Help, wij gaan verhuizen!

Nog geen 3 jaar geleden kochten we het huis waar we nu in wonen. Samuel was toen 5 maanden oud. Het was een bouwval, dus pas na een paar maanden trokken we ons gloednieuw verbouwde paleisje in. Een droomhuisje. Dubbele bovenwoning in Scheveningen, vlakbij het strand met 3 slaapkamers. Ideaal voor ons als startende gezinnetje. Wat wonen we hier fijn!

- Overige Keuze CLF 008 (1)

Afgelopen zomer ging ik wandelend boodschappen doen en liep ik langs een huis met een te koop bord. De markt in Scheveningen is echt een gekkenhuis en ik vind het leuk om te volgen. Maar dit huis had ik nog niet eerder gezien. Dus ik zocht het op op Funda. En ik stuurde de link door naar Marcel, die zat op dat moment in Tsjechië met vrienden. “Ik wil dit” appte ik. En ik kreeg direct terug “IK OOK”. Het was echt een droomhuis. Een heel pand met 3 woonlagen en een tuin. Om de hoek van de Scheveningse haven, mijn allerliefste favo plekje. Het huis was al verkocht én het was veel te duur. Maar op dat moment was het gebeurd: ik wilde een huis met een tuin.

Really? Nadat we sinds deze zomer ein-de-lijk klaar zijn met het opknappen van ons huidige huis? De ramen waren net vervangen, het dakterras was net volledig gerenoveerd en de aannemer om het dak volledig te renoveren stond al geboekt voor oktober. Maar JA, ik wilde nog steeds een huis met een tuin. Bij de haven van Scheveningen. Klein probleempje: er stond niks te koop. Alles op Funda was al onder voorbehoud weg. De markt is crazy. Maar we were lucky. Nog geen 3 weken na het bezichtigen van ons ‘droomhuis’ (ja ondanks dat het verkocht was, mochten we het huis toch bezichtigen) belde mijn vader me dat hij een kennis had gesproken die zijn huis ging verkopen. In dezelfde straat, een zelfde soort huis. En dus gingen we kijken en praten. Even leek het niet door te gaan, maar toen opeens was toch de kogel door de kerk. Wij gaan dit huis kopen. En dus ging 2 dagen na het renoveren van ons dak ons huis in de verkoop. En ons huis was binnen een week verkocht.

En wederom gaan we flink verbouwen in ons nieuwe huis. We beginnen gewoon van voren af aan! Alleen dit keer met 2 kleine kinderen. Waarvan Samuel inmiddels 3 jaar en inmiddels veel meer snapt van alles. Tot vorige week heb ik niks over het huis gezegd. Het duurt nog wel even en ik wil hem niet met eventuele onrust opzadelen. Tot afgelopen weekend, toen Marcel en ik een hele ochtend naar het huis gingen. Ik vertelde hem dat papa en mama even in een nieuw huisje moesten kijken. En toen werd hij boos. “Ik wil ook kijken naar het nieuwe huis mama”. Ik schrok ervan. Shit. Wat nu. Dit had ik nu nog niet gepland. What to do?! Ik vertelde hem dat het nog heel veel nachtjes slapen duurt voordat we een ander huisje krijgen, dus dat we nog niet hoefden te kijken. Maar hij bleef boos. En teleurgesteld. Dus ik maakte de deal met hem om even kort met hem samen te gaan kijken, en dat hij daarna even bij oma ging spelen zodat papa en mama nog even wat langer konden kijken. Daar ging hij mee akkoord. Zo gezegd zo gedaan. Ik liet hem het huis zien, vooral de tuin. Hij keek enthousiast om zich heen en vroeg “kan ik ook met het waterpistool spelen hier?”. Ja schat, dat kan in een tuin. Hij was tevreden. Gelukkig kon ik zijn grote bezorgdheid om het waterpistool voor hem wegnemen. Na het vluchtige bezoekje zijn we weggegaan en heb ik het tot nu toe niet meer over het nieuwe huisje gehad.

Nu is mijn vraag: wie heeft er ervaring met verhuizen met jonge kinderen? Waar moet ik op letten? Wat zijn gouden tips? Hoe kan ik mijn kids zo goed mogelijk laten wennen aan hun nieuwe kamers straks?

Alle tips zijn welkom lieve lezers!

VOLG CHICKSLOVELITTLEONES OP INSTAGRAMFACEBOOKPINTEREST EN YOUTUBE!

11 reacties

Dana -

Hier ook verhuisplannen, maar wel op de wat langere termijn want het is een nieuwbouwproject wat op zijn vroegst eind dit jaar af is. Dus ik zou onze oudste (wordt deze maand 4, ook nog een dingetje, want het is in een andere wijk dus hij moet na ca. een jaar naar weer een andere school….) veel meenemen in het bouwproces om het meer te laten leven voor hem. Spannend hoor! Succes met alles!

Marjolein -

Verhuisd met baby van 5 maanden en peuter van bijna 3. En eerlijk… geen centje pijn! Even wat onrust tijdens verbouwing en klussen. Maar verder keek de oudste enorm uit naar het nieuwe huis! Wij woonden ook op een bovenwoning en gingen ook naar een huis met tuin. Dus dat vonden de kinderen geweldig! Vanaf dag 1 buitenspelen en lekker in de tuin. We hebben wel echt afscheid genomen van het oude huis, even elke kamer langs en echt gedag gezegd. Werkte heel goed! Maar nogmaals, de vreugd van een nieuw huis met tuin en buitenspeelmogelijkheden deed het oude huis snel vergeten!

Laura -

Ook verhuisd 1,5 jaar geleden met een peuter van net 2 en 20 welen zwanger. Wij merkte veel onrust bij onze zoon omdat we steeds vaker weg gingen om te klussen etc. Ook had ik op een gegeven moment zijn houvast, zijn Speelgoed, ingepakt. Hij was zijn basis en bekende kwijt. Hij kin slecht praten destijds. Veel frustratie werd geuit in slaan en schoppen ?.
Mijn advies, zorg dat de kids een eigen plekje behouden in je oude huis. Als je kids happy zijn, kun jij ook productiever zijn.

Yvette -

Wij zijn verhuisd met 2 kleine kinderen. 2 en net 4 jaar oud. Wat bij ons hielp is juist wel betrekken bij alles wat er veranderd aan het huis. Regelmatig gaan kijken, zelf iets laten kiezen voor hun kamer. Zoals de kleur op de muur.

Michelle -

Mijn kleine is nu 2.5 we zijn net 1.5 maand geleden verhuisd. Ons eigen huis(waar we ook pas 3 jaar woonde) binnen 1.5 week verkocht en een paar dagen later ons nieuwe huis gekocht. Ook een huisje met tuin waarvan ik nooit dacht dit te willen haha. Dus heel herkenbaar dit verhaal. Wij hadden helaas maar een week de tijd tussen het ontvangen van de nieuwe sleutel en het inleveren van de oude. Ik vond het ook heel lastig hoe ik de kleine moest voorbereiden zeker omdat het zo’n korte tijd was dat we de sleutel hadden. Hij is bij de 2e bezichtiging en meten van de keuken mee geweest. Laten zien waar zijn kamer kwam en in de tuin laten rennen hij vond het prachtig allemaal. Tot we de sleutel kregen regelmatig even door de straat gegaan (het was nog geen 500 meter bij ons oude huis vandaan dusja dat is makkelijk) en dan verteld dat dit ons nieuwe huisje werd. Op het moment dat we de sleutel hadden begon er een helse week van keihard klussen kleine was elke dag ergens anders zodat wij onze handen vrij hadden. Voor hem onrustig maar we moesten wel! We hebben hem elke dag even meegenomen zodat hij het huis kon zien en zag dat we bezig waren met de verbouwing. Ook hebben we een aantal dagen bij me schoonvader moeten wonen omdat het huis echt nog niet leefbaar was. Na 1.5 week zaten we erin (alleen de slaapkamers dan daar leefde we haha) en na 2 weken konden we ook beneden zijn met hem. Hij is echt ff opstandig geweest maar zijn kamer was wel al helemaal af en die vond hij geweldig (had een nieuwe treinbaan neergelegd die hij met sint gekregen had). Wat mij tijdens dit alles vooral opviel is hoe veerkrachtig een kind is. Hij is hier al helemaal thuis en heeft volgens mij geen eens besef meer van het oude huis. Maar ook wij voelen ons heel erg thuis vanaf dag 1 dus dat helpt ook mee natuurlijk! Uiteindelijk komt alles goed maar pittig is het wel. Inmiddels hebben we ons ritme weer terug en is iedereen happy. Kan niet wachten op het mooie weer zodat we van de tuin kunnen genieten en de kleine lekker veel buiten kan spelen!

Elise -

Thanks voor je verhaal Michelle. Goed om te horen en wat grappig dat je bijna dezelfde situatie hebt! Groetjes Elise

Robin -

Wat gaaf, gefeliciteerd! Mijn ervaring met de jonge kids van mijn vriendin (3,5 en 6,5 jaar) is dat het verhuizen heel soepel is gegaan. Ongeveer 2 weken voor de verhuizing heeft ze hen verteld dat ze na het vuurwerk (een paar dagen erna kreeg ze de sleutel) naar een ander huisje zouden gaan. Ze is er met de kids een keer langs gefietst en heeft foto’s laten zien op Funda, en dat maakte ze al enthousiast. Ze vertelde over de voordelen ervan: lekker dichtbij school, een mooie nieuwe kamer, een huisdier als alles helemaal af is. De oudste liet ze meehelpen met behang uitzoeken voor haar slaapkamer en ze kregen allebei een ‘tentbed’, een klamboe boven hun bed 😉 Ze wonen er nu een paar weken het lijkt de normaalste zaak van de wereld!

Elise -

Yes, heel fijn om te horen dit, thanks Robin!

Suus -

Wat lijkt het mij een heerlijke droom locatie!
Ik zal trouwens wel de kleine man zoveel mogelijk meenemen in het proces. Zijn vertrouwde plekje inruilen voor een nieuwe plek kan soms best heftig zijn voor kinderen. Neem hem dus regelmatig mee laat hem een muurtje ‘verven’ (natte water kwast op een muur die nog gedaan moet worden geeft heel leuk effect !) en laat hem zijn eigen kamer uitkiezen. Succes verzekerd;-)
Heel veel succes en plezier met de verbouwing!

Elise -

Oh dat van die kamer kiezen vind ik echt een briljant idee. Thanks!!

MARIJKE -

Gefeliciteerd zeg! Ik kan mij voorstellen dat wanneer jullie droomhuis beschikbaar werd je graag wil verhuizen. Extra mooi dat jullie eigen huis binnen no/time weg was!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube