Botox: ja of nee?

Een tijdje terug schreef ik in dit artikel een stukje over hoe ik mezelf op foto’s zie. Nina en ik bloggen inmiddels alweer 7 jaar en staan dus al een aantal jaren zo af en toe met onze snuiten voor de camera. En ja eerlijk is eerlijk: sinds ik moeder ben heb ik magerder gezicht waar steeds meer rimpeltjes in komen. Nu vind ik mezelf oprecht mooier naarmate ik ouder word. Alleen tjsa, die rimpeltjes. Als dat er meer en meer worden, ga ik daar dan iets aan laten doen?

Een best onbeschreven topic als je het mij vraagt. Want volgens mij zijn er een heel hoop mensen met botox die daar niet graag mee te koop lopen. Why not? Denk ik dan. Het is iets van deze tijd toch? Iedereen mag zelf bepalen wat je met je gezicht doet. En of je het mooi vindt. Voor mij is het niet een taboe. Alleen of ik ooit aan de botox zou gaan, dat is de vraag…

Ik sta daar nog heel erg openminded in. Ik vind botox als je het ziet niet zo mooi en erg onnatuurlijk. Maar een kleine touch-up waardoor je er net wat frisser uit ziet, tsja why not? Mij lijkt het wel ontzettend eng die spuiten. Ik weet niet of ik het ooit zou durven. En wat ik al zei, ik ben eigenlijk best happy met hoe ik eruit zie. En die rimpels zijn ook wel tekenend voor het leven vind ik. Hoe meer je lacht, hoe meer rimpels. Uhh, geef mij duizend rimpels 🙂 Ik vind dat ook wel iets heel moois hebben. Dus botox: ja of nee? Ik ben er nog niet uit. Jij?

Liefs, Elise

3 reacties

Rosalinde Kijkduin -

Hi, ik ben het met jullie eens hoor. Voor mij hoeft het ook absoluut geen taboe te zijn. ik ben er eigenlijk altijd wel heel erg open over. Zelf ga ik altijd voor een ‘kleine touch up’ oftewel: babybotox wordt dat ook wel genoemd. Ik ben heel happy met hoe ik eruitzie daardoor.. nét even wat frisser, maar niet té opvallend. Waar ik dat laat doen? Ik weet niet of dat hier zo gezegd mag worden, maar ik ga altijd naar Ec van Goyen.

Irene -

Ik ben nu 29 jaar en het is nog niet nodig, maar ik sluit het voor de toekomst zeker niet uit. Het jammere is alleen dat het steeds weer bijgewerkt moet worden.

Soms zie ik vrouwen met een diepe rimpel boven hun neus, tussen de wenkbrauwen in. Dit geeft een hele strenge uitstraling en hierdoor schat ik persoonlijk deze vrouwen strenger in dan dat ze vaak zijn. Bij mijzelf zie ik de eerste tekenen van die rimpel ook verschijnen. Als dat ooit erger wordt, dan laat ik die absoluut platspuiten
Lachrimpeltjes zijn een stuk minder erg 🙂

JJ -

Er zijn zoveel andere (chirurgische) mogelijkheden dan botox om rimpels “weg te krijgen”. Zeker het opzoeken waard.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube