autocustom.com.br best place to sell bitcoins for usd page
best cryptocurrency exchange iphone little big farm mega mod apk download

Hoe ga jij om met goede doelen?

De kerst staat voor de deur en dat gaat vaak gepaard met allerlei collectebussen en liefdadigheidsinitiatieven. Want juist tijdens de feestdagen willen we iets voor een ander betekenen. We krijgen voor Chickslovefood best wel eens aanvragen binnen om een actie te steunen. Dan wel betaald of niet betaald. En hoewel ik graag iedereen en alles wil steunen, zowel zakelijk als privé vind ik dit zo’n lastig onderwerp. Waar doe je nou écht goed aan?

Ik vind het echt moeilijk. Ik zal het maar gelijk bekennen: ik kan de ellende in de wereld niet aan. Ik lees geen kranten en kijk geen nieuws. Sinds ik kinderen heb ben ik een nieuwsstruisvogel. Beelden van vluchtende kinderen die weken moeten lopen omdat ze thuis niet veilig zijn, ik kan het gewoon niet aan. Sinds ik moeder ben, heb ik zoveel emoties erbij gekregen. Die schapen daar zou ik allemaal willen adopteren. Maar dat kan niet. Want ik heb mijn handen vol aan mijn 2 eigen kids. En dus zonder ik me ervan af. Wellicht vind je dat heel erg hypocriet, naïef of slecht. Maar ik wil vandaag eerlijk en open zijn hierover, omdat ik denk dat héél veel mensen dit hebben. Waar doe je goed aan?

En om dan nog eerlijker te zijn, ik vind ook niet alle goede doelen acties even leuk. Ongevraagd aangesproken worden op straat door iemand met een kladblok in de hand vind ik heel vervelend. Collectes aan de deur terwijl ik 3 hoog 2 naakte kids uit bad aan het halen ben, daar ben ik ook niet blij mee. Ik sta met liefde belasting af om in een mooi Nederland te leven waar iedereen het oké heeft. En ik wil ook echt geld overmaken naar een goed doel dat ontzettend mooi werk verricht. Ik zou ook best wel ambassadeur willen worden van een mooi, goed doel. Maar welke? En hoe? Ik vind bijvoorbeeld het ouderenfonds fantastisch. Maar bij het idee aan zieke kindjes draait mijn maag om, dus een charity op dat gebied vind ik ook geweldig.  Maar waar doe je goed aan? Kleine beetjes geld naar verschillende doelen? Of juist 1 doel flink sponsoren? Of is het het beste om juist liever iets in natura te betekenen, dan om alleen maar geld over te maken? Zoals bijvoorbeeld koken in het plaatselijke bejaardentehuis? En hoe regel je dat dan terwijl je agenda in december al drie keer drukker bezet is dan normaal? Of moet je juist zeggen: in december doet iedereen genoeg, ik steun andere maanden wat doelen?

Ik probeer een goed mens te zijn en ook mijn kinderen mee te geven om liefdevol voor de mensen en de wereld te zijn. Ik probeer mijn fijne leven als foodblogger zoveel mogelijk te delen met mijn dierbaren. En verder? Ik wil het weten. Waar doe je het best aan? Hoe gaan jullie hiermee om?

Liefs, Elise

4 reacties

Kayleigh -

Hi Elise,

Wat leuk dat je hier een blog over schrijft. Ik ben filantropie adviseur en ik help mensen met dezelfde vragen als jij. Welke goede doelen passen bij mij, welke goede doelen zijn te vertrouwen, hoe maak ik met mijn donatie een zo groot mogelijk verschil? Misschien is het voor jou wel leuk om je te richten op goede doelen en voeding. Artsen zonder Grenzen en Stichting Vluchteling hebben een aantal projecten rondom voeding. Mocht je meer tips willen, let me know!

Groeten,
Kayleigh

Anoniem -

Wij geven volgens Bijbelse normen 10% van ons netto inkomen aan goede doelen. We zijn beide ondernemers. Ik geloof dat God dit zegent. De goede doelen kiezen we bewust uit en de andere kant is dat het hun verantwoordelijkheid is wat zij er verder mee doen.

Ellen -

Ik kies bewust voor 2 goede doelen, ik steun jaarlijks Kom op tegen kanker en La leche league (beide België). Omdat ik aan beide al heel veel gehad heb. Verder geef ik bloed, plasma en bloedplaadjes, doneer voedsel enwerk ik als vrijwilliger bij de voedselbanken. Ik geef niet aan collectes en ik koop ook niet van kinderen die vlaaien ofzo verkopen. Dan kan ik net zo goed de school waar ik werk steunen. Ik vind van mezelf dat ik genoeg doe voor de samenleving (inclusief boodschappen voor de bejaarde buurvrouw).

Babette -

Ik voel me er prettig bij om elk jaar in december een bedrag over te maken aan LindaFoundation. Ik denk dat ik als student erg luxe leef als je het vergelijkt met alle gezinnen in armoede. Ik vind het fijn dat die gezinnen rond kerst iets extra’s kunnen doen of kopen. Extra punt wat ik waardeer: alles gaat naar de gezinnen, Linda de Mol betaalt de onkosten zelf.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube