Hoe is het om weer te werken na zwangerschapsverlof?

Toen Cédric 2,5 maand oud was, bracht ik mijn eerste dagje weer door op kantoor. Hoe ik dat vond? Nou, heeeerlijk, eerlijk gezegd. Wat houd ik veel van mijn boys en wat vind ik het moederschap leuk. Maar enkel en alleen maar moederen, iedere dag thuis? Nee, dat is niks voor mij. Dat wist ik al, en dat heeft deze tweede keer me opnieuw doen beseffen: ik gedij het beste op de combi moeder + werk :).

Ik verheugde me zelfs op mijn eerste werkdag, en deze eerste dag ging het thuis ook meteen goed. Mathis gaat naar de kinderopvang, Cédric nog niet. Dus hebben we hele lieve oppas aan huis, dat is echt ideaal. In z’n eigen omgeving, in z’n eigen bedje… Omdat ik ‘de overdracht’ goed had voorbereid (lees: 3 A4’tjes vol gepend, haha) vond ik het niet heel spannend om te vertrekken.

Wat dacht ik veel aan ‘m, en wat was ik blij met iedere foto en iedere zin die de nanny doorappte! Maar ik heb me geen seconde zorgen gemaakt. De eerste dag was vooral kletsen en een beetje kijken wat er allemaal gaande was op kantoor. Natuurlijk had Elise me al tijdens m’n hele verlof verschillende keren bijgepraat, maar nu deed ik weer mee voor het echie. Zo lekker! Ik werk tot mei vier dagen, waarvan eentje thuis met baby (dus da’s in de praktijk soms meer een halve dag, verschilt per keer) en de vijfde werkdag ben ik echt vrij en thuis met allebei mijn jongens. vanaf mei werk ik vier dagen op kantoor en blijft mijn mamadag uiteraard bestaan.

Nog tot mei blijft Cédric lekker bij de oppas aan huis, vanaf 1 mei gaat hij naar hetzelfde kinderdagverblijf als Mathis, dan is hij 4,5 maand oud. Ik denk dat ik dat wel ietsje moeilijker ga vinden, omdat hij dan niet meer de onverdeelde aandacht kan krijgen. Maar ach, dat zal ook wel loslopen.

En nu ik dit zo tik weet ik het heel zeker. Ik kan no way zonder m’n boys, en ik kan no way zonder m’n werk :).

1 reactie

Anna -

Hoi Nina,
Hoeveel dagen gaan je zoontjes per week naar het kinderdagverblijf (straks)? Is dat vier of hebben ze ook nog een papadag thuis? Leuk om te lezen hoe jullie dat allemaal regelen naast een drukke baan!
Groetjes

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube