Dit ga ik doen in mijn verlof

Happy new year! Ik zit lekker thuis te verloffen met hopelijk een mini-baby. Als ik dit tik ben ik ruim 34 weken zwanger, ik ben flink vooruit aan het werken zodat ik even geen artikelen maak als de baby er is. Maar als ik dit dus online zet en jullie het lezen (3 januari dus), ben ik al lang en breed uitgerekend (28 december is mijn uitgerekende datum).

Nu ik dit tik werk ik nog twee weken door, daarna heb ik een week of 3 a 4 vrij, totdat de baby komt. Of heel misschien wel 5 als ik een week overtijd ben, maar ik heb een voorgevoel dat de mini vroeg komt. Mathis was ook wat eerder, dit kindje was ook al heel vroeg ingedaald, dus dat denk ik nou eenmaal. Maar misschien ook niet… We gaan het meemaken :). Anyway, mijn verlof begint dus over 2 weken en ik vind het leuk om even zwart op wit te zetten wat mijn plannen zijn. En dan kom ik er in een later artikel, als ik weer volop aan het werk ben, op terug wat ik allemaal heb gedaan van die lijst.

Eigenlijk een soort verlof bucket list dus :)! Oh, ik heb het trouwens over de weken vóórdat de baby komt. Ik leef niet in de illusie dat ik ff lekker m’n nagels ga laten doen als mijn kind een week oud is, haha! Nee, zodra hij er is draait alles om hem, maar die zalige paar babyvrije weekjes…. Nou, komt -ie!

1. Nog een heel klein beetje werken
Wahaha, begint al goed hè! Begrijp me goed; ik ga écht niet meer naar kantoor en laat mijn mailbox ook voor wat het is. Maar vanaf de zijlijn, of misschien wel nog de rij daarachter :), blijf ik een beetje betrokken. Omdat ik het heerlijk vind. Omdat we zó aan het groeien zijn. Omdat het óók mijn hobby is. Omdat ik Elise echt niet kan missen. En het heel raar zou zijn om haar te spreken en dat we het dan niet over werk mogen hebben. Zo begint mijn eerste verlofdag met een lunch met onze uitgever, haha. Maar dat vind ik alleen maar gezellig! En als Elise even wil sparren over een salesvoorstel bijvoorbeeld, vind ik het alleen maar leuk als ze belt. Maar alles dus heel low key, het échte werken komt pas weer als de baby een aantal weken oud is. Trouwens, als ik lekker ontspannen ben, komen de beste werkideeën. Dus wie weet wat er tijdens mijn verlof allemaal in mijn hoofd gebeurt. Die zaken kan ik natuurlijk niet negeren en moet ik opschrijven en met Elise delen :).

2. Een nieuw gellakje
Even van een hele andere orde. Ik ga voor mijn bevalling nog lekker een nieuw kleurtje op mijn nagels laten knallen. Bij mij blijft gellak altijd bizar goed zitten, zeker 3 weken, dus zo ga ik met mooi verzorgde handen het kraambed in :).

3. Wenkbrauwen verven
Dit doe ik eens per 7 weken ongeveer, het in shape brengen van de brows. Ik heb onzichtbare van mezelf (echt!), dus als ik ze nog even laat doen net voordat de baby komt, zijn ook de wenkbrauwen perfect in shape als de mini zich aandient. Over de kapper twijfel ik nog, ik wil mijn haar namelijk lang laten groeien, net zolang tot het er weer met bossen uitvalt zo’n 3 maanden na de bevalling.

4. Een zwangerschapsmassage
Nog minstens één keer, begin december! Ik kan hier zo, zo, zo van genieten.

5. In bad!
I love in bad gaan, maar ik neem er te weinig tijd voor. En als ik het dan weer eens doe, in plaats van een snelle douche, kan ik er zo van genieten. Dus lekker badschuimpje erin, boekje mee (of serietje op de laptop ernaast) en ontspannen maar. Dat ga ik toch minstens twee keer per week doen tijdens mijn verlof.

6. Kasten uitmesten
Keukenkastjes, de boekenkast, de grote gangkast, de kast met de administratie, de kast met gereedschap, de kast met elektronische shizzle (opladers en kabels en zo)…. Aaaargh, m’n handen jeuken om die aan te pakken. Hallo, nesteldrang! Ik ben er voor mijn verlof niet aan toe gekomen, maar iedere dag een kastje, lijkt me helemaal geen gek idee.

7. Een fotoboek maken van Mathis zijn vakanties
We zijn in de eerste twee levensjaren van Mathis een keer of zeven op vakantie geweest en heb daar de leukste en mooiste foto’s van. Tijd om die eens te bundelen en af te laten drukken in een mooi boek. Ga ik echt doen!

8. Een filmpje maken over Mathis zijn eerste (!) levensjaar
Oké, als jullie dit lezen is Mathis al twee, maar ik wil graag alle video’s in een mooie wat langere film achter elkaar zetten van zijn geboorte tot zijn eerste verjaardag. Elise doet dit zelfs ieder jaar van haar kids, zo’n leuk idee! Ik heb alle filmpjes al geselecteerd, ik moet ze alleen nog achter elkaar zetten en dan inkorten. Gaat me lukken!

9. Fijne sociale afspraken
Met mensen die ik graag zie, maar toch al te lang niet gezien heb. Zo’n verlof leent zich daar uitstekend voor. Kom maar lekker bij mij op de thee, jongens!

10. Leuke dingen in mijn eentje doen
Met de tram naar de Bijenkorf en daar rondneuzen (oké, en misschien wat geld uitgeven). Koffie drinken bij de Bagels & Beans. Een hele middag een boek lezen. Een beetje random wandelen op het moment dat dat goed voelt. Van die dingen. Kan ik intens van genieten, doe ik eigenlijk nooit, omdat ik op mijn vrije momenten mijn oudste zoontje bij me heb en dan is dat toch anders. Nu ben ik een paar weken vrij, terwijl Mathis gewoon naar de opvang gaat, dat betekent tijd voor Ninaaa :)!

11. Intens genieten van nog even met z’n drietjes zijn
Met z’n drietjes naar de Bijenkorf en daar rondneuzen. Met z’n drietjes koffie drinken bij de Bagels & Beans. Met z’n drietjes filmpjes kijken in bed. Met z’n drietjes gewoon heel erg happy zijn. Ik heb zo’n zin in ons nieuwe zoontje! En besef tegelijkertijd dat onze hele gezinssituatie gaat veranderen, ik merk dat ik best bezig ben daar een soort van bewust afscheid van te nemen. Dus nog even volle focus op twee mannen, dat zijn er snel genoeg drie :).

1 reactie

Roos -

Hoi Nina, wat een leuk lijstje! Ben je aan alles toegekomen? Heb je voor mij het adresje waar je je wenkbrauwen hebt laten doen? Ik zoek een betrouwbare plek en volgens mij woon jij bij mij in de buurt! Gr. Roos

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube