hem een jaar laten staan. We hadden DEZE (geloof ik).

Trouwens, eerder schreef ik ook al twee mini-artikelen over onmisbare dingen. Deze met kleine dingen, en deze met grote dingen. Zo, en nu jij, welke dingen zijn echt onmisbaar in je eerste jaar met een baby?

VOLG CHICKSLOVELITTLEONES OP INSTAGRAMFACEBOOKPINTEREST EN YOUTUBE!

3 reacties

Neelke -

Mijn Joolz. Echt een heerlijke kinderwagen. En ook XXL hydrofiele doeken zijn wat mij betreft onmisbaar. Ik vind je draaibare autostoel tip heel fijn: we zitten net in de periode dat we aan het zoeken zijn naar een autostoel, en ik heb nu met de maxicosi al vaak last van mijn rug met in en uittillen, dus ik denk dat een draaibare stoel echt een uitkomst is.

LOES -

Het babynestje! Mijn zoontje is pas 1 maand oud maar we kunnen echt niet zonder: hij slaapt er veilig mee in ons bed en we zeulen het ding overal mee naartoe, zodat hij overal lekker en veilig kan slapen in zijn eigen ‘bedje’.

martina -

leuk artikel met mooie producten! zeker een aantal dingen die ik bij een eventueel volgend kindje aan zou schaffen zoals de cosleeper

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube