Elektrisch tandenpoetsen met kinderen, hoe gaat dat?

Gesponsord – “Klaar mama”, zegt Samuel als ik welgeteld 3 seconden zijn tanden aan het poetsen ben. Ik laat hem altijd eerst zijn eigen tanden poetsen, maar daarbij wordt standaard de tandpasta van de borstel afgezogen (ook al koop ik écht geen aantrekkelijke tandpasta) en vervolgens gekauwd op de borstel. Oké, mama doet het nog wel even. En dan zijn we volgens mijn bijna vier jaar oude zoontje dus al na een paar seconden klaar. Terwijl de richtlijn is 2x 2 minuten per dag. Hoe dan?! Ook Christophe is niet echt een poetsliefhebber, al is -ie wel gek op de tandenborstel. Daar kun je namelijk van alles mee. Maar goed, dat is dus niet mijn doel! Tijd dus om het elektrische poetsen eens te proberen. En dan niet zomaar een witte trillende borstel. Nee, wij proberen thuis de Oral-B elektrische Cars tandenborstel uit. Hoe cool is dat?

Nou dat is héél cool kan ik je vertellen. Of nou, dat vertelde Samuel mij. En nóg toffer is het als je tanden poetst met de tablet  of je telefoon erbij. Ik vond het een briljante tip van Oral-B. Want natuurlijk blijf je tanden poetsen als je kijkt naar de Disney Magic timer app, waarbij Cars Samuel entertaint terwijl hij poetst. Des te langer hij poetst, des te meer hij te zien krijgt. En ja, wellicht moet je een kind hebben die belonings-gevoelig is, maar bij Samuel werken dit soort trucjes echt perfect!

Toen Samuel voor het eerst de elektrische tandenborstel in zijn handen kreeg, was de verleiding wel groot om er alsnog mee te ‘spelen’. Maar gelukkig is hij met een leeftijd van 4 jaar in staat om afspraakjes te maken met mama of papa. En dus is de afspraak dat hij  de tandenborstel zelf mag vasthouden, als hij ook echt zelf poetst. Hoe chill is dat? 🙂 En dat gaat goed! Alhoewel hij het dan niet zonder de app doet, want dat vindt -ie echt heel interessant. De eerste paar keren gingen we écht tot 2 minuten door, dat werd daarna wel iets lastiger. Maar wel al véél langer dan de 3 seconden die we eerst voor elkaar kregen! Dat we dit niet eerder gedaan hebben…

Enne, mocht je nou geen Cars-liefhebber thuis hebben, dan kun je uiteraard ook gaan voor de Frozen of prinsessen variant 🙂

Poetsen jullie elektrisch de tanden van je kinderen? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen. Laat het ons hieronder weten!

3 reacties

Nicole -

Super goed dat jullie electrisch poetsen! Maakt echt beter schoon dan handmatig poetsen.. maar electrisch betekent niet automatisch helaas!
Kinderen hebben tot 10 jaar niet de fijne motoriek om de tanden goed te poetsen en dus moeten de ouders echt zelf aan de slag 😄
Succes ermee hoor!
Meer info: http://www.gewoon-gaaf.nl
Liefs,
een tandarts assistente

Stefany -

Ik poets de tanden van mijn ‘niet stil zittende’ peuter van 2,5 ook elektrisch met de cars borstel. Na het eten gelijk poetsen in de kinderstoel met een leuk liedje zingen dan halen we meestal de 2 minuten wel. Daarna mag hij nog zelf zijn tanden poetsen. Gaat heel goed zo (meestal 😉)

Stefany -

Ik poets de tanden van mijn ‘niet stil zittende’ peuter van 2,5 ook elektrisch met de cars borstel. Na het eten gelijk poetsen in de kinderstoel met een leuk liedje zingen dan halen we meestal de 2 minuten wel. Daarna mag hij nog zelf zijn tanden nog poetsen. Gaat heel goed zo (meestal 😉)

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube