Hoe ziet mijn Kerst eruit?

Ik tik dit op 15 november 2017. Een ruime maand voor de uitgerekende datum van mijn tweede jongetje. Aaah, ik houd van Kerst! Een kerstboom, kaarsjes aan, lekker eten met familie (dat vooral!), dikke truien, cadeautjes in- en uitpakken, lekker warm binnen… Ineens schoot het me te binnen vandaag; hoeveel van die elementen komen terug bij mijn Kerst 2017? Nou, ik gok niet zo heel veel, haha.

Er zijn namelijk twee scenario’s denkbaar; óf ik zit met een pietepeuterig klein jongetje op mijn borst, dat nét is geboren. Of ik zit met een enorm zware buik te wachten op datzelfde kleine jongetje, die officieel 28 december als uitgerekende datum heeft meegekregen.

Maar hoe dan ook, voor beide scenario’s geldt; een Kerst met alles erop en eraan zal even niet zo handig zijn. Met die mini naar de andere kant van het land op familiebezoek? Neuh. Met die megadikke buik een viergangen diner in elkaar draaien? Nogmaals; neuh. Ik vermoed trouwens dat de kleine er al zal zijn, enkel en alleen omdat Mathis wat vroeger was dan zijn uitgerekende datum, dus dan zal zijn kleine broertje dat ook wel zijn denk ik dan. Hóóp ik dan. Maar toch, dat biedt geen garanties, hè.

Hoe dan ook, Kerst zal voor de tweede keer in mijn leven heel anders zijn dan normaal. Twee jaar geleden hadden we een baby’tje van vijf dagen oud en brachten we Kerst ultra romantisch door in het VUmc wegens een borstontsteking. Ik vergat gewoon dat het Kerst was, het ging totaal langs me heen! Het was dat de kraamverzorgster met een Kerststol kwam aanzetten en per se Sky Radio Christmas wilde luisteren, wahaha. Oh, en dat ik als eerste uitje op tweede Kerstdag met Bart kattenvoer ging kopen en de supermarkt dicht bleek. HOEZO?! Oh, het was Kerst.

Ditmaal hoop ik toch echt de hele Kerst lekker thuis te zijn zonder ziekenhuisbezoekjes, liefst al met mini babyboy, maar zit een uitgebreid Kerstdiner bij ons thuis of bij mijn familie er wederom even niet in. Wél ga ik voor die Kerstboom, kaarsjes, lekker warm binnen en mega dikke trui. En dat eten? Dat komt ook wel goed. Lang leve de Chinees in de wijk die 365 dagen open is.

P.S. Over de foto hierboven: Mathis was vorig jaar één, en die Kerst hebben we uitgebreid gevierd. Inclusief samen boom kopen!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube