8x EHBO-musthaves

De meeste ongelukken gebeuren nog steeds in en rondom het huis. En dat levert natuurlijk de nodige blauwe plekken, schaafwonden en brandwonden bij je kleintjes op. Goed opletten dus. Maar geen paniek, als je de volgende EHBO-musthaves in huis haalt, kun je zelf allerlei pijntjes en plekken verzorgen.

ehbo2

Waarschijnlijk heb je al wel zo’n vierkant EHBO-doosje in huis, maar dat is niet het enige wat handig kan zijn. We zetten kindvriendelijke crèmes, pleisters en andere handige tools voor je op rij.

1. Arnica
Vallen, stoten of zwikken? Dan heb je altijd wat aan Arnica. De Nederlandse naam is heel toepasselijk Valkruid, want je smeert het op bloeduitstortingen die kunnen ontstaan na een val. Je koopt dit fijne kruidengoedje als crème of tinctuur (een vloeibare versie van Arnica) en masseert de pijnlijke plek er zachtjes mee in. Let wel op: niet gebruiken bij schaafplekken, want dat prikt ontzettend.

2. Pleisters met een plaatje
Bijna alle pijn is weg te toveren met een pleister met daarop een plaatje van Cars, Frozen of vrolijk gekleurde pleisters van de HEMA. Sla er dus een of twee van deze pleisterdoosjes in, want ze zijn veel leuker dan de saaie, standaard variant en dat werkt natuurlijk weer goed voor het herstel.

3. Een EHBO-doos
Heb jij nog geen EHBO-doos? Snel kopen, want alles wat hierin zit aan verbandjes, een pincet, thermometer, plakkers en pleisters komt vroeg of laat wel een keer van pas. Heb je er al wel een? Top, maar zorg dat je om de zoveel tijd wel even checkt of alles er nog in zit.

4. Nestosyl wondgel 3-in-1
Buiten spelen gaat vaak gepaard met schaafwonden. Helemaal in de zomer, want door de luchtige kleding is de huid net even wat minder beschermd. De doorzichtige wondgel van Nestosyl kun je smeren op oppervlakkige snij- en schaafwondjes en insectenbeten. Ook werkt de gel goed om jeuk te verminderen. Handig om deze alleskunner in je medicijnkastje te hebben staan.

5. Tekenpincet
Een boswandeling is natuurlijk altijd lekker, of het nu winter, zomer, lente of herfst is. Controleer bij thuiskomst wel altijd even of er geen ongenode gasten zijn meegebracht. Teken laten zich namelijk vanuit bomen vallen en zoeken dan naar een plekje op de huid. Je herkent de teek aan een klein zwart puntje en haalt het beestje weg met een speciale tekenpincet. Twijfel je of je het hele beestje hebt verwijderd? Bel dan snel even met de huisarts voor advies.

6. Calendula
Schaafplekken of kleine wondjes verzorgen? Pak er dan een tube Calendula (wordt ook wel als Calendulan geschreven) bij. De natuurlijke zalf zorgt dat de plekjes mooier herstellen en kan ook worden gebruikt na zonnebrand.

7. Betadine
Betadine wordt het meest gebruikt voor het desinfecteren en verzorgen van wonden om infecties te behandelen en te voorkomen. Hierdoor verklein je meteen de kans op littekens die kunnen ontstaan als de wondjes ontstoken raken.

8. Zetpillen
Nee, kinderen zijn er niet dol op (en jij zelf misschien ook niet). Toch zijn zetpillen ontzettend handig voor baby’s of kinderen met hoge koorts die paracetamol niet kunnen slikken of de smaak van kinderparacetamol niet lekker vinden. En het fijne is, ze werken ontzettend doeltreffend en snel.

Heb jij nog ultieme EHBO-tips voor thuis? We horen ze graag!

VOLG CHICKSLOVELITTLEONES OP INSTAGRAMFACEBOOKPINTEREST EN YOUTUBE!

3 reacties

Sascha -

Niet echt voor in de EHBO trommel maar wel een echte musthave: het boek ‘pas op kijk uit’ van fieke slee en marielle vehmeijer. Zij zijn 2 artsen die moeder zijn en allebei veel ervaring hebben met ongelukken met kinderen die soms in een klein hoekje zitten en zeer ernstige gevolgen kunnen hebben. Het boek gaat (uiteraard) over hoe de kans daarop kleiner te maken zonder allerlei overbezorgdheid. Juist zodat je kinderen zelf de wereld kunnen ontdekken op een veilige manier. En als er dan wat gebeurd over wat je moet doen.
Ook de website thuisarts.nl. Gemaakt door huisartsen met allerhande medisch advies en tips om betrouwbaar te kunnen googlen.

Roos -

Teken vallen niet (alleen) uit bomen maar zitten ook zeker in het gras. Zelfs kort gemaaid gras! Dus dagje uit in het bos, aan het meer of in het park, sowieso dan even op teken checken 🙂

Michelle -

Vanuit de EHBO cursus voor baby’s en kinderen heb ik geleerd dat het ook erg zinvol kan zijn om de Gifwijzer in huis te hebben. http://www.gifwijzer.nl

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube