Help, ik ga trouwen!

Haha, dat klinkt misschien een beetje gek! Ik heb uiteraard super veel zin om te trouwen met mijn Marcel 🙂 (hij leest mee jongens! ;-)). Mocht het je ontgaan zijn: afgelopen november hebben Marcel en ik ons verloofd. Hoe dat ging kun je hier lezen. Het komende jaar staat dus in het teken van het plannen van onze wedding en honeymoon. Of niet?

Marcel en ik zijn op een best bijzondere manier verloofd (wat je dus kunt teruglezen ;-)). Met de gedachte erachter dat we op diezelfde bijzondere manier willen gaan trouwen aankomend jaar. Een mooi groot diner met ceremonie, waarbij mijn zus ons trouwt. Heel erg intiem dus met een select gezelschap en vooral goede wijnen en lekker eten. Dat is wat wij tof vinden. En dus kan het plannen gaan beginnen. Toch?

We zijn inmiddels 2 maanden verder en ik moet zeggen dat we nog niet echt iets hebben gedaan aan de voorbereiding. We hebben het er uiteraard wel veel over, ook met familieleden. Maar er is nog niet echt iets concreets besloten. Zo zijn Marcel en ik ook niet echt denk ik. Ik wil sowieso geen hele dag wedding met allerlei locaties en fotoshoots en activiteiten. Ik krijg al stress bij het idee. Dus we hoeven veel minder te regelen denk ik. En dus doen we het rustig aan! Maar is het te rustig?

Van de week vroeg mijn pedicure me plotseling “Heb je al een jurk?”. Huh, wat?! Nu ga ik sowieso geen trouwjurk uit een trouwjurkenwinkel kopen (sorry, ik vind dat echt te veel geld voor een jurk die je een keer draagt) maar dan nog. Wanneer moet ik me bezig houden met die jurk? Is er een online handleiding voor ‘ik ga trouwen’ of ‘ik ga trouwen maar niet heel uitbundig’? Of ‘wij gaan trouwen en hebben al 2 kinderen’. Waar moet ik allemaal aan gaan denken? En wanneer?? Ik wil vooral wel de voorpret maar niet de stress. Dus: getrouwde vrouwen en mannen van Nederland: wat zijn jullie tips? Ik ben zó benieuwd!!

Liefs, Elise

11 reacties

Nanette -

Gefeliciteerd. Trouwen is ene van de mooiste momenten in het leven. Ik wens jullie heel veel geluk.

Eefje -

Ik ben in september getrouwd en ik heb totaal geen stress gehad, mede dankzij mijn zus die en fantastische ceremonie meesteres was 😀 Wij hebben vooral niet gedacht aan “zou zou het eigenlijk moeten”, maar vooraal aan “dit is wat bij ons past”. Ik was wel erg blij met mijn echte trouwjurk: https://www.assepoester.com/klantenverhalen/eefje-korte-trouwjurk-met-spijkerjasje/

Me -

Wat toevallig dit artikel nu te lezen! Zit in hetzelfde schuitje. Wil ook geen traditionele jurk, maar natuurlijk wel iets waar ik me mooi in voel.
Ik ga graag voor een knal feest in plaats van een diner. Festival style (met foodtruck en plaat muziek) Ik lees graag mee naar je zoektocht naar de jurk!

Elise -

Klinkt leuk!! Ik zal mijn zoektocht delen 🙂 Groetjes Elise

Kirsten -

Ik ben afgelopen zomer getrouwd en wilde geen lange witte jurk (en wilde ook niet belachelijk veel geld uitgeven aan een jurk die ik maar 1x zou dragen). Uiteindelijk ben ik wel geslaagd in een bruidswinkel, maar dan bij de afdeling voor bruidsmeisjes. Super blij met m’n jurk! En ik hoop ‘m binnenkort bij de bruiloft van een vriendin weer te dragen (met andere accessoires).
En verder vond ik alle voorbereidingen juist heel relaxed en leuk om te doen! Ik gebruikte het schema van theperfectwedding, maar heb gelijk alle taken verwijderd die toch niet bij ons pasten. Zo was het overzichtelijk en wist ik wanneer ik wat moest doen.
Ook een fijne website: wedingdeco.nl. Hier hebben wij leuke versiering besteld!

Laat je niet gek maken door anderen. Ik kreeg er in het begin ook stress van, maar dat slaat echt nergens op. Het komt wel goed. En als er iets fout gaat, dan nog heb je een geweldige dag!

Brenda buvelot -

Je kent mijn bijnaam en hebt mijn nummer
Dus ik zeg bel me en ik ga je helpen
Mooie tip toch

Denise -

Lieve Elise, ik herken zo wat je schrijft.
Wij zijn 25 januari verloofd en 25 april getrouwd.
Alec had tijdens onze verloving al een datum voor de ondertrouw geregeld en hebben toen in die weken gezocht naar een leuke datum voor DE dag. Vervolgens zijn we gaan zoeken waar we wilden gaan eten en welke mensen we erbij wilden hebben. De ontspannenheid kan je gewoon blijven houden hoor.
Het is jullie dag en jullie mogen hem invullen wat je zelf het allerfijnst vindt.

Geniet ervan, de voorbereidingen moet al een feestje zijn.

X Denise

Elise -

Hi Denise,

Wow, dat is ook echt super snel geregeld zeg! Ik zag wel wat voorbij komen op FB, maar wist niet de details 🙂 Thanks voor je berichtje. Liefs!

Renske -

Hey lieve Elise!
Ik ben een jaar bezig geweest met het plannen van onze bruiloft (niet fulltime hoor 🙈) Ik vond t heerlijk om te doen en we hadden dan ook een hele dag vol gepland.. maar wel zo ontspannen mogelijk! Ieder zo z’n ding denk ik, jullie plan klinkt ook echt heel fijn!

Mijn oma maakte mijn trouwjurk, dus daar kan ik je helaas geen tips in geven.. behalve dan; ga wel gewoon een keer passen bij zo’n peperdure winkel 🤗 heb ik ook gedaan.. gewoon om een keer zo’n jurk aan te hebben! En om te kijken welke pasvorm mij het best stond..

Volgens mij gaat t verder helemaal top worden die bruiloft van jullie.. succes met het organiseren! Geniet er vooral van!

liefs! Renske

Esther -

Heeel herkenbaar. Eind oktober verloofd. Al wel concreet qua datum en locatie. Maar begin nu een beetje loco te worden van al die mensen die beginnen over die jurk. Rustig aan mensen, ik ben blijkbaar niet zo’n bridezilla 😂

Nancy -

Als eerste nog gefeliciteerd! Neem eens een kijkje op trouwplannen.nl daar staat een checklist op wat je wanneer het beste kan gaan regelen. Soms moet een trouwlocatie bv al vroeg geregeld worden en die ene goede fotograaf. En al wil je geen dure trouwjurk al op tijd gaan beginnen naar een jurk als altijd handig en vaak nog en gezellig ook! En het meest belangrijkste vergeet vooral niet te genieten samen van alles en laat je niet leiden door wat andere mensen om je heen willen of soms zelfs verwachten.
Succes en geniet er van samen!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube