Hoe het is om tante te worden…

Terwijl ik dit schrijf is mijn zus aan het bevallen. Voor de derde keer. Zo speciaal! De eerste keer dat ze beviel kan ik me nog herinneren als de dag van gister. Het hangt waarschijnlijk af van de band die je met je broer of zus hebt, in mijn geval heb ik een zeer sterke band met mijn zus. Al woont ze inmiddels in Zuid-Frankrijk, ik spreek haar elke dag! Toen ze voor de eerste keer beviel, woonde ze nog in België en kon ik toen ze me belde, gelijk in de auto springen. Het was ’s ochtends en ik was vroeg wakker want Marcel moest werken. Ze belde me op om te vertellen dat ze haar dochter had gekregen: Marie-Louise Eline, afgekort Marilou. Ik was euforisch. Ik rende de straat op naar Marcel, die stond met een half been in zijn auto. 5.30 en ik gilde het uit: ‘Marssssss, ik ben tante!!!’. Ik wist niet waar ik het moest zoeken. De afspraak was dat ik in de middag langs zou wippen, zodat moeder en kind eerst konden rusten. Dus dook ik 5.35 weer in bed. Daar lag ik dan. HOE DAN?! Mijn zus heeft een kind!! En dus zat ik (inclusief ‘I’m a real super aunt‘ t-shirt) alsnog om 5.45 in de auto, opweg naar België.

Aangekomen in het ziekenhuis, sneakte ik haar afdeling op. En zoals zussen kunnen hebben, voelde ze dat ik zou komen. Want zogenaamd lag ze te rusten, madame zat rechtop in haar bed. En toen ik heel zacht haar deur opendeed, zei ze gelijk “ik wist dat jij het zou zijn”. Daar lag haar poppetje. Wát een karakteristiek gezichtje. Ons meisje. Want ja, zo voelde het. She is one of ours. Ze voelde als een deel van mezelf. Zo raar, maar dat is de manier waarop ik het het best kan omschrijven. Voor haar zou ik als leeuwin optreden. Mijn eigen, super kleine nichtje. 

Even later stonden we dat poppetje te verschonen. Het was zo onwennig en grappig, “gewoon jouw kind babe” zei ik. Ik was zo verliefd op dat babytje, en trots op mijn zus en haar man uiteraard.

Dus ja, hoe het is om tante te worden? Heel erg bijzonder. Maar echt. En weetje, het was bij de bevalling van haar zoontje precies hetzelfde. Inmiddels had ik toen Samuel, mijn eigen kind en dat voelt natuurlijk nóg meer oer-achtig, je eigen vlees en bloed. Maar toch voelde het weer zo eigen. Dat kleine ventje, haar kleine mannetje. Even bijzonder. En nu heb ik het weer. Ik kan niet wachten om de nieuwe aanwinst te knuffelen. Nog heel even en dan vliegen we er naartoe. En voor nu voel ik alleen maar liefde, ik zal dit baby’tje net zo omarmen als mijn nichtje en neefje…

En als ik nog geen uur dit artikel af heb, wordt ik geFaceTimed. Daar ligt mijn net bevallen zus. Met een prachtig poppetje in haar armen. Het geslacht is een verrassing, maar ik zeg “kijk nou hij kijkt me aan”! Twee piepkleine oogjes kijken mij wagenwijd aan, de FaceTimende telefoon volgend. “Het is een zij”, zegt mijn zus. De tranen rollen over mijn wangen. “Oh wat geweldig, nog een meisje” ik snik het uit. “Hoe heet ze?”. “Elisa” antwoordt mijn zus. En tranen met tuiten volgen. Zowel bij mij als bij mijn zus. Ik heb er een práchtig gezond nichtje bij, én een naamgenoot. De euforie is ten top, de liefde onbeschrijflijk.

Hoe was het voor jou om tante te worden? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Elise

4 reacties

Daniëlle -

Heerlijk om te lezen! Ik ben sinds 6 maanden tante en wat is het inderdaad bijzonder!

Kelly -

Ik wordt over ongeveer 8 weken voor het eerst tante, en dat gevoel wat jij omschrijft heb ik dus nu al! Ik vond het alleen wat vreemd dus ik ben blij te lezen dat jij dat gevoel bij ook hebt! Is het toch nog normaal haha. Proficiat tante !

Lisa -

Wat een heerlijk verhaal om te lezen! Ik ben nog geen tante, dus ik kan er niet over meepraten. Maar als ik jouw verhaal moet geloven wordt het (ooit) fantastisch! Gefeliciteerd met je nichtje!

Natanja -

Wat een super mooie blog elise . Precies vandaag kwam me eerste nichtje ter wereld het was het meest bijzondere moment van alles voor mij helemaal omdat weten dat ik helaas nooit geen mama Word is tante zijn een van de BELANGRIJKste dingen in me leven .. ik heb inmiddels twee hele lieve nichtjes en me beste vriendin heeft een zoontje die me ook tante mag noemen sterker nog van hem ben ik peettante dus ze zijn alle drie heel bijzonder voor mij

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube