bitcoin currency exchange api see this website
runescape best coal spot http://rangerdiaries.com

find out this here bef.nu my review here

Hoe vind je de perfecte basisschool?

Samuel was net 1 jaar geworden, toen een vriendin van mij vroeg “En? Bij welke basisschool heb je hem ingeschreven?” Huh, hij is pas 1 jaar. Maar toen (inmiddels is die grens opgeschoven naar 3 jaar) moest je zodra je kind 1 jaar was hem of haar inschrijven op een school. Oké, ik was nét bijgekomen van het feit dat ik mijn kind 1x per week moest achterlaten bij het kinderdagverblijf. Maar nee, ik moest toen al besluiten: DIE school moet het worden. Hoe dan?

Hoe vind je de perfecte basisschool? Hier in de omgeving zijn er namelijk echt heel veel goede scholen. Sommige met wachtlijst, anderen niet. Die avond toen mijn vriendin dat vroeg, heb ik op Google Maps gekeken welke basisschool er het dichtst in de buurt zat en heb ik vervolgens mijn zoontje daar direct ingeschreven. Nope. Ik had nul research gedaan. Ik kon me er toen gewoon nog niet toe zetten…

Inmiddels is hij bijna 4 jaar en is het grote moment straks daar. Echt een ding hoor jongens. Hij is zó groot, wilt op voetballes en het liefst elke dag een tas met broodtrommel mee. Ik bereid me ondertussen mentaal voor op de tranen die gaan vloeien zodra ik op dat plein sta en mijn kleine grote baby achterlaat…

Welke basisschool? Nou, nog steeds dezelfde als waar ik hem toen -ie 1 jaar was op heb ingeschreven! En nee ik ben echt niet een hele slechte moeder hoor, want inmiddels heb ik de scholengids doorgenomen, om me heen gevraagd naar input en tien rondjes langs schoolpleinen gereden. En wat vind ik het lastig! Hoe weet ik nou waar mijn zoontje op school moet? Ik vind het belangrijk dat hij zijn energie kwijt kan, dat er een gemêleerde populatie aan kinderen is en dat de juffen én meesters lief zijn. Qua methodes, lesmodulen, schooltijden, of wat dan ook, daar heb ik geen idee van. En mijn vriend ook niet. De introductie op de school van Samuel was prima, leuk gebouw, prima schoolplein, prima  personeel. En dus zijn we bij onze “eerste keus” gebleven. Om me heen hoor ik allerlei geweldige verhalen over andere scholen met een kinderboerderij op school of extra sportlessen. Dat heeft Samuels school niet. Is dat erg? Ik weet het niet. Ik zou niet weten hoe ik de perfecte school moet kiezen. We zien het wel. Hij gaat het ongetwijfeld goed doen, toch?

Hoe hebben jullie mama’s dit aangepakt? Laat het me weten, vind ik leuk!

Liefs, Elise

3 reacties

Ann -

Toevallig een hot item bij ons thuis. Mijn dochter (9) is onlangs overgestapt naar een andere school omdat de oude totaal niet bij haar (en ons) past. Wij hebben onze 2 jongens (3 en 2 jaar oud) ook ingeschreven bij deze nieuwe (Montessori) school (10 minuten met de auto, een dorp verder). Ik zou zeker een (paar) keer kijken op school, ouders/kennissen/bekenden aanspreken en de site/schoolgids doorspitten. Verder kijken naar de schooltijden, mogelijkheden voor BSO, de grootte van de klassen, zijn er combinatiegroepen?, de hygiëne in de klassen, de buitenruimte, speelt geloof een (grote) rol op school en uiteindelijk ook lesmethodes. (werken ze met tablets bijv. vindt je dat prettig of juist niet?) Mijn ervaring leert dat als je eenmaal gekozen hebt, je niet snel veranderd terwijl de dichtstbijzijnde school niet altijd de beste is voor je kind.

Elise Gruppen -

Heb het aangepast 🙂 Toevallig van de week een bijeenkomst gehad en hij krijgt een gymmeester! Thanks voor de aanvulling Marjan! Groetjes Elise

Marja -

Ze gaat gewoon naar de dorpsschool. Lekker gemakkelijk :-).
Maaaarrr daar hebben ze ook hele lieve meesters hoop ik. (In je stukje schrijf je alleen juffen. Deed pijn aan m’n feministische hart).

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube