8x cadeau voor als je lang samen bent

Aankomende zaterdag zijn Lex en ik alweer 5 jaar samen. Best lang, al zeg ik het zelf. 😉 Op zo’n dag doen we meestal iets leuks samen. Zo gaan we dit jaar een weekendje naar Friesland. Maar ik verwen hem vaak ook nog met iets speciaals of geef hem een mooi cadeau. Zo verraste ik hem vorig jaar met een uitgebreid diner.

CADEAUTIP-VOOR-ALS-JE-ZOVEEL-JAAR-SAMEN-BENT

Ben je ook op zoek naar een origineel cadeau voor je vriend? De leukste cadeaus die ik Lex de afgelopen jaren gaf tip ik hieronder, samen met een aantal nieuwe cadeautips voor als je lang samen bent. Wie weet heb je er iets aan. 🙂

1. Een jaar lang iedere maand op date
Dit vind ik een van de leukste en meest originele cadeaus die ik Lex ooit heb gegeven: een jaar lang, iedere maand iets leuks doen. Ik schreef 12 brieven met daarin een hint voor het uitje van die maand. Iedere maand mocht hij dan een nieuwe envelop openen. De uitjes had ik allemaal van te voren bedacht. Het waren kleine dingen zoals een kop chocolademelk drinken in een hutje in het bos, een keer voor hem koken, tot een dagje naar de dierentuin en picknicken op een boot. Je kunt dit cadeau dus zo duur maken als je zelf wilt.

2. Persoonlijk alfabet
Een boekje vol met zijn eigenschappen of dingen waardoor je aan hem denkt bij iedere letter van het alfabet. Het klinkt eigenlijk heel cheesy, en dat is het misschien ook wel, maar ik vond het toch erg leuk om te maken en Lex was er erg blij mee. Het is namelijk een super persoonlijk cadeau dat leuk is om te lezen. Je kunt zo’n boekje natuurlijk ook maken op basis van al jullie herinneringen.

3. Fotomozaïek
Persoonlijk ben ik echt fan van fotocadeaus. Een fotoalbum of foto op canvas is altijd leuk om te geven en wordt vind ik nooit saai. Maar wil je een keer iets originelers doen met foto’s? Denk dan eens aan een fotomozaïek! Je hebt hiervoor websites zoals EasyMoza, waar je heel simpel een mozaïek van door jou geselecteerde foto’s kunt laten maken. Zo’n mozaïek kun je dan bijvoorbeeld af laten drukken op een canvas doek. Dan heb je zeker een heel mooi en persoonlijk cadeau!

4. Bioscoop unlimited
Ik vind het altijd heerlijk relaxed om een avondje naar de bioscoop te gaan. En nu kwam ik er laatst achter dat een unlimited pas bij de Pathé maar € 19,- per maand kost. Helemaal niet veel, gezien een gemiddeld kaartje voortaan zo’n € 10,- kost. Dus zijn jullie echte filmliefhebbers? Dan is zo’n pas misschien wel een geschikt cadeau. Kunnen jullie meteen een vaste datenight invoeren.

5. Privésauna
Mijn vriend maak je echt super blij met een dagje sauna. Ik ben alleen niet zo van het hele naakte gebeuren in dat soort resorts. Herkenbaar? Dan is een privésauna een goede oplossing. Je hebt dan een ruimte voor jullie alleen met naast een sauna vaak ook andere faciliteiten zoals een stoombad, zwembad, jacuzzi en een relaxruimte. Een heerlijk ontspannen cadeau voor zowel je vriend als jouzelf. Veel mensen hebben trouwens slechte associaties met privésauna’s, maar er zijn genoeg super nette en schone locaties te vinden. No worries ;).

6. Bijzondere overnachting
Samen een nachtje of weekendje weg is natuurlijk altijd leuk. Maar wil je het net iets specialer maken, dan kun je op zoek gaan naar een bijzondere overnachting. Wij overnachten dit weekend bijvoorbeeld in een soort huisje op het water. Als we aankomen worden we met ons ‘huisje’ eerst rondgevaren over het Sneekermeer, waar we vervolgens aanmeren en slapen. Hoe leuk is dat? Maar je hebt meerdere gave plekken om te overnachten. Check bijvoorbeeld eens deze site. Daar vind je de gekste plekken om te slapen, van een Tipi tent tot een luchtbel en een vogelhuisje. Als dat niet origineel is!

7. Horloge
Oké, toegegeven, ik heb mijn vriend ooit een horloge gegeven en daar was hij niet heel blij mee (lees: mijn vriend is totaal niet materialistisch en vindt dat dus zonde van het geld, haha). Maar ik weet zeker dat je heel veel mannen blij maakt met een mooi horloge. Je kunt dit cadeau extra speciaal maken door er een tekst in te laten graveren.

8. Ballonvaart
Dit uitje hebben Lex en ik nog steeds op onze planning staan. Hoe leuk is het om samen over jullie woonplaats of een andere mooie plek te varen in een luchtballon? Als je hoogtevrees hebt is het misschien een minder goed plan.. Ze zeggen dat je er geen last van hebt in de lucht maar mijn vader sloeg doodsangsten uit. 😉

Tip: je kunt een cadeau natuurlijk ook bijzonder maken door de manier waarop je het geeft. Schrijf bijvoorbeeld 3 kaarten met verschillende cadeaus en laat hem daartussen kiezen. Scheelt jezelf ook weer keuzestress.

VOLG CHICKSLOVELITTLEONES OP INSTAGRAM, FACEBOOK, YOUTUBE EN PINTEREST!

8 reacties

leila -

hallo

binnen 2 maanden zijn we 1 jaar samen en dat wil ik natuurlijk wel vieren samen met hem
maar ik weet nog niet wat doen want ik wil hem echt verrassen ik dacht naar de cinema gaan maar we doen het bijna elke maand en ja dus ik zou graag iets ander doen dat hij niet zou verwachten van mij dus mensen als jullie ideen hebben jullie mogen altijd sturen

danku

Denise -

Ik vind nr. 1 ook echt een heel leuk idee! Wat heb je dan de eerste maand gegeven? Alleen de enveloppen, of begon je ook direct met een date?

Helena -

Mijn beste cadeau was een QR-code met post-its op onze zwarte muur plakken (dagje verlof en ladder!) met een persoonlijke boodschap. Hij werkte nog écht ook! Maar wat een karweitje zeg..
Een zoektocht door het huis met briefjes is ook altijd leuk. van twee glazen cava in de barkast naar massageolie (en een CD met ‘you can leave your hat on’) in het badkamerkastje over lekkere hapjes in de koelkast verder naar een emmertje popcorn en zijn favoriete film onder de salontafel…
Verder doen privésauna, speciale overnachtingen en sjieke etentjes het hier ook altijd goed.
Goedkope ideeën voor nr1.: een gezelschapsspelletjesavond met hapjes/ Twee zelfgemaakte filmticketjes om thuis zijn favoriete filmavond te houden, met alle gordijnen dicht, telefoons uit en een emmer popcorn of ijsbonbons/Picknick in eigen tuin gevolgd door een waterballonnengevecht/met een flesje cava en aardbeien naar het dichtsbijzijnde vliegveldje fietsen en op een dekentje verhalen verzinnen/…

joyce smits -

wij zijn binnenkort 10 jaar samen. 1 is een super leuk idee! wel lastig om er 12 te verzinnen. heb niet een heel groot budget, nog andere tips?

laura -

Hoi Joyce, ja 12 is inderdaad redelijk veel. Als je niet heel veel budget hebt kun je ook allemaal kleine dingen geven. Zo gingen wij bv. in de winter een warme chocomel drinken in een heel knus tentje in de bossen, zijn we een keer gaan picknicken aan het water (kun je zo duur maken als je zelf wilt), heb ik een keer uitgebreid voor mijn vriend gekookt en hem een keer verwend met een relaxavondje. Verder vind ik een ouderwets ingeplakt fotoalbum altijd heel erg leuk (bv. met een verzameling van foto’s van de afgelopen 10 jaar). Hopelijk heb je hier iets aan. Succes en veel plezier tijdens jullie jubileum! 🙂 Gr Laura – Chickslovelittleones.com

Patricia -

wij zijn ruim 3 wkn 4 jaar samen en was al aan het denken over het kado.
Vind met name nummer 1 echt geweldig! Maar mss wel te leuk en kan ik die beter bewaren tot 5 jr samen….
Mmmm, mss niet, want vind hem zooooooooo leuk!

alfabetje is gewoon vette humor (en zeker leuk idee!)

Renske -

Wat een leuke ideetjes! Vooral nummer 1!!
Ik heb ook een keer een horloge gegeven…zonder succes haha

laura -

Thanks Renske! Haha, dan is mijn vriend misschien toch niet de enige die je daar niet blij mee maakt. 😉

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube