Happy fotoles #8: Perspectieven

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat is het moment waarbij we alles even van een andere kant bekijken en open staan voor veel nieuwe dingen. Ook in de fotografie! We gaan vandaag namelijk afwijken van de standaarden. Want soms krijg je juist dan de allermooiste plaatjes.

happyfotoles8

De foto hierboven is vanaf de grond genomen en dat lag heerlijk hoor! Vandaag dus een hoop inspiratie om het allemaal eens van een andere kant te bekijken. Zó kun je ook fotograferen.

Perspectief
Wat is perspectief? Door alleen het perspectief van je foto te veranderen kun je al een heel ander verhaal mee geven aan een foto. Het geeft vaak een extra lading aan de foto. Zo maakt het een groot verschil of je een kind van boven fotografeert of door je knieën gaat en op ooghoogte een foto neemt. Op ooghoogte voeg je de beleving van het kind toe. De foto zegt nu veel meer.

persectiefbijeenkind

Silhouette
We leren altijd dat we met het licht in onze rug moeten fotograferen voor het beste resultaat. Zo valt al het licht op het te fotograferen object en is het goed belicht. Ik kan je zeggen dat is niet altijd zo! Je kunt ook foto’s maken waarbij je juist tegen het licht in fotografeert. Waarbij de lichtbron tegenover de camera staat. En die resultaten kunnen verbazingwekkend mooi zijn.

silhouette

Zoals je ziet: regels zijn er af en toe om te breken. Ga buiten je comfort zone en verras jezelf! Op Pinterest vind je genoeg leuke ideeën voor verschillende silhouetten.

Sluitertijd, diafragma en ISO
Dit keer geen specifieke aanwijzingen voor de instellingen. Het is tijd om alles wat je de afgelopen tijd heb geleerd toe te passen. Kijk in welke situatie je bent en zorg dat je de juiste belichting en scherptediepte toepast. Hier kun  je nog even snel zien hoe het zat met de instellingen.

Smartphone
Bijna iedereen heeft tegenwoordig altijd zijn smartphone bij. Je kunt dus altijd een foto maken als je op een te gekke plek bent! Maar wees origineel en maak een heel andere foto dan de rest van de wereld zou doen.

perspectief

In plaats van alleen maar te staan en door je knieën te zakken. Ga eens zitten, liggen en op je kop staan. Zoek de meest gekke plekjes op en geef een uniek wending aan je foto’s!

VOLG CHICKSLOVELITTLEONES OP INSTAGRAM, FACEBOOK, YOUTUBE EN PINTEREST!

1 reactie

Marlotte -

Ik vind deze fotoartikelen keer op keer zo leuk! Je kan een foto zoveel interessanter maken als je eens vanuit een andere hoek fotografeert, wist ik dat heel vroeger maar haha.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube