Hoe houd ik alle ballen in de lucht?

Vorige week vroegen Nina en ik op social media aan onze volgers wat ze nou heel graag van ons zouden willen weten. Stel je vraag en misschien geven we in een video antwoord op jouw vraag. Q&A (question and answer) heet dat in hipster-taal. A lot of questions, waarbij heel vaak de vraag voorbij kwam hoe wij toch al die ballen in de lucht houden…

IMG_4441

Succesvolle onderneemsters, allebei slank, we doen ook nog eens leuke dingen met de kinderen √©n met de mannen, hoe dan? Uhh, allereerst groeide mijn ego sky high. Thanks guys! Op kantoor werden we echter uitgelachen door ons team. “Uhhh lees littleones”, met andere woorden, je kunt hier lezen dat er zeg maar weleens een balletje valt. Whaha. NO thanks ladies ūüôā Maarrr, het zette me wel aan het denken. Houd ik alle ballen in de lucht? En zo ja hoe dan?¬†

Ten eerste denk ik dat het, zowel voor Nina als voor mij, ongelooflijk fijn-geweldig-fantastisch is dat wij dit werk mogen doen. Samen. Echt, we werken allebei keihard en in drukke perioden is dat zelfs ook nog in de avonden als de kids slapen of in het weekend. Een online beroep is er altijd, 24/7. Maar het is als moeder echt een voorrecht om allereerst je beste vriendin als baas te hebben (beste baas ever) en daarnaast zelf te mogen bepalen hoe laat je op kantoor bent en hoe laat je weer weg bent. Zo begin ik meestal rond 9.30u, zodat ik eerst rustig Samuel naar de peuterschool kan brengen of eerst even gezellig koffie kan drinken met mijn moeder die die hele dag oppast op mijn kinderen. Niemand die zegt dat dat niet goed is. Op maandag is Marcel thuis en kan ik weer wat vroeger beginnen. Prrrima. Een ziek kind? Ik ben thuis. Punt. 1 appje en het is geregeld. Ik laat alles vallen en ben er voor mijn kinderen. Dat kan ik als eigen baas, en dat scheelt een heel hoop stress weet ik uit ervaring, want bij Samuel werkte ik het eerste jaar nog voor een baas. Daarnaast krijg ik elke dag, elke minuut, elke seconde energie van mijn werk. Het is mijn hobby en mijn passie. We zijn zo aan het groeien met ons bedrijf, dat we constant worden uitgedaagd om naar een nieuw level te gaan. En dat vind ik zalig! Dus ook al slaap ik 3 jaar niet, toch kan ik mijn werk uitvoeren omdat het zo te gek is.

Daarnaast en eigenlijk boven alles krijg ik energie, voldoening en liefde van mijn kids. Ja, ik vind het moederschap soms slopend en we zijn niet echt gespaard gebleven met 3 jaar slapeloze nachten. Maar oh ik hou zo erg van mijn moederrol. Het is het mooiste wat er is. Ik heb zo’n prachtig gezin, waar ik √°lles voor over heb. Mijn drie mannen zijn mijn alles, dus ook dat helpt als ik veel ballen heb hoog te houden.

Maar de vraag was eigenlijk allereerst, houd ik alle ballen wel in de lucht? Nou believe me: ik heb ZO VAAK het gevoel van niet. Zeker op het gebied van een leuke partner vind ik dat ik echt te kort schiet. Want als we eenmaal aan het einde van de dag werk en kids achter de rug hebben, is mijn energie op. Z√≥ sneu soms voor Marcel. Daar zit ik weer hoor, met een kleedje op de bank als een zombie te Netflixen. Ik heb deze week voor het eerst in ruim 3 jaar een avond oppas aan huis geregeld. Ik bedoel maar…

En ook als moeder zijnde stel ik zeer hoge eisen aan mezelf en ben ik weleens onzeker. Ben ik wel genoeg thuis voor mijn kinderen? Doen we wel genoeg leuke dingen met het gezin in het weekend? Is de vakantie wel genoeg kidsproof? Mijn boys moeten altijd op 1 komen en ik vind het moeilijk om dat niet te doen.

Om nog maar niet te beginnen over de bal ‘sociaal leven’ √≥f ‘tijd voor mezelf’. Die ballen liggen bij mij in de kast onder een laag stof. Haha. Echt. Ik ben de meest onattente vriendin ever en een uurtje sporten of even een middagje iets voor mezelf doen zonder kinderen of man, dat is echt niet aan de orde. “Zorg je ook wel goed voor jezelf? Je bent zo mager” ik hoor het z√≥ vaak. En ik weet zeker dat er zoveel moeders met me zijn. Maar weet je, ik ben oprecht gelukkig met mijn leven en eens in de zoveel tijd app ik al mijn vriendinnen om af te spreken en gelukkig zijn deze lieverds net zo druk als ik dus die ballen mogen van mij best minder vaak omhoog gegooid worden.

Dat is hoe ik het doe. Ik houd de ballen omhoog die ik omhoog kan houden en weet dat het ten koste gaat van andere ballen. En eens in de heel veel maanden ben ik daar opeens heel boos om en schreeuw ik heel hard naar mijn vriend dat ik écht me time nodig heb en dat alles wat ik moet doen veeeeeel te veel is (ok misschien is dit meer dan eens in de heel veel maanden) waarna ik vervolgens gewoon weer verder ga met het omhoog houden van de ballen die ik het állerliefst omhoog houd.

VOLG CHICKSLOVELITTLEONES OP INSTAGRAM, FACEBOOK, PINTEREST EN YOUTUBE!

1 reactie

Margot -

Zo herkenbaar!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube