2 kinderen op tijd op school en zelf opgemaakt op tijd op werk. Hoe doe je dat?

Vandaag een oproep aan alle werkende mama’s (of papa’s). HELLUP. Sinds gister hoor ik officieel tot de schoolpleinmoeders. YES, zo leuk! Maar echt, ik ben mega trots op mijn zoon van 4 jaar die dan met z’n tas naar buiten komt. Met tranen in mijn ogen stond ik hem gister voor het eerst op te wachten…

Vanmorgen was mijn vriend vrij en konden we gelukkig samen de ochtend doen. Alsnog zaten we helemaal buiten adem 8.15u in de auto. “Dit gestress moet anders” zei mijn vriend. Eerst Samuel naar school brengen, daarna Christophe naar de peuterschool en ik moest gelijk door naar werk. Dus dat zijn 4 mensen die zich moeten aankleden, en daarbij nog eens 2 schooltassen gevuld met gezonde, goede dingen. En dat in krap 1,5 uur. Hoe dan?

Oké toegegeven, deze foodie maakt het zichzelf niet heel makkelijk. Wat er moeten natuurlijk wel snoeptomaatjes, een pannenkoek met verstopte courgette, wat nootjes, een persoonlijk briefje en meer van dat soort gekkigheid in de broodtrommel. Ik moet dus gaan mealpreppen in het weekend. Maar dan nog! Aankleden, make-up, mijn eigen tas inpakken, 2 kids die aangekleed moeten worden, tassen vullen, jassen aan. Moeders (of vaders) van Nederland: hoe doen jullie dit? Ik wil dit namelijk écht weten!

Wat zijn de gouden tips die je MOET weten in de ochtend? Wat werkt als een trein waardoor je al vroeg zonder stress helemaal fris en fruitig on the go bent? Ik heb al een week buikpijn doordat ik dit straks in mijn eentje moet fixen en ik niet in mijn pyjama op kantoor wil komen. Dus kun jij me helpen, wil je dan alsjeblieft hieronder een reactie achterlaten? Mijn dank is groot!

Liefs,

Elise

20 reacties

Marloes -

Het is even doorbijten, maar ik zet de wekker extra vroeg (zes uur). Dit geeft mij de tijd om te douchen, in alle rust te ontbijten (alleen) en daarna aankleden en haren föhnen. Om zeven uur maak ik eerst de oudste wakker en zij kleedt zichzelf aan. Hup, door naar de jongste. Even opfrissen en kleren aan. Daarna allemaal naar beneden, waar ik de broodjes voor ze klaar maak. Terwijl zij aan het ontbijten zijn, gooi ik er nog wat make-up bij mezelf op (zijn de slaap rimpels ook bijgetrokken). Dan ben ik helemaal klaar en verzorg ik de lunch voor school. Niks ingewikkelds – choose your battles. Of maak het ‘s avonds klaar. Dan nog even snel de haren van de kids doen, schoenen en jas aan en dan lopen we (eerlijk waar) in alle rust naar school. Dat alles neemt dus wel 2 uur en 10 minuten van mijn ochtend in beslag.

laura -

Bij ons zijn de kids altijd op tijd wakker maar dan nog is er sinds stress. Wij merken wanneer we het brood in de avond smeren en de ontbijt spullen klaar zetten, koffie klaarzetten (heel belangrijk 😉). Ook kan het helpen om kleren klaar te leggen voor jezelf en voor de kids en het tasje met reserve kleding voor de jongste inpakken. Als wij alles van te voren doen, scheelt het een hoop. Iets eerder opstaan als de kids nog slapen, werkt ook heel effectief. Maarja blijft altijd een race tegen de klok en een feestje van maken is het gezelligst 😊

Kim -

Bij mij werkt het ook het beste als ik alles de avond ervoor klaar zet, maar dan ook echt álles! Mijn man gaat al heel vroeg de deur uit en aan mij de uitdaging om met vier kinderen op tijd op school te zijn. Ik merk dat er meer stress is als ik zelf niet op tijd klaar ben, dus idd vroeg(er) op staan, mezelf douchen, aankleden en opmaken en dan zijn de kindjes aan de beurt. Het scheelt dat ik de jongste naar het kdv kan brengen, nadat ik de andere naar school gebracht heb. Hier inmiddels weinig stress, maar wel telkens blij als t weekend is 🙂 Succes!

Nicole -

Wat voor mij werkt: acceptatie. De ochtenden zijn nu eenmaal een stressmoment, je moet er even doorheen en aan het eind is er lekkere koffie op het werk. Maar het wordt uiteindelijk beter naarmate ze ouder worden, mijn kinderen zijn nu 8 en 9 en soms is het zowaar gezellig aan de ontbijttafel, daar ben ik dan blij om.

Cindy -

Aaah wat leuk dat Samuel naar school gaat. Hier een moeder die uiterlijk om 07:30u in de auto moet zitten voor haar werk en onze zoon wordt door papa naar kdv gebracht. Wat ik altijd al deed, ook toen hij nog bij een gastouder zat en we daar zelf het eten moesten verzorgen: ‘s avonds douchen of in bad, ‘s avonds alles klaar maken: schaaltjes fruit, brood etc voor zowel onze zoon als voor mijzelf. Nu op kdv hoef ik geen eten meer voor hem te maken, maar ik zorg er voor dat ‘s avonds zijn kleding en zijn rugzakje klaar staan. Ook leg ik mijn kleding de avond van te voren klaar en mijn tas: ik hoef er alleen nog maar mijn eten uit de koelkast in te doen. Dat scheelt echt een hoop. En op tijd uit bed gaan (de horror, zeker nu in de herfst en winter) en makkelijke make-up op doen. Succes!

Dewy -

Zo herkenbaar, due ochtendstress!!! Ook mijn man en ik zeggen regelmatig dat het anders moet in de ochtend en inderdaad vroeger opstaan en ‘s avonds alles klaarzetten helpt! Ik ben altijd blij wanneer ik alles op tijd geregeld heb en iedereen op zijn/haar plek zit. En dan hup, zelf naar mn werk. En het gebeurt wel eens dat ik dan in de loop van de ochtend in de spiegel kijk en denk my god ben ik zo de deur uit gegaan?! Of ontdek ik een vieze snotplek in mn trui. Ik schiet er zelf kennelijk nogal eens bij in. Toch maar weer een half uurtje eerder opstaan maandag 😉

Joanna -

Eerder opstaan! Ik vind het heerlijk om eerder dan de kids op te staan zodat ik op mijn gemak alles kan doen. Heb er totaal geen moeite mee. Zorg dat ik van alles in huis heb en het meeste klaar staat. Zodra de kindjes wakker worden krijgen ze ontbijt en daarna aankleden. Het is zelf nu zo erg dat we veels te vroeg op het schoolplein staan steeds.
In maart komt er nog een baby bij! Dus dan is het weer even puzzelen met de tijd. Maar ik ben echt een early bird. Moet dus prima lukken.
Je krijgt er vanzelf een handigheidje in, geef het nog even tijd voor je nieuwe ritme te ontdekken

Marije -

Alles maar dan ook alles wat je dat avond ervoor maar kan klaarzetten ook klaarzetten. En dan nog…..is het hier ook racen in de ochtend! Zo herkenbaar!
Good luck! Liefs Marije

Spinazie met Spikkels -

Heel herkenbaar haha!

Christina -

Welkom in de ochtend stress! Ik heb er 3 en het went niet. Want hoe goed ik het ook organiseer en vroeg op sta, er komt vaak onderling wel ruzie of er is 1 die moeilijk uit bed komt of niet meewerkt. En dan is het best moeilijk om kalm te blijven. Maar inderdaad de kleding voor iedereen al ‘s avonds klaarleggen tm onderbroek en sokken helpt. En vooral kalm blijven. En ik draag geen eens make-up! Ik snap ook niet hoe moeders het voor elkaar krijgen om iets na achten al op school opgedost op school te verschijnen.

Irene -

Gewoon accepteren dat het altijf gestress is en blijft 😉

Maar iets eerder opstaan, álles de avond van te voren klaarmaken, leggen en zetten scheelt wel iets.

ursula -

Hier gaat om 6u de wekker. En alles wordt in de avond voorbereid, van kleding tot lunch. Alles wat niet in de koelkast hoeft staat voor de voordeur, dus niks hoeven vergeten. Mijn make up routine kost gemiddeld 5 minuten. En droogshampoo doet ook de truc. En ach, verder is het gewoon even wennen en je weg vinden. Komt goed!

Cindy -

‘S avonds alvast de tas klaar maken! Dochter (5 jaar) heeft een yumbox als ‘broodtrommel’ en die sluit luchtdicht af/lekvrij af. Dus ik maak meestal de avond van te voren haar lunch al. Briefjes eerder maken en plastificeren, zo kun je ze hergebruiken!er zijn verschillende vormpjes te koop (zoals koekvormpjes bijv) dus op een makkelijke manier heb je snel ‘leuk brood’ En als ik echt geen zin heb in ingewikkeld gedoe prik ik gewoon een paar leuke lunch prikkers in haar brood/fruit/whatever. Ziet er ook vrolijk uit en kost geen moeite!

Monique -

Ochtendschema:
– 06.30 man eruit
– 06.45 ik eruit
– 07.15 klaar met douchen, aankleden opmaken, man heeft ontbijt voor kleine man klaar
– 07.20 kleine man met veel drama 🙂 uit bed, aankleden
– 07.40 ontbijten
– 08.05 jas/schoenen aan
– 08.10 in auto en daar gaan we!

Dit is ons ochtendschema, maar goed het is er 1 dus met twee wel anders……. En idd samen doen,
nadenken over outfits/klaar leggen en ongezellig maar toch de klok goed in de gaten houden. Je krijgt routine,
maar je kijkt wel echt uit naar de vakantie waarin de tijd niet zo’n druk legt in de ochtend. Succes!

Robin -

Ahh gefeliciteerd met deze spannende en leuke nieuwe stap! Ik denk inderdaad dat zelf een kwartiertje eerder opstaan wel helpt, zodat je make-up en haar alvast kunt doen zonder twee kids die aandacht nodig hebben 😉 Wordt wel vroeg dan… maar dat is het toch al 😅 En verder helpt alles klaarleggen natuurlijk ook, maar dat had je vast zelf ook bedacht. Hij boft wel met die uitgebreide lunchbox! 😍 Succes!! Het zal vast vanzelf wat gesmeerder gaan lopen als jullie allemaal gewend zijn 😙

Ellen -

Het is echt even wennen ja. Ik sta er in de ochtend ook alleen voor met twee kids, een van 10 maanden en een van 4. Maar het ging bij mij al vrij snel gesmeerd. Wat bij ons helpt, is om de jongste eerst weg te brengen. Dat kan vaak wat eerder. Ik zit om acht uur met 2 kids in de auto en rij om half negen sharp naar mijn werk. Ben ik daar ook nog enigszins op tijd ;-). Succes!!

Elisa -

Ehh, eerder uit je bed gaan?

Thyra -

Savonds vast de tassen inpakken, lunch voorbereiden en kleren klaarleggen 🙂

Jessica -

Ahhh, toch zo’n momentje he, je kleine man wordt groot! Hoop dat hij het leuk heeft gehad. Ikzelf heb 2 dames (6 & 2) en ik sta altijd een kwartier eerder op zelf rustig mijn gezicht te wassen en de hoognodige make-up te doen (mascara & wenkbrauwen in mijn geval), de rest kun je op werk of onderweg in het ov snel doen. Kleding & tas klaarleggen (voor zowel jezelf als de kids) is ook een cliché maar werkt wel. En een goede taakverdeling. Niet heel gezellig maar manlief ontbijt met de kids terwijl ik me aankleed bv. Maar het belangrijkste: er komt vanzelf routine en dan gaat het sowieso gesmeerder. Nu is het nog een beetje wennen en prutsen 😉

Catharina -

Hier nog geen schoolgaande kinderen, maar wat mij enorm helpt als manlief in het buitenland zit: Bereid zoveel mogelijk de avond van tevoren voor. Lunch en ontbijt klaarmaken, bedenken en klaarleggen welke kleren iedereen aandoet. Tassen zoveel mogelijk al inpakken. Scheelt mij in ieder geval veel tijd.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube