Alle goede voornemens die ik zou moeten hebben, maar niet (meer) heb

Het is inmiddels februari, tijd voor een evaluatiemomentje. Want hoe is het gesteld met je goede voornemens so far? De afgelopen vier weken heb je de tijd gehad om je beste beentje voor te zetten. En? Ben je een ander mens? Nou. Ik. Niet. Al hoewel ik best tevreden ben met hoe mijn leven gaat, heb ik altijd op 1 januari wel een momentje waarop ik terugkijk en vooruitkijk. Zo had ik me voorgenomen om wat minder zout, minder alcohol, minder chocola te eten in januari. En wat meer aan mezelf te denken. Wat meer te lezen. Ga zo maar door.

En hoewel ik deze maand echt wel gezonder heb gegeten dan in december, heb ik toch ook behoorlijk wat wijntjes op. En bijna wel elke week brood met roomboter en zout gegeten. Ik ben op dit moment op een punt dat ik eigenlijk gewoon even helemaal geen zin heb in goede voornemens. En dus vandaag een artikel met voornemens die ik gewoon niet meer heb. Als ik het tóch doe, is het mooi meegenomen. Maar anders, ook helemaal dikke prima!

1. Meer lezen
Ik heb een zalig boek op mijn nachtkastje liggen. Toch lukt het mij alleen maar om in een vakantie een boek open te slaan. ‘s Avonds ben ik té moe. In het weekend ben ik met mijn kids bezig. Het is gewoon een illusie dat ik ergens een middag lekker op de bank een boekje ga lezen. Dus ik neem het me niet meer voor. Volgende maand heb ik weer vakantie, dan kan ik weer lezen.

2. Meer momenten voor mezelf
Ik werk en als ik niet werk wil ik met mijn gezin zijn. Het kost me ongelooflijk veel moeite om in het weekend te zeggen: “jongens, ik ga even een middagje wat voor mezelf doen. Laterrr”. En ookal doe ik het heel soms wel en geniet ik er dan EXTREEM van, het is gewoon niet mijn ding om dit regelmatig te doen. Ik vind vier dagen werken zalig, maar daar moet wel tegenover staan dat ik die andere drie dagen mijn boys om me heen heb. Dus 1x in de 8 weken een middagje naar de manicure is prima.

3. Minder wijn
Laat ik voorop stellen dat ik niet heel veel wijn drink. Van de 7 dagen drink ik er op ongeveer 2 tot 3 wijn, en dan zo’n 2 glazen. Dat vind ik eigenlijk heel netjes. Tijdens de feestdagen was het wat meer en dus had ik het in januari wel weer gehad. Maar ik stop met dit voornemen. Ik hou van wijn. Sterker nog, Marcel en ik gaan een cursus starten volgende maand. Dus die 2 tot 3 dagen, vind ik helemaal prima.

4. Minder chocola
Ik eet elke dag chocola. En dat hou ik er lekker in. Ik hou van pure chocola (met zeezout) en het is echt iets waar ik elke dag weer naar uitkijk. Als de kids in bed liggen, is het mijn moment. Haha.

5. Sporten
Ook had ik het voornemen om wat aan sport te doen. Maar weet je, op dit moment past het gewoon niet in mijn leven. Ik maak er geen tijd voor vrij, ik vind het buiten te koud, ik vind vrijwel alle sporten stom op dit moment. En ik accepteer het voor nu. Wellicht komt er in het voorjaar wel een personal trainer in een doosje voor mijn deur. Tot die tijd, neem ik het me even niet meer voor!

Zo. Ik hou het denk ik even hierbij. Anders wordt het ook weer zo recalcitrant. En het is juist bedoeld om wat chillness in mijn leven te brengen. Iets minder voornemen. Deze koude wintermaanden goed doorkomen is al een prestatie op zich, toch?

Liefs, Elise

(Foto: Mariët Mons)

2 reacties

Suus -

Dat wijntje is gezond voor hart-en bloedvaten, toch? Dat doen de Fransen heel goed! En bovendien slaapt het lekker hahahaha. Maar owwww dat boek komt me zo bekend voor. Mijn e-reader gaat eerder leeg van het liggen dan van het lezen😂. En het sporten moet van mijzelf, maar ook ik vind alle sporten eigenlijk stom en buiten hardlopen zie ik als een berg tegenop en pak liever een warm dekentje. Misschien tijd om te accepteren wie we zijn? En niet wie we “willen” zijn? Hoe doe jij dat @Elise?

Margreet -

‘n Glaasje wijn of 2, wordt hier in Frankrijk iedere dag gedaan !
Dus daar is niks mis mee.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube