Hoe ik mezelf op foto’s zie

Als blogger en vlogger heb je best een narcistisch beroep. Overal moeten selfies van gemaakt worden of wordt even een ‘storietje’ van gedeeld. Ik heb er nooit zo’n moeite mee gehad. Al vanaf kinds af gaan vond ik het geweldig om playback shows te doen en thuis showtjes te geven. In mijn werk vind ik het heel leuk om met mijn beste vriendin kiekjes te delen van wat me mee maken. Voor onze kookboeken hebben we regelmatig lifestyle fotoshoots. Ook dat vind ik geweldig. Opgemaakt worden door de geweldigste visagisten ever, mooie kledingsets uitkiezen en dan een beetje half etend poseren. Leuk toch?

Totdat de resultaten binnen komen. Inmiddels hebben we al een aantal jaren een vaste fotografe (Mariët Mons) die onze foto’s maakt, en weet ze inmiddels als geen ander wat ik van mezelf op foto’s vind. En na de laatste uitgebreide sessie (2 volle dagen lang, 10 verschillende sets) met wederom dezelfde terugkerende mening over mezelf (waar zowel Nina als Mariët het vaak niet mee eens zijn) dacht ik, ik ga dit eens delen. Want we hebben toch allemaal wel eens dat je jezelf op een foto ziet en denkt, oh mijn hemel…

Allereerst zie ik met de jaren er steeds wat meer rimpels erbij komen. Daar heb ik niet echt problemen mee, alhoewel ik ze dan liever niet heel erg benadrukt in een spotlight zie. Dan volgt mijn oog naar mijn haar. Twee keer een ruim half jaar borstvoeding doet iets met je haar. En hoewel ik er niet heel veel last van heb, kan mijn scheiding soms zo vallen, dat er een gigantische inham ontstaat. Huh? Waar komt die opeens vandaan? Kan dat geschminkt worden jongens? Daarnaast weet Mariët inmiddels dat ik graag vanaf mijn ‘goede kant’ gefotografeerd wordt. Mijn neus is namelijk niet symmetrisch en dus heb ik van de ene kant een hele scherpe neus, vanaf mijn andere kant heb ik dat niet en dat vind ik veel mooier. Belachelijk eigenlijk, maar goed. Ik ben vandaag heel eerlijk. Als ik iets te ver in mijn lach ben, trekt mijn neus en mond zelfs een beetje scheef. En die foto’s worden dan ook vriendelijk verwijderd. Als er veel foto’s worden gemaakt kan ik sowieso een beetje suf gaan kijken, ik check wel altijd of mijn lach echt ‘echt’ is zeg maar. Te hard lachen is ook een challenge, want ik neig dan soms lichtelijk naar een hysterische hyena. Dan heb ik tot slot bij etende foto’s écht een uitdaging, want als ik daar mijn mond te ver opentrek ben ik net een koe. Blijven er van de 1000 foto’s zo’n 15 over die ik mooi vind. Haha. Erg hè?

In de afgelopen jaren probeer ik wel steeds meer tegen mezelf te zeggen: “boeiend, je staat er hartstikke leuk op”. Het is denk ik zo’n vrouwending, waar ik echt mee op moet houden. Foto’s met zichtbare rimpels deel ik dan ook zonder gene en vind ik ook dat we met z’n allen wat meer echt moeten zijn op social media. Maar eerlijk is eerlijk, als ik mezelf op een foto zie, zie ik van álles, wat ik niet altijd heel graag deel 🙂 .

Herkenbaar?

 

3 reacties

Lisa -

Ik vind jou juist zo’n mooie vrouw! Je straalt, ziet er supergoed uit en jouw haar vind ik juist heel mooi! En altijd leuke outfits.
Ik herken echter wel wat je beschrijft. Vriendinnen willen nogal vaak hun fotografie skills oefenen en dan moet ik voor de camera, als ik dan sommige foto’s zie denk ik: “Oh nee, zie ik er écht zooo uit?!” haha. Maar af en toe zit er wel een goeie bij en dan denk ik: “Valt toch best mee!” 🙂

Eva -

Heel herkenbaar! Mijn ene oog wijkt wat af en dat zie je extra goed op foto’s. Ik wil dus ook altijd alleen met mijn goede kant op de foto. Foto’s van de verkeerde kant wil ik liever niet eens zien. Rimpeltjes vind ik niet erg, vind dat wel charmant. Overigens: ik vind je echt prachtig, jij straalt altijd!

Harriët -

Heel herkenbaar wat je beschrijft… ik bewaar nooit foto’s die vanuit de verkeerde hoek/ zijkant gemaakt zijn. Of waarop ik zo lach, dat ik vind dat mijn tanden scheef lijken te staan. Jouw openhartige artikel relativeert; toen ik het had gelezen dacht ik: ‘oh, maar als zelfs zo’n knappe verschijning dat heeft!’

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube