autocustom.com.br ethereum rx 480 nitro
more help

10x mijn tips om het meeste uit je (werk)dag te halen

Ik zit dit artikel thuis te tikken aan de keukentafel (ik werk een dagje thuis) en barst van de energie. Hoe dat komt? Doordat ik vandaag zo’n dag heb dat ik de ene na de andere to do afvink. Heer-lijk. En dat heb ik écht niet altijd. Helemaal niet nu m’n laatste maand zwangerschap is aangebroken, dan kan ik soms echt zo energieloos zijn, bah. Dan zit ik op werk maar naar m’n scherm te staren en voel ik dat mijn laptop en telefoon de energie uit me slurpen. En kom ik tot niks, bah.

Maar op zo’n goede dag als deze heb ik het zo aangepakt dat ik (zelfs als m’n energie beperkt zou zijn) toch een hoop gedaan krijg. Dit zijn mijn tips om je dag ten volste te benutten, of het nu om een werkdag gaat of een vrije dag waarin je een hoop to do’tjes wilt aftikken.

1. Ik ruim mijn huis (en/of werkplek) de avond van tevoren helemaal op
Niks demotiverender dan je slaapkamer uitkomen en zien dat de tafel waar je aan wilt werken nog bezaaid is met stuff van gisteren. Of dat je de keuken nog niet hebt opgeruimd, op het moment dat je een kopje koffie wilt pakken. Ik kan niet tegen zooi als ik echt goed en rustig wil werken. Dus ruim ik m’n huis of kantoorplek (bureau) op, op het moment dat ik de dag afsluit. Dan begin ik tenminste de volgende dag goed in een frisse, rustige omgeving.

2. Ik maak de avond van tevoren een realistische to do list
En let vooral op dat woordje realistisch. Ik heb nogal de neiging om op een dag met 3 afspraken ook nog eens 30 to do’s te plannen. Not going to happen. Als ik echt een goede dag wil draaien, kijk ik ruim voor bedtijd naar mijn to do lijst voor de volgende dag en bepaal ik duidelijk wat realistisch is. Dingen waarvan ik toch al weet dat ik het niet ga halen, schuif ik verder naar een andere dag. Als ik ‘s morgens opsta en ik weet dat ik een haalbare to do list heb, geeft me dat al zoveel rust en begin ik zonder stress aan m’n dag.

3. Ik leg ‘s avonds al mijn spullen voor morgen klaar
Je hebt van die ochtenden… ik kan niet onder de douche uitkomen, ontdek vervolgens dat ik niks in huis heb om mee te nemen voor de lunch naar kantoor en op het moment dat ik net de deur uit wil om Mathis naar de kinderdagverblijf te brengen en vervolgens naar werk door te rijden, ontdek ik dat hij een gigantische smoothievlek op z’n trui heeft. Oké, aan dat laatste is weinig te doen, ook niet als je goed georganiseerd bent :), maar het zorgt wel voor veel minder stress als het je enige hobbel van die ochtend is. Als ik dolgraag de volgende dag een productieve dag wil, douche ik vaak al de avond van tevoren, leg ik mijn kleren en spullen klaar die ik mee wil nemen de volgende dag en doe ik hetzelfde voor Mathis. Alles wat ik in de avond al kan doen, doe ik in de avond al.

4. Ik begin zo vroeg als lukt
Omdat ik vandaag thuis werk, kon ik al vroeg achter mijn laptop zitten en had ik om 08.00 uur al een eerste to do’tje af. Heerlijk. Op dat moment word je nog niet gestoord met mails en appjes en zo, en is je hoofd nog zo lekker fris. Love it. Ik ben een ochtendmens. Meestal werk ik gewoon op kantoor en vind ik het ook prettig om nét iets eerder te zijn dan de anderen. Al is het maar een kwartiertje, zodat ik net even dat kleine to do’tje al heb afgevinkt. Lukt niet altijd, maar als ik het wel doe, voelt het lekker om zo de dag te beginnen.

5. Ik doe iets stoms als één van de eerste dingen
Mijn biggest frog (stomste ding, hetgeen waar je het meest tegenop kijkt) was iets heel sufs vandaag; naar een electronicazaak rijden om iets van appartuur uit onze fotostudio van kantoor terug te brengen (het was kapot). Op zich helemaal niet zo erg om te doen, maar ik zat zo lekker binnen met mijn kopje thee en laptop en het was zo grauw buiten dat ik er helemáál geen zin in had. Toen ik dat voor de derde keer bedacht, wist ik: oké, en daarom ga ik het nú dus doen. Anders blijf je tegen die stomme to do aanhikken. Dus; verstand op nul en dat vervelende klusje niet uitstellen tot helemaal het einde van de dag.

6. Ik zorg voor lekkere drankjes
Ja, echt! Ik kan wel even doorgaan achter m’n laptop als ik de ene na de andere lekkere thee weg mag slurpen, tussendoor nog ergens een verse jus kan regelen (of zelf persen) en einde middag ook nog eens een heerlijke cappuccino naast me heb. Mmmm.

7. Mijn telefoon leg ik weg
Niet de hele tijd, maar nu bijvoorbeeld is hij in een andere ruimte. Mocht ik gebeld worden, dan hoor ik dat. Maar ik kom niet in de verleiding om in app-groepen mee te doen of Instagram en Facebook te checken. Als dit artikel af is, mag ik weer even :).

8. Ik check mijn mail weinig
Ik open enkele keren vandaag mijn mail, scan het, maar werk mijn mail pas einde dag weg. Sterker nog: ik heb ‘mail wegwerken’ als to do op mijn lijst staan op werkdagen, zodat ik er rond 16.00u echt even voor ga zitten en ik het niet de hele dag door aan het doen ben. Werkt ontzettend fijn voor me.

9. Als het echt even niet gaat, dwing jezelf dan niet
Als je echt mega inkakt, ga dan niet kostte wat kost door, het werkt gewoon niet. Ga even een frisse neus halen, een fijne kop koffie zetten of zelfs een half uur op bed liggen als je thuis bent. Je kunt maar een X aantal uren per dag echt productief zijn, en als je nu even een moment hebt dat je dat niet bent, is dat oké.

10. De twee minuten-regel
Uit het boek F*ck It heb ik een best waardevolle les geleerd; komt er iets op je pad dat je in twee minuten kunt doen? Doe het dan gelijk. Anders blijft het in je hoofd doorzeuren en ben je niet meer zo relaxed. Of je zet alle kleine dingen op toekomstige to do-lijstjes, die dan weer onnodig overvol worden. Handel het even heel snel af en ga door met je volgende to do die wél op je lijst stond. Denk je dat je er langer mee kwijt bent dan twee minuten? Zet het dan wel meteen op je to do lijst voor over een paar dagen, zodat je het ook los kunt laten.

Nou, dat waren mijn tips voor een succesvolle (werk)dag wel zo’n beetje. Heb jij nog aanvullingen?

Liefs, Nina

1 reactie

Pris -

Hele leuke tips! Vooral die van het drinken en de 2 minuten regel. Ga ik zeker ook toepassen.
Jullie andere site heeft vast ook lekkere recepten voor drankjes.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube