Help, ik ga trouwen #2

Afgelopen november hebben Marcel en ik ons verloofd (hier lees je alles over dit aanzoek). Een paar weken later kreeg ik al de vraag of ik al een jurk had, iets waar ik nog helemaal niet mee bezig was. Ik schreef dit artikel erover. Inmiddels een paar maanden verder en hebben inmiddels al wat beslissingen genomen. En aangezien ik heel veel fijne tips heb gekregen van jullie, lijkt het me een leuk idee om jullie zo af en toe te updaten over onze trouwplannen en wat ons hierin vooral bezig houdt.

Nadat we onze verloving bekend hadden gemaakt bij familie en vrienden, zijn we een avond uit eten gegaan en hebben we met z’n tweeën besproken wat elkaars wensen zijn en wie we graag zouden willen uitnodigen. En eigenlijk tijdens het aanzoek wisten we al dat we niet wilden trouwen met een hele dag vol gelegenheden, fotoshoots etcetera. Een intiem diner in ons favoriete restaurant waar we ons hebben verloofd (Waterproef in Scheveningen), dat is zoals we het willen. Mijn idee was om elke week even met elkaar te gaan zitten over hoe en wat, maar de werkelijkheid is dat we het er nauwelijks over hebben, haha. We hebben het allebei erg druk, ik heb een flinke griep gehad, we zijn druk met het volgen van een wijncursus en last but not least: ik ben gewoon geen bridezilla. Ik vind het super leuk dat we gaan trouwen, heb heel veel zin in een mooie avond en in een leuke honeymoon erna en ik ben af en toe een beetje op Zalando aan het kijken voor witte jurken. Maar daar blijft het bij. Ik heb verder totaal geen specifieke wensen qua bloemen, muziek en heb nog nul keer op een weddingblog gekeken. Wellicht komt het nog, maar ik vind het eigenlijk tot nu toe het leukst om het helemaal te doen zoals het bij ons past: relaxed, lekker eten, geen gedoe en vooral intiem.

Onze plannen so far…
Het idee is nu om eind van de dag in het restaurant te trouwen, daarna een glas champagne en vervolgens met elkaar dineren. Alles op 1 locatie en het start pas aan het einde van de middag. We hebben mijn zus gevraagd om het huwelijk te voltrekken. Ik vond het idee van een vreemde ambtenaar bij zo’n intieme wedding niet prettig. Mijn zus staat dicht bij ons, is erg belangrijk voor mij en is gewend om in het openbaar te spreken. Onze gastenlijst is op dit moment 25 personen van Marcel, 25 personen van mij. Dus 50 gasten om precies te zijn. Mijn grootste wens is om wel apart van de gasten aan te komen met alleen mijn vader en mijn bruidskindjes. Waarbij ik de trap met mijn vader opkom en de gasten bovenaan kunnen kijken langs de balustrade (ja het resto is echt te mooi!). We zijn nu met de eigenaar van het restaurant de plannen aan het bespreken over hoe en wat precies waar: want wellicht is het mooi weer op onze trouwdatum. Verder ben ik bezig met een Save the Date filmpje ala ‘papa en mama gaan trouwen’, zodat ik geen papieren save the dates hoef te versturen. En ik ben dus een klein beetje online naar jurken aan het kijken. Ik kijk voornamelijk op Zalando, Asos en Wehkamp. Ik heb op aanraden 2 ceremoniemeesters aangesteld: mijn schoonzus en mijn zus. Denk niet dat ze veel moeten gaan regelen, maar we vonden het toch wel fijn om wat extra inbreng te hebben voor de wedding en ook op de dag zelf 2 mensen die ons kennen en weten wat we graag willen. Tot slot heb ik mijn favo fotograaf vastgelegd: Mariët Mons, die ook onze lifestyle foto’s van onze boeken en blog maakt. We werken al drie jaar met haar en zij weet als geen ander wat ik wel en niet leuk vind qua foto’s.

Nou, tot zover de plannen. Next thing is onze honeymoon plannen en trouwkaarten uitzoeken…

Liefs, Elise

6 reacties

Elise -

Hoi Suus,

Om eerlijk te zijn: Ja! In eerste instantie geeft je hart best wel snel in welke mensen erbij moeten zijn. Het is meer de reacties van de omgeving die het moeilijk maken vind ik… Groetjes Elise

Elise -

Ah super, thanks. Deze tips kan ik gebruiken! Liefs Elise

Jose -

Hoi Elise,
Ik was afgelopen zaterdag te gast op de bruiloft van een goede vriendin. S’ avonds heeft Ferdinand Schonberger de sfeer van het feest vastgelegd op een (ter plekke gemaakt) schilderij. Echt waanzinnig! Nieuwsgierig geworden, check zijn website voor een impressie van zijn werk (www.feestinverve.nl). Heel veel succes en plezier met jullie voorbereidingen!

Suus -

Heel leuk om jullie trouwplannen te volgen Als ik ga trouwen wil ik het ook niet mega maar weet ook niet precies hoe wel. Je geeft mij een hoop inspiratie 🙂 heerlijk zo intiem!
Alleen… vonden jullie het niet lastig met mensen uitkiezen ?

Kirsten -

Ted Baker heeft ook prachtige jurken en schoenen!

Viiiiie -

Hoi, ik weet niet of het je stijl is maar in de webwinkel van Monsoon staan ook erg mooie jurken. Succes met de voorbereidingen.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube