Er leuk uitzien tijdens een zwangerschap, hoe dan?

Toen ik zwanger was van Mathis had ik zo’n beetje twee jurkjes waar ik in leefde tijdens de warme maanden (één daarvan had Elise ook, een basic zwart H&M’tje) en voor de koude dagen wisselde ik af tussen 2 jeans en een serie truien. Een enkele had ik gekocht, de meeste geleend. In totaal heb ik misschien vijf stuks aan positiekleding gekocht toen ik zwanger was. Ik had wel wat meer hoor, maar dat leende ik of kreeg ik. Serieus, ik vond het zó moeilijk er geld aan uit te geven. Zonde gewoon.

Dit keer besefte ik: dat ga ik anders doen. En nee, ik loop er nu heus niet iedere dag bij als een hippe kip (as we speak heb ik gewoon een jeans en een trui aan), maar ik heb wél meer keuze in mijn kledingkast en denk er beter over na. Waarom? Omdat ik er niet pak ‘m beet zes maanden bij hoef te lopen als een halve debiel, met voor m’n gevoel iedere dag hetzelfde aan. Ik verdien het gewoon om er leuk uit te zien, en da’s ook wel zo gezellig voor mijn omgeving. Daarbij is dit misschien wel de laatste keer in mijn leven dat ik zwanger ben, en daar wil ik gewoon van genieten. Mijn mindset is dit keer anders. Dus…

Ik heb veel gekocht
Ja, ik heb geïnvesteerd in kleding die ik kan dragen tijdens mijn zwangerschap. En niet met het oog op ‘hmmm, misschien kan ik dit ook nog wel aan als ik mijn oude figuur terug heb, maar dan als wijde jurk’ of zoiets. Nee, ik heb gewoon dingen gekocht waarvan de kans heel erg groot is dat ik dat vanaf een paar weken na de geboorte nooit meer draag. Maar so be it. Dan geef ik het aan vriendinnen of een goed doel en geniet ik van de gedachte dat ik al die mooie jurken heb mogen dragen toen ik zo’n heerlijk ventje in mijn buik had.

Ik heb beter gezocht
Als je tussen de standaard zwangerschapsmerken zoekt, vind je heus wel leuke dingen, ik heb best wel wat echt leuke items gekocht (en gekregen, lang leve blogger zijn ;)). Maar ik vind zelf de keuze niet écht reuze. (Oproep aan dames a la Nikkie Plessen of Josh V., kunnen jullie niet een zwangerschapscollectie maken?!). Ik krijg bijvoorbeeld de kriebels van die touwtjes en lintjes die je boven je buik moet strikken, en dat hebben bijna alle positiejurkjes. Dussss, ik heb me verdiept in jurken en kokerrokken die ik gewoon echt mooi vind, van merken die niet aan zwangerschapskleding doen. Die kleding heb ik in maat L/40 gekocht. Normaal heb ik M/38, dus gewoon een maat groter. Dat kan (voorlopig, ik ben nu 25 weken) echt prima! Bij de Zara, Mango en gewone lijn van H&M, dus heus niet megaduur. Voor broeken ligt dit wat moeilijker, maar voor rokken en jurken kan dit prima. Ook voor blouses trouwens, als dit je ding is.

Ik heb meer afgekeken
Zoek even op Instagram en je vindt zo 10000 hoogzwangeren die er leuker uitzien dan dat ik er ooit uit zal zien zelfs zónder zwangerschap. Maar dat inspireert me. Hoe combineren zij hun outfits? Wat trekken zij aan? Niet alles is een match made in heaven met mij. Ik heb twee van die hele gave oversized blouses die dan op een legging of strakke skinny geweldig staan… Bij anderen. Maar ik lijk dan echt een wandelende tent. Strak staat mij als ik zwanger ben het mooist, weet ik inmiddels.

Ik let meer op accessoires
Oké, hier is nog wat werk aan de winkel. Maar mijn voornemen is om wat meer en leukere schoenen, oorbellen en kettingen te kopen, om zo toch afwisselend en hip voor de dag te komen. Ik vind het jammer dat sommige outfits echt niet meer lukken als je dik wordt, bijvoorbeeld een mooie pantalon en dan daarín je top of blouse (want alle zwangerschapsbroeken hebben een band tot bijna aan je borsten, de zwangeren weten wat ik bedoel), je kunt het er alleen nog overheen dragen.

Zo, dat waren mijn tips. Heb jij nog aanvullende ideeën over positiekleding?

(Bovenaan v.l.n.r.: 1. alles H&M, 2. jurk Modemusthaves, truitje WE, 3. alles H&M.
Midden v.l.n.r.: 1. Zara, 2. top H&M, rok Noppies, 3. Mamalicious
Onder v.l.n.r. 1. Noppies, 2. alles H&M, 3. Mango)

3 reacties

Cherish -

Ik kan me helemaal vinden in jouw verhaal. Ben nu ook zwanger van mijn 2de kindje en heb me ook voorgenomen om te shoppen, om er leuk uit te zien. Denk dat dit mijn laatste zwangerschap zal zijn, maar zeg nooit nooit, en geniet hier dan ook met volle teugen van of laat zeggen ik neem het ervan…. thanks voor jouw tips x

Shirley -

Die fluwelen jurk staat echt fantastisch! Heel tof!

Nina -

Ah, thanks! X

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube