7x tips voor een kidsproof vakantie in Zell am See-Kaprun (Oostenrijk)

Een tijdje terug deelden we al vakantietips voor de regio Kufstein in Oostenrijk, maar dit land heeft nog zo veel meer fijne plekken waar je naartoe kunt voor een trip in de zomer. Zo begaven we ons ook richting het mooie Zell am See-Kaprun. Aan bezienswaardigheden en leuke activiteiten hier niets te kort, en dus hebben we genoeg tips voor jullie kunnen verzamelen! Van een bergwandeling, tot klimmen tussen de watervallen en ontspannen aan een Strandbad, deze plek heeft voor ieder wat wils.

ZELLER SEEZAUBER WATERSHOW ZELL AM SEE - CHICKSLOVELITTLEONES

In deze regio wordt gebruik gemaakt van een zomerkaart: een pasje waarmee je gratis toegang krijgt tot onderstaande activiteiten, en nog veel meer. Bij verschillende hotels zit zo’n kaart bij je overnachting, maar je kunt ‘m ook kopen. Heel handig en een stuk voordeliger dan wanneer je overal los voor moet betalen.

1. Strandbad Thumersbach
Hier kon je al wat lezen over de Oostenrijkste ‘Strandbäder’, en ook in Zell am See vind je verschillende van deze fijne baden. Middenin het centrum aan de Zeller See is er één te vinden, en als je wat verder doorrijdt kom je bij het iets rustigere Strandbad Thumersbach. Hier kun je genieten aan het zwembad, zwemmen in het meer, wat eten of een ijsje scoren in het bijgelegen café of lekker relaxen op het grasveld. Een perfecte plek voor het hele gezin!

2. Kinderwandeling Schmittenhöhe
Op de top van de Schmittenhöhe, een bekende berg in Zell am See, vind je verschillende speelgelegenheden en kun je een speciale kinderroute volgen. Tijdens deze mooie route kom je onderweg o.a. allerlei houten dieren en insecten tegen met daarbij een letter. De letters vormen samen een woord, waarmee kinderen een leuk presentje kunnen verdienen. Let wel even op dat als je deze route wilt volgen, je in het dal van de berg bij het informatiepunt vraagt naar een boekje met alle info over de route. Tip: start bij het dalstation van de Schmittenhöhebahn, dan eindig je bovenop de berg bij een leuke speeltuin waar je kids na het wandelen nog even kunnen spelen en jij (en je partner) een drankje kunnen doen op het terras.

3. Zeller Seezauber Lichtshow
Ook ’s avonds is er wat te beleven in Zell am See. Zo kun je er tijdens de zomerperiode op dinsdag, donderdag en zondag genieten van een spectaculaire watershow op de Zeller See. Een show met licht, lasers en muziek die iedere dag een ander thema heeft (Made in Austria, Happiness en Classic). De show start om 10 uur ’s avonds gedurende de periode 16 mei t/m augustus en om 9 uur in september en oktober en duurt ca. 20 minuten. Iets te laat voor je kids? Overdag is er ook een watershow (op ieder heel uur), maar dan zonder licht.

4. Boottocht op de MS Schmittenhöhe
Wil je wat meer van de Zeller See bekijken en hebben jouw kids altijd al een keer mee willen varen op een grote boot? Dat kan op de MS Schmittenhöhe. Tijdens een tocht van een uur maak je een rondje over het meer en kun je de mooie (berg)omgeving bewonderen. Win win dus. 😉

5. Kitzsteinhorn 
Zijn jouw kids niet bang voor een beetje hoogte? Dan kun je ze meenemen naar de top van Salzburg; de Kitzsteinhorn. Een supermooie plek waar je tot juli nog kunt skiën! Een mooi contrast met de groene omgeving beneden in het dal of van de meeste andere bergen. Je kunt er wandelen door de grotten, niet alleen heel mooi maar ook nog eens heel leerzaam, en uitkijken over het hoogste punt van Salzburg. Hapje eten tussendoor? Ook dat kan op de berg, in het hoogste restaurant van Salzburg.

6. Sigmund-Thun-Klamm 
Lekker klimmen tussen de mooie watervallen door doe je bij de Sigmund-Thun-Klamm in Kaprun. Je loopt hier over een houten brug steeds verder omhoog naast het vallende water en tussen de rotsen door. Je kids en jij kunnen jullie ogen hier uitkijken. Ben je aan het einde van de tocht? Sla dan niet meteen rechtsaf richting de ingang maar ga linksaf, dan kom je uit bij de supermooie blauwe Klammsee.

7. Kapruner Genussmarkt
Niet perse heel kidsproof, maar wel leuk voor jou (en je partner): de Kapruner Genussmarkt. Een kleine markt waar je lokale delicatessen uit Kaprun en Zell am See kunt kopen. Kun je meteen wat souvenirs voor thuis meenemen. 🙂 Wanneer: iedere vrijdag van 17.00 tot 22.00 uur van 16 juni t/m 1 september.

Overnachten in Kaprun
Op zoek naar een fijne plek om te overnachten? In hotel Kaprunerhof kun je de echte Oostenrijkse sfeer proeven en word je superwarm ontvangen door het vriendelijke personeel. Overnachten is hier wat prijziger, maar dan krijg je er wel een zomerkaart en een heerlijk ontbijt bij en het diner in het hotel is daarentegen vrij goedkoop (€ 25,- voor een kwalitatief 4-gangendiner).

En, ga jij na het lezen van dit artikel een tripje boeken naar Oostenrijk? 🙂 Of ben je er al eens geweest? Deel dan vooral jouw tips hieronder met ons!

VOLG CHICKSLOVELITTLEONES OP INSTAGRAMFACEBOOKPINTEREST EN YOUTUBE!

STRANDBAD THUMASBACH - CHICKSLOVELITTLEONES

Strandbad Thumersbach

KINDERWANDELING SCHMITTENHOHE - CHICKSLOVELITTLEONES

ZELLER SEEZAUBER - CHICKSLOVELITTLEONES

Zeller Seezauber watershow

KITZSTEINHORN OOSTENRIJK - CHICKSLOVELITTLEONES

Kitzsteinhorn

SIGMUND THUN KLAMM KAPRUN - CHICKSLOVELITTLEONES

Sigmund Thun Klamm

KLAMMSEE OOSTENRIJK - CHICKSLOVELITTLEONES

Klammsee

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube