Hoe datenight ons wél lukt

Oké, ik gooi ‘m er maar gelijk in: ik heb een lijstje in een notitieboekje en dat lijstje heet ‘Family Goals’. Aan de hand van dat lijstje zorg ik dat ik genoeg quality time heb met mijn gezin en met mijn vriend apart. Ik heb bepaalde goals en daar een frequentie aangehangen, en ik plan die goals in mijn agenda en zo zorg ik ervoor dat ons gezinsleven gezellig blijft.

Datenight

Jep, ik besef dat dat ietwat ziekelijk klinkt, want wáár is dan de spontaniteit gebleven om leuke dingen te doen met je kind en/of vent? Hoe bizar 2017 is het om alles maar te willen plannen? Vriendin 1 lachte me uit omdat ik me nooit aan deze goals zou gaan houden (te ambitieus als je een gezin hebt!). Vriendin 2 lachte me uit dat ik naast al die verplichtingen als werkdingen etc., ik óók nog mijn gezinsleven als ‘to do’s’ ging behandelen. Kon ik dat niet gewoon loslaten? Weet ik, weet ik, weet ik. Maar I don’t care. Voor mij werkt het. Al een half jaar nu.

De goals:
– Minstens 2x per jaar op vakantie als gezin (minstens een week)
– Minstens 1x per kwartaal een weekend weg met Bart (steeds een andere stad)
– Minstens 1x per twee weken date night met Bart zonder Mathis (uit eten, Concertgebouw…)
– Minstens 1x per week een activiteit met zijn drieën (Artis, speeltuin, zwemmen…)

En deze activiteiten plan ik al ver van tevoren met Bart. Hoppa, agendaatjes erbij en data prikken maar. Zodat ik op tijd tickets boek, een vakantiehuis vind of een oppas of logeeradres voor Mathis kan regelen. En natúúrlijk doen we ook veel spontane dingen. Vooral met z’n drieën zijn we meestal wel vaker dan eens per week erop uit. En ik vind het bijvoorbeeld ook belangrijk om af en toe met mensen met andere kinderen af te spreken, zodat Mathis lekker speelt met de kids van vrienden van ons. Maar die dingen die puur voor ons zijn, die alleen ons gezin aangaan, die plan ik dus fanatiek.

En afspraak is afspraak, kwestie van prio’s stellen. Iedereen heeft het druk, maar ook afspraken met jezelf, je vent en je gezin zijn net zo belangrijk (belangrijker!) dan werkafspraken of afspraken met vrienden of familie vind ik. En zo zit ik dus daadwerkelijk eens per twee weken met Bart aan een ander restauranttafeltje in Amsterdam, en zijn we nu al drie kwartalen op rij een nacht weg geweest zonder Mathis. En dat vind ik heel erg fijn :). #noshame

En jullie, vinden jullie me nu een freak, of breng ik je op een idee?

VOLG CHICKSLOVELITTLEONES OP INSTAGRAMFACEBOOKPINTEREST EN YOUTUBE!

12 reacties

Kristy -

Goed plan! Ga ook eens wat invoeren! Nou hebben we binnenkort voor het eerst ons meisje een nachtje uit logeren maar niet echt inspiratie wat we kunnen doen! Er draait niets op dat moment in het theater! Leuke ideeën?

Nina -

Hi Kristy,

We houden het meestal simpel. Uit eten, old school de bios, naar het Concertgebouw (als je in de buurt van Amsterdam woont), of een ander concert bezoeken is ook altijd leuk :).

Liefs, Nina

Irene -

Juist een goed plan. Het kan allemaal wel “romantisch en spontaan” maar de kans is dan veel groter dat het op niets uitloopt, omdat het niet gebeurt.

Ik moet dat eigenlijk ook meer doen. Mijn vriend en ik roepen al 1.5 jaar dat we eens een srprsm vakantie moeten doen, maar stellen het al super lang uit. In oktober verwachten we een kindje, dus dan komt is de kans nog kleiner dat we zoiets doen.
Wanneer je het samen plant staat het in ieder geval vast.

Nina -

Hi Irene,

Ja, zo is het maar net :). Gefeliciteerd met je zwangerschap!

Liefs, Nina

Nadia -

Een keer per kwartaal een weekend weg vind ik nog het meest indrukwekkend van het rijtje. We proberen eens per jaar…bedankt voor al jullie tips dames!

Nina -

Hi Nadia, haha, ja, maar je moet natuurlijk ergens beginnen :). Succes! Liefs, Nina – Chickslovelittleones.

Willemijn -

Inspirerend! Misschien is dit ook wel wat voor mij. Hier staat de teller in 1,5 tijd namelijk nog maar op 1 weekend en misschien 3 dates ??

Nina -

Jaaaa, maar met zo’n lieve kleine ieniemini erbij nu, ligt het ook wel even anders :)!. Maar straks, als Gijs wat groter is, lukt het vast. Het werkt! Liefs!

Gekelien -

Slim! Ik doe het ook, elke maand datenight met de man. Oppas regelen en leuk restaurantje boeken. Zeker 2x per jaar op vakantie, midweekje in de herfst, wat langer in de zomer en liefst nog een paar dagen in het voorjaar. Super belangrijk. De andere gezinsuitjes lukken vaak spontaan in het weekend wel. En we proberen elke avond samen te eten…

Ik vind je eerder slim dan gek. Het belangrijkste op 1 zetten en zorgen dat er de tijd voor is, dat is toch fijn en goed. Liever dat dan na een periode ontdekken dat je elkaar bent kwijtgeraakt.

Nina -

Hi Gekelien, ja, daar heb je ook wel gelijk in :). Goed om te horen dat jij het ook zo aanpakt! Liefs, Nina – Chicklovelittleones

Iris -

Ik vind het eigenlijk best slim! Nu moet je misschien strak plannen, maar naar mijn idee ben je gewoon goede gewoontes/tradities aan het creeeren.
Het sluipt er al snel genoeg in, dat je het gezin/je partner laat aanpassen aan andere afspraken omdat het “er toch altijd is”. En dat terwijl dit de mensen zijn waar je het liefste mee doorbrengt.
Ik ga je voorbeeld volgen.

Nina -

Hi Iris, wat een goeie, om het zo te zien :). Die ga ik erin houden! Enne, succes! Liefs, Nina – Chickslovelittleones

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube