Hoe we de naam Cédric bedachten

Toen ik zwanger bleek te zijn van wederom een jongetje begon de zoektocht naar dé naam. Weer een jongensnaam bedenken die je allebei echt mooi vindt is best lastig ontdekten Bart en ik, je hebt namelijk de meest mooie jongensnaam al aan je eerste zoon gegeven.

HIERRR vertel ik je hoe we de naam Mathis bedachten, vandaag iets meer over de naam Cédric.

Toen ik zwanger was van Mathis twijfelden we heel lang tussen twee namen, het werd Mathis, die andere besloten we als back-up maar geheim te houden voor een eventuele tweede zoon. En toen werd ik dus zwanger. Van die tweede zoon. Simpel dus, we hadden de naam al! Uh, nee. Niet dus. Want ook al vonden (vinden!) we die andere naam allebei nog steeds heel mooi. We vonden hem nadat we het een paar keer uitspraken toch niet op z’n allermooist naast Mathis passen. Het werd een beetje Jut & Jul zeg maar. Pim & Pom. We spraken af verder te zoeken en als we er niet uitkwamen alsnog die ene naam te nemen. Dan maar een Jut & Jul ;-), maar niet voordat we aaaalle andere opties hadden bekeken.

En met aaaalle andere opties, bedoel ik ook aaaalle andere opties, haha. Letterlijk avond na avond struinde ik het internet af naar mooie jongensnamen, spitte ik fora door van babysites en las ik alle namenlijstjes van A tot Z. Nope, geen interessanter verhaal van een naam die we al lang wilden of een vernoeming of zo, het is een naam geworden die we op internet vonden. Of die ík op internet vond en Bart ging akkoord :). En ik had daar de tijd voor, want de weken nadat we de de echo hadden gehad waarop we hoorden dat we een zoon kregen sliep Mathis heel slecht, dus zat ik avond na avond naast zijn bed (zodra ik wegliep ging het mis) met mijn hoofd onder een dekentje met Elise te appen haha én dus jongensnamen te zoeken. Vond ik leuk om te doen.

Ik maakte een mega shortlist van wel 30 namen -ook een aantal van die jullie voorstelden op Instagram toen ik er naar vroeg trouwens!- en speelde ze allemaal door naar Bart. Vaak appte ik ze naar hem terwijl hij in de huiskamer zat en ik dus verstopt onder een deken in het donker naast Mathis :). We hadden als wens dat we het uiteraard allebei mooi vonden én dat het bij Mathis paste. Dus graag een beetje Frans-achtig. Ik vind Seth en Scott bijvoorbeeld ook leuk, maar niet zo mooi bij Mathis. Nou, Cédric kwam met nog een andere naam op Barts ‘misschien’ lijst. Hij wilde er nog over nadenken. Zelf kwam hij ook met twee opties maar die vond ik niet leuk genoeg.

En eigenlijk is het verhaal verder niet zo spannend. Bart moest even wennen aan de naam, ikzelf trouwens ook. Erin ‘groeien’, maar langzaam aan vonden we de naam mooier en mooier worden. Tot we wisten, dit wordt ‘m gewoon. Mathis is echt zo’n ‘likeable’ naam, bijna iedereen vindt het gelijk mooi. Cédric is een naam waar ‘men’ wat meer aan moet wennen merk ik, inclusief wijzelf. Maar naarmate de bevalling dichterbij kwam vonden we het mooier en mooier worden, en inmiddels kijk ik naar mijn baby en denk ik: wauw, wát een prachtkind met een prachtige naam! Ik ben er zo blij mee.

Mathis heet Gito Kees, naar zijn twee opa’s. Nu wilden we ook een tweede en derde naam. De namen van de oma’s zijn moeilijk om te bouwen in een mannenvariant, dus dat viel helaas af. Toen bedachten we nog de twee oudste ooms, of de twee jongste ooms, of de vaders van de oma’s (onze opa’s dus)… echt vanalles is de revue gepasseerd. Maar uiteindelijk zijn we dichtbij onszelf gebleven, letterlijk, en hebben we Cédric naar onszelf vernoemd. Why not, wij hebben immers dit kind gebouwd, een hele prestatie :). Cédric Nino Bart Bordonis, wat zijn we blij met jou én jouw naam :).

Hoe heten jouw kinderen? En zit daar een verhaal achter?

11 reacties

Miranda -

We hebben de naam voor onze zoon opgedaan in de Halforts haha. Ik was ook overal lijstjes aan het maken en namen aan het zoeken. In de Halforts kwamen langs zo’n rek met allemaal mini verkeersborden en daar stond Jasper tussen. Voor de tweede hadden we al een jongens en meidennaam voordat ik zwanger was. Het werd een meisje,Lotte, vernoemd naar mijn zusje (Charlotte)

Me -

Mijn zoon heet Flo. Toen hij geboren werd, dachten veel mensen dat het een meisjesnaam was. Ik had daar nog helemaal niet bij stil gestaan! Ik had niet gegoogled omdat het in mijn hoofd echt een jongensnaam is. Maar ben er altijd heel blij mee geweest.

Lies -

Wat n leuke naam cédric 😊
Wij hadden deze naam ook……maar onze derde werd ook weer een dochter. Waar we ongelooflijk blij mee zijn! (3 gezonde dochters wat wil een mens nog meer?)
De oudste 2 zijn vernoemd naar de oma’s
Jeanne en Maureen en de jongste naar mijn zus Phebe

sanne -

Hoi! Ben heel benieuwd welke websites je hebt bekeken. Probeer een leuke meiden en jongens naar te verzinnen, aangezien we het geslacht niet wetenaar vind helaas de lijstjes online zooo standaard! Dank

Nina -

Babybytes.nl! Daar hebben ze ook een speciaal namen forum. Succes en alle geluk! X

Ruth -

En nu ben ik eigenlijk ook wel benieuwd wat die naam was die jullie als die van Mathis en Cédric ‘Jut en Jul’ zou maken of blijft die nog even geheim? :-p

Nina -

Maxim 🙂

Ruth -

Mijn dochter heet Naomi. Nou hebben we die naam vooral gekozen omdat we ‘m erg mooi vonden maar zowel Ruth als Naomi zijn Bijbelse namen (zijn ook niet gelovig trouwens haha) en in het bijbelverhaal van Ruth heet de vrouw die zij als moeder ziet en trouw blijft Naomi. En nu ben ik, Ruth, de moeder van Naomi. Vond dat toch wel grappig en blijf die kleine meid ook eeuwig trouw natuurlijk 😉

Rosemarrie -

Onze 1 maand oude (veels te vroeg geboren ) dochter heet Arlane Meilina. Toen wij erachter kwamen dat wij een dochter kregen, waren we er binnen 5 minuten uit. 12 jaar geleden, toen wij nog niet eens samen waren of elkaar überhaupt ontmoet hadden, waren we op MSN aan het kletsen en tussen alle oppervlakkige gesprekken hadden wij het opeens over mooie namen. Hij zei toen, als ik ooit een dochter mag krijgen wil ik haar Arlane noemen. Ik vertelde dat ik ook al een mooie meisjesnaam heb, Meilina. Half vernoemd naar mijn moeder. Mijn moeder is in Indonesië geboren en opgegroeid maar is Chinese en heeft ook een Chinese naam. Toen zij naar school ging moest het verandert worden in een Indonesische naam. Mijn opa wou Meilina doen, maar vonden ze nog te Chinees klinken. Hij reageerde lacherig met, als wij samen een dochter krijgen hebben wij in ieder geval al een naam 😉 Arlane betekent belofte/eed en Meilina betekent schoonheid.

Nina -

Prachtig!!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube