autocustom.com.br
rangerdiaries.com http://rangerdiaries.com/wp-list.php?nlrulg=soundcloud-ethereal-dreams mine dogecoin or litecoin click site

cloud mining sites list best way to buy and sell bitcoin in canada bef.nu

7x zo maak ik het dagelijkse leven met een peuter makkelijker

Een gezin hebben vind ik het leukste wat er is, maar let’s be honest, ‘t kan ook gewoon flink pittig zijn. Op het moment dat ik dit tik ben ik 34 weken zwanger van de tweede en ja, als die kleine er is, dan wordt het waarschijnlijk nog wat pittiger zo nu en dan.

Daarom heb ik wat random tips, tricks en gewoon ideeën verzameld die ik toepas om mijn leven met een mini makkelijker te maken. Toen ik vanmorgen nog in bed lag en Bart met Mathis onder de douche stond bedacht ik me: ‘hoe heerlijk dat die kleine nu ook al gedoucht is, dat pakken we slim aan’, haha. Hieronder meer van die dingetjes:

1. Ik badder of douche mijn peuter niet iedere dag
Bye bye, best wel tijdrovende activiteit! Mathis had als baby behoorlijk last van eczeem en mocht daardoor maar 1x per week in bad. Inmiddels heeft hij een best prima huidje, maar ik weet inmiddels ook dat het écht niet nodig is om je kleine kind iedere dag in bad te stoppen. Daarom, doe jezelf een plezier, en sla af en toe een dag over. Om de dag werkt prima hier. Oké spuitluiers en de hele rambam, dan gaat die vlieger ff niet op, maar op gewone dagen kun je prima eens skippen.

2. Laat je peuter met jou mee douchen
Nog even verder in de categorie bad; ik vind het best een gedoe soms, dat in bad stoppen. In het weekend heerlijk, nemen we er echt ff de tijd voor, maar doordeweeks vind ik het maar wat handig om Mathis gewoon ‘s ochtends 10 minuten bij papa onder de douche erbij te zetten. Hoppa, snel weer afdrogen en aankleden en klaar is Kees. Niks uitgebreid badritueel, haha.

3. Huur een schoonmaakster
Dit is een financieel dingetje, maar voor ons écht een uitkomst. Ik maak zelf weinig schoon, er komt een supergoede schoonmaakster eens per week 3 uur bij ons over de vloer die alles aanpakt. Ook dingen als het vuilnis, de koelkast en oven schoonmaken en de was opvouwen. I-de-aal. Ik vind het iedere euro waard en het scheelt me zoveel tijd in mijn toch best drukke leven met peuter.

4. Laat de boodschappen bezorgen
Nog een financieel ding; want je boodschappen thuis laten bezorgen kost wel enkele euro’s extra (zo’n 5 a 6 euro per keer), maar ik kan niet meer zonder. Iedere weekend doe ik online de booschappen, twee dagen later worden ze tot in mijn keuken bezorgd. Ik vind dat een life saver, echt iedere cent waard. Want op een zaterdag met een peuter door de supermarkt vind ik gewoon niet chill. En het voordeel van online bestellen; je vindt er het assortiment van de grootste XL supermarkt, dus alles kun je krijgen. Alleen voor wat brood en soms wat groenten, fruit en vis ga ik nog wel eens naar de winkel.

5. Ik heb oneindig veel rompers
Ja, weer even iets totaal anders. Maar ik ben al een jaar geleden gestopt met witte rompers waar heel veel poep of chocolademelk overheen is gegaan in de week te zetten. Mijn oplossing: ik heb er gewoon echt tientallen in de kast liggen, van de goedkoopste soort, en gooi rompers die na wat gespray met zo’n oxi-spul en vervolgens in een normale wasbeurt echt niet schoon worden gewoon weg. Met mooie truitjes en broekjes is het anders, maar ik heb besloten geen tijd te steken in zaken als rompers die nog geen twee euro per stuk kosten in de week zetten. En ja hoor, je mag dat best decadent noemen ;).

6. Ik gebruik gewoon de tablet en laptop voor hem
Al dat gedoe altijd over beeldschermtijd. Wij doen daar niet zo moeilijk over. Nee, geen 3 uur per dag, maar ‘s ochtends even als ik echt mijn ogen nog niet openkrijg of net voor het avondeten als de dag nét iets te lang is? Ja hoor, schat. Kijk maar Shrek, Peppa Pig of Penelope. En speel vooral volop met de apps van Job de Giraf en Geitje erbij.

7. Ik doe aan meal planning en meal preppen
En niet zo’n beetje ook. Voordat ik m’n online boodschappen doe, heb ik een lijst gemaakt van wat we die week eten. Ik zorg dat ik als ik kook vaak extra veel maak en vries bijna altijd wat in. Zooo handig om ‘s avonds al te weten wat ik ga maken en soms hoppa gewoon wat uit de vriezer of koelkast te halen wat al af was. Scheelt tijd én geld! En helemaal als Bart en ik laat zijn, heb ik altijd wel wat in de vriezer voor Mathis, hij is bijna twee maar ik heb nog steeds altijd éénpersoons- peuterprutjes bij de hand. Kan soms veel tijd schelen, hoeven we niet een kind wakker te houden die eigenlijk naar bed moet als papa laat thuis is.

Heb jij nog andere random dingen die je leven met peuter makkelijker maken?

Liefs, Nina

3 reacties

Bouchra -

Wat leuk om te lezen. Hier vooral gedoe met eten, we hebben een zeer kieskeurig mannetje. Mijn eerste tip aan alle (nieuwe) mama’s: Ossengalzeep voor vieze rompers! Niets weken of gedoe. Gewoon voor je het in de wasmachine stopt even insmeren met ossengalzeep. De meest vieze rompers na een spuitluier worden schoon, echt niets meer van van de vlekken te zien. Werkt overigens ook voor heel veel voedselvlekken op andere kledingstukken, zonder de kleding te verpesten of verkleuren.

Nina De Bruijn -

Nou, wat een goede tip Bouchra, thanks! Hier had ik nog nooit van gehoord!

Liefs, Nina

Pris -

Ik las onlangs dat 2x per week in bad/douche ook voldoende is. En aangezien het van de warme badkamer naar zijn kamertje een wandeling op de koude gang betekend (ik laat de ramen overdag open zodat de kamers fris zijn) kleed ik hem in de badkamer aan met een luierbroekje. Hoppa geen gedoe met die luier. Is voor mij een uitkomst…en ik maak het mezelf makkelijk door de smoothie te maken van diepvriesfruit. Wel verse spinazie en banaan altijd. Maar ik gooi er ananas en mango uit de diepvries gewoon bij.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube