De week van… Elise

Afgelopen vrijdag kon je hier op Dechicks.com al lezen over dat mijn emmer wat te vol zit en dus had ik afgelopen week een weekje vrij. Voor wat me time. En dat is aardig gelukt, al zeg ik het zelf 🙂 See it for yourself!

Zaterdag – Weekend
Ik begin mijn week gelijk goed met een hele dag me time. In de ochtend wordt ik verrast door mijn zus met een pedicure bij SOAP in Den Haag. Ze woont in Frankrijk, dus zo’n ochtendje quality time is zalig! Daarna vliegt mijn zus naar huis en ik kleed me om voor een uurtje personal training. Na mijn sportuur kleed ik me om, want ik heb een Soap afspraak (ja, heel toevallig haha) staan met mijn vriendinnetje Wendy. We krijgen tijdens de manicure een wijntje ingeschonken. Hoe chill wil je het hebben? Daarna drinken we wijntjes en eten we wat Italiaanse tapas bij Grapes & Olives, een van mijn favo tentjes op dit moment. Een zalig dagje!

Zondag – Eerste paasdag
Vandaag een volle dag quality time met mijn gezin en familie. In de ochtend zijn we extreem aan het chillen thuis. We doen met z’n allen een middagdutje en gaan dan naar mijn familie van de viswinkel. Zo noemen we hen, haha. Mijn neef en nicht hebben een viswinkel in Den Haag. We eten uiteraard heerlijke vissalade en gerookte zalm en de kids breken de boel af. We zijn dan ook met een grote groep, een stuk of 30 man. Een heerlijk paasfeest!

Maandag – Tweede paasdag
Ook deze ochtend chillen we uitgebreid in bed. Dan kleden we ons aan en gaan we zonder ontbijt de auto in, opweg naar Haarlem waar we paasbrunchen met Marcels familie. De kinderen zoeken eieren in de tuin en wij zijn vooral de hele dag aan het eten. Wederom een heerlijk dagje!

Dinsdag – Vrij
En dan begint mijn quality time weekje. Ik begin deze week met een kappersbezoek bij kapsalon Hype in Den Haag. Vandaag kijkt mijn kapper Christel naar mijn haar en kleur. We besluiten om het vandaag te knippen en vrijdag te kleuren. Ik heb immers toch de tijd deze week, haha. Na mijn kappersbeurt lunch ik in mijn eentje voor het eerst bij SLA, en vervolgens ga ik weer naar SOAP voor een gezichtsbehandeling. Daarna haal ik mijn zoontje op en ga ik drastisch aan de slag in de tuin. Ik haal kilo’s puin weg. Aanstaand weekend wordt het mooi weer dus mijn tuin moet ready zijn.

Woensdag – Vrij 
Vandaag start ik de dag met een uurtje sporten. Iets waar ik sinds kort weer heel veel plezier in heb gevonden, met dank aan mijn personal trainer. Na het sporten rijd ik naar Ikea, waar ik wat spullen haal voor onze tuin. ‘s Middags zijn de kids thuis en hebben we een vriendje te spelen. Ik maak als avondeten Mexicaanse rijstbowls van Chickslovefood, wat een absolute hit is!

Donderdag – mijn mamadag
Donderdag is altijd mijn dag thuis met de kids. Ik breng en haal ze van school en tussendoor doe ik huishoudelijke klusjes. In de ochtend ga ik langs de huisarts voor een gesprek, ‘s middags ben ik thuis aan het verven, opruimen samen met mijn lieve hulp en ben ik met mijn boys bezig.

Vrijdag – Vrij
Ook vandaag ben ik nog vrij. En ik neem het ervan. In de ochtend drink ik koffie met mijn zus en moeder in de stad. Ik lunch wederom bij SLA,  en ga vervolgens weer naar de kapper voor een kleuring. Ik zit er uren, wat ik zalig vind. ‘s Avonds eten we hamburgersalade en ben ik mega zen. Wat een fijn weekje!

Tot over 2 weken, liefs Elise

 

 

2 reacties

Linda -

Hi Elise, heel leuk dat je hier zo open en eerlijk over schrijft! Me-time is erg belangrijk voor iedereen, maar zeker voor working moms. Take care!

Vivian -

Wat goed dat je gewoon een weekje ‘me time’ hebt genomen, zoals je het zelf noemt! Ikzelf kan dat nog geen dag. Ik heb tot nu toe (mijn zoontje is twee) nog nooit een dagje vrij genomen en hem gewoon naar de kinderopvang of oppas gebracht. Wie weet helpt dit artikel om het toch gewoon eens zo te doen 😉

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube