Dagschema’s van een baby van 6 tot 12 maanden

Als je moeder bent dan is iedere dag een nieuw avontuur, zéker als je little one nog geen jaar oud is. Terwijl je alles in goede banen probeert te leiden en je gezin rustig aan een nieuw ritme gewend raakt, leer je tegelijkertijd ook je baby en jezelf als moeder beter kennen. Een beetje vastigheid in de vorm van een dagschema is daarom zeker in het eerste jaar van je little one hélemaal geen overbodige luxe.

IMG_9111

Iedere baby is anders, maar soms hebben we gewoon enorm behoefte aan een lijstje dat we als houvast kunnen gebruiken. Natuurlijk is een schema niet voor alles een uitkomst en moet je sommige dingen gewoon op je moedergevoel doen, maar zelf hebben we er ontzettend veel gehad. En die kennis delen we natuurlijk graag met jullie! Daarom zetten we hier alle dagschema’s voor baby’s van 6 tot 12 maanden nog eens op een rijtje. Hoe ziet het dagschema van jouw little one eruit?

Dagschema baby 6 maanden
Hoe gaat het als het einde van de borstvoeding in zicht is en je voorzichtig overgaat op de eerste fruit- en groentehapjes? Elise vertelt in dit artikel hoe het haar verging toen Christophe zes maanden oud was.

Dagschema baby 7 maanden
Dat schema’s ook voor papadag ideaal zijn, blijkt wel uit Elise’s dagschema van de zeven maanden oude Christophe. Happy papa én happy baby gegarandeerd.

Dagschema baby 8 maanden
In de categorie ‘efficiënte mama’ geeft Elise handige tips over de bereiding van babyhapjes. Mealprepping voor little ones, dus.

Dagschema baby 9 maanden
Geen gepureerde hapjes meer, maar nog wél een nachtfles. Ook beginnen krokante tussendoortjes nu erg in trek te raken. Maakt jouw little one je ook nog steeds wakker voor een fles?

Dagschema baby 10 maanden
Wat verandert er allemaal als je little one tien maanden oud is? Elise vertelt in dit dagschema over avondrituelen, powernaps en Christophe met de pot mee laten eten.

Dagschema baby 11 maanden
Hoewel dagschema’s fijne handvatten kunnen zijn, geeft je baby het gewoon vanzelf aan wanneer hij ergens klaar voor is. Zo ook Christophe, die na elf maanden ineens uit zichzelf beter gaat slapen (alleen niet voor lang, haha).

Dagschema baby 12 maanden
Hoera, je little one is één jaar oud! Wat gaat de toch tijd snel. Een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Om de reeks af te sluiten beschrijft Elise het laatste dagschema waarin het tijd is geworden om echt volledig met de pot mee te eten. Yes!

Nu zijn we benieuwd, zijn de dagschema’s herkenbaar of heb je zelf andere ervaringen?

VOLG CHICKSLOVELITTLEONES OP INSTAGRAMFACEBOOKPINTEREST EN YOUTUBE!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube