Een eerste verjaardag, voor wie vier je die?

Toen de eerste verjaardag van Mathis naderde, zat ik met Bart in dubio hoe we het zouden vieren. Dat we íets zouden doen, dat stond buiten kijf. Maar alleen opa’s en oma’s en ooms en tantes? Of meer mensen? En wie dan? En een uurtje of een hele dag? We waren er redelijk snel uit: alleen grootouders en ooms en tantes, familie dus. En lekker bij ons thuis, in de namiddag.

verjaardagstaart

Ik appte wat rond, en dat was het. Totdat het me ineens ook wel leuk leek om een echte uitnodiging te sturen, een kaartje dus. Ik vond online een hip design en zag dat hoe meer kaartjes je bestelde, hoe lager de prijs per stuk werd. Ach, ik vond het toch wel leuk om enkele extra mensen uit te nodigen. Twee vriendinnen met hun kind(eren). En ik bestelde nog een paar kaarten extra, just in case. Langzaam groeide de uitnodigingenlijst naar alle vrienden met kinderen, zodat het niet alleen een familieverjaardag, maar ook een kinderverjaardag zou worden.

En ineens wilde ik een taart. De mooiste, de grootste. Alles voor mijn kleine vent. Ik heb een dure (de mooiste!) taart laten bezorgen, snoep gekocht, borrelhappen en genoeg wijn en bier ingeslagen. Helemaal happy nog wat muffins staan bakken en de avond voor het feestje het huis versierd met slingers en mooie blauwe lampionnen.

En toen was de dag daar. Jongens, jongens, jongens, wat is zo’n eerste verjaardag een emotionele, bijzondere, blije en grootse bedoeling… voor la maman et le papa dan hè :). Want ik heb niet alleen de eerste verjaardag van mijn kind gevierd, maar ook het eerste jaar als ouder. Mathis heeft énorm genoten. Hij was zó blij de hele dag. Maar ook het ouderschap vier je, ontdekte ik. Jóuw verjaardag als moeder. De dagen voor en na de verjaardag waren echt een trip down memory lane van het afgelopen jaar. Wát een bizar jaar hebben Bart en ik achter de rug. Van een stel naar ineens een gezin. En ik ontdekte dat me dat het enorm raakte.

Dus een eerste verjaardag, voor wie vier je die? Voor je kind, uiteraard. Maar toch ook wel heel erg voor jezelf. Vier het eerste jaar ouderschap, vier hoe goed jij het hebt aangepakt met je man, vier dat jullie je er kranig doorheen hebben geslagen, vier dat jullie van twee naar drie zijn gegaan, vier dat je een jaar lang slechte nachten hebt overleefd, en vier dat je al een jaar lang de grootste liefde ever voelt. <3.

Vieren dus, die eerste verjaardag!

VOLG CHICKSLOVELITTLEONES OP INSTAGRAMFACEBOOKPINTEREST EN YOUTUBE!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube