Dingen waar ik blij van word, stel ik niet langer uit

Toen Elise vorige week dit artikel schreef over leuke dingen voor jezelf doen, herkende ik me daar wel in. Het is niet zozeer dat ik de tijd er niet voor wil nemen, het is meer dat ik het uitstel omdat ik vaak denk dat het perfecte moment er nog niet is.

Als ik die laatste 3 a 4 zwangerschapskilo’s kwijt ben, koop ik nieuwe kleren. Anders is het zo zonde als ze wat te ruim zijn als ik mijn streefgewicht heb bereikt.

Als ik stop met borstvoeding geven, koop ik nieuw ondergoed. Want wie weet hoe mijn boezem eruit ziet dan, zonde om opnieuw bh’s te moeten kopen over een paar maanden.

Als mijn haar begint uit te vallen net zoals een tijd na de geboorte van Mathis (dat gebeurt bij veel vrouwen een aantal maanden na de bevalling) ga ik weer naar de kapper. Zo zonde om nu een leuk kapsel te nemen dat er niet meer uitziet als die haaruitval begint.

Zodra ik straks de fotoshoots heb van ons nieuwe boek, neem ik weer gelnagels, nu kan ik ook wel gewoon lakken.

Zo denk ik vaak. Nee, zo dácht ik vaak. Totdat ik me vorige week weer dood zat te ergeren aan mijn uitpuilende kledingkast waar ik zo’n beetje niks meer mooi van vind. Totdat ik weer niet matchend prehistorisch ondergoed uit de kast pakte en ik dat echt niet leuk vond. Totdat voor de zoveelste keer tegen Elise klaagde dat mijn droge haardos er echt niet uit zag en ik niet wist wat ik ermee aan moest. Totdat ik naar mijn nagels keek en me besefte dat ik er altijd zo blij van word als er weer een mooie, strakke kleur op zit die lang blijft zitten.

En nu heb ik besloten; ik wacht niet meer met uitstellen van leuke dingen doen totdat ik eerst een soort van bepaald punt heb gehaald. Waarom? Ik leef toch nu? Ik ga toch niet wachten met me weer blij en mooi voelen, terwijl dat ook nu kan?

Daarom: na het tikken van dit artikel staat er ten eerste een online shopsessie gepland voor kleding en ondergoed. En nee, ik ga dan geen 1000 euro uitgeven, want de kans bestaat inderdaad dat het over een maand of twee al niet meer mooi is. Maar ik koop gewoon een paar leuke stukken, dat ik er weer even tegenaan kan. En na dat gewichtsverlies en na de borstvoeding dan? Nou, dan doe ik het gewoon opnieuw, hoppa! En zodra ik klaar ben met online shoppen, maak ik een afspraak om mijn strobos onder handen te laten nemen en plan ik nieuwe gelnagels in. En dat die kappersbeurt en gelnagelafspraak dan herhaald moeten worden binnenkort, so be it. Ik wil me nu ook happy voelen met hoe ik eruit zie, en deze dingen dragen daar nou eenmaal aan bij. En ja, da’s belangrijk voor me.

Doelen stellen is belangrijk, maar in het hier en nu leven en daarbij jezelf zoveel en vaak mogelijk goed voelen ook. Waarom wachten als het nu kan?

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube