Dit heb ik gedaan in mijn verlof

Wat had ik me toch veel goede plannen joh, om uit te voeren tijdens de toch wel zeker drie weken die ik vrij thuis zou zitten zónder baby. Ik dacht steeds; deze periode, zo’n zwangerschapsverlof, komt waarschijnlijk nóóit meer terug dus laat ik die tijd maar eens goed benutten.

Maar het liep iets anders dan gedacht, haha. De eerste week had ik nergens puf voor, wilde ik alleen maar hangen, zitten en liggen. En na die eerste week kwam de baby al! Cédric werd met 37,5 week geboren. Prima, hij was helemaal af en alles, maar mijn verlof bucketlist (zie hier) is er daardoor wel ietsje bij ingeschoten :).

Nog een heel klein beetje werken? Oké, ik schreef nog wat artikeltjes voor deze site, maar verder niks. Een afspraak die nog stond, ging niet door. Een nieuw gellakje? JA! Haha, dat dan weer wel. Ik denk dat er weinig vrouwen zo mooi gelakt in hun bevalbed liggen, ik kreeg als verrassing van Elise en Dionne een heerlijke manicure op zaterdag, terwijl ik op dinsdag beviel. Nails on fleek dus, in de kraamweek :). En dus ook de zwangerschapsmassage: check! Die hoorde bij mijn verwendag op zaterdag. Zálig.

Maar verder… Nee, ik heb geen fotoboeken gemaakt, geen filmpjes gemonteerd. Ik ben er niet in mijn eentje heerlijk op uit geweest voor koffie (alleen af en toe met Mathis en/of Bart erop uit) of een kleine shopsessie. En ik heb al helemáál geen kasten uitgemest. Ons huis is nog net zo vol als tijdens mijn zwangerschap :). Ik heb ook nauwelijks meer sociale dingen gedaan met anderen, die eerste week had ik echt alleen zin in rust en een beetje in mijn bubbel zitten. Ik had afspraken staan, maar die had ik afgezegd. Kan het niet zo goed verklaren, ik had gewoon enkel zin om in mijn eigen wereldje te zitten en te niksen. De volgende week pak ik weer wat dingen op, bedacht ik me :).

Nou, toen kwam de baby dus. En vind ik dat nu jammer dat ik geen kasten heb uitgemest of koffie heb gedronken met kennissen? Nee. Toen ik nog werkte, de laatste dagen voor mijn verlof, vloog het me soms aan. En ook in die eerste verlofweek. Ik dacht steeds: er ‘moet’ veel gebeuren! Ik wil het huis compleet aan kant! Ik had echt zware nesteldrang. En organiseerwoede. Die duizenden foto’s op mijn laptop, die móesten georganiseerd in boekjes afgedrukt worden. Maar eigenlijk al vanaf het moment dat m’n bevalling begon, boeide het me niets meer en had ik er echt totale vrede mee dat ik niet de dingen heb gedaan die ik wilde. Je focus ligt dan net ff wat anders :). En ook de weken dat Cédric er was en ik nog niet werkte heb ik me echt nergens druk over gemaakt en weinig anders gedaan dan genieten van mijn baby en op de been blijven met heel veel koffie, haha.

Hoe zag jouw verlof eruit?

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube