Is mijn lichaam veranderd na 2 bevallingen?

Je blogt persoonlijk of je doet het niet. Ja toch? Haha. Ik pretendeer hier op Chickslovelittleones éérlijk over het moederschap te schrijven. Dan mag daar ook best een confession over mijn lichaam bij. Zit je er niet op te wachten? Bovenin je scherm kun je dit artikel heel makkelijk wegklikken. Haha. Maar stel dat je nog geen bevallingen hebt gehad én je wilt graag kinderen, lees dan snel verder. Want uh, het valt allemaal best wel mee!

image3

Tenminste dat vind ik. Potverdorie wat krijg je veel respect voor je eigen lichaam als je ziet wat je als vrouw allemaal kunt. Een mensje maken en baren. Wow. Ja toch ladies? Vandaag een ode aan ons eigen vrouwelijk lichaam. Dus ook als je al wél een bevalling (of meerdere) achter de rug hebt, lees vooral verder 🙂 

Wat is er veranderd aan mijn lichaam na mijn 2 bevallingen? Vroeger dacht ik altijd: je zult zien dat als ik straks zwanger ben, 40 kilo aankom en als uitgezakte plumpudding eindig. Haha. Echt. Ik was daar soms best bang voor. Maar niets in minder waar. Oké, ik moest best wennen aan die enorme buik. Maar verder had ik tijdens mijn zwangerschappen niks te klagen en kwam ik ‘maar’ 13 kilo aan. De grootste verandering aan mijn lichaam is eigenlijk dat ik magerder ben geworden. Het moederschap vergt veel van me en ik ben door de borstvoeding snel afgevallen en dus lichter dan voor mijn zwangerschappen. (lees hier mijn verhaal over het snel kwijtraken van zwangerschapskilo’s). Wow jaloers, denk je misschien. Maar ik moet zeggen dat je ook gelijk wel een oudere kop krijgt. Met meer rimpels. Verandering nummer 2 sinds ik moeder ben: méér rimpels. Haha. Vooral onder mijn ogen. Oh en wallen, ja die zitten er soms ook opeens flink. Haha.

Ten derde heb ik nog heel licht een streep over mijn buik. De zwangerschapsstreep over mijn buik is inmiddels niet meer heel donker, maar hij zit er nog wel licht. De vierde grote verandering is, jawel dé theezakjes. Of ‘kwarkzakkies’, aldus mijn vriend. Ik heb cup A, dus heel veel kan er niet hangen. Maar mijn borstjes zijn na 2x 6 maanden borstvoeding wel ietsje slapper geworden.

Verder heb ik geen striae of andere opvallende veranderingen overgehouden. Ik vind het eigenlijk echt bizar bijzonder dat ik eigenlijk niks meer merk van 2 zwangerschappen van 2 behoorlijk zware kids. I love de natuur, haha. En die theezakjes, de streep, mijn vele rimpels en wallen onder mijn ogen omarm ik maar met liefde. Dát is eigenlijk waarom ik dit artikel wil delen. Want nogmaals: potverdorie ladies, wij zijn toch geniaal gebouwd dat je zomaar mensjes kan maken? En in mijn geval ook nog eens twee ongelooflijk leuke én knappe mensjes. Dus I lóve mijn extra rimpels en hangtietjes. Ik ben trots op mijn lichaam. En ik spread the word. Love to alle striae, rimpels, extra kilo’s, minder kilo’s en hangborsten. Ons vrouwenlichaam is briljant en daar ben ik trots op. Jij ook?

VOLG CHICKSLOVELITTLEONES OP INSTAGRAMFACEBOOKPINTEREST EN YOUTUBE!

image2

 

6 reacties

Barbara -

Na drie kids is er wel wat veranderd bij mij. Maar mijn lichaam heeft na de derde ook echt veel langer nodig gehad om te herstellen. Borstvoeding 3x 9 maanden heeft geen schade aangericht. Dat is fijn, maar mijn taille is nog niet helemaal terug, dat is dan weer jammer en die extra kilo’s gaan dit keer ook niet vanzelf.. en dat haar! Komt het ooit weer goed? Maar met een knotje en een lang vest ben ik de voor nu best tevreden, ik probeer vooral te genieten van het leven dat ik heb en de rest komt later?.

Lau -

Mooi gezegd Elise! Omarm het met liefde, want je kind(eren) geven je zoveel! Alles waard! Mooi mens ben je!

Inge -

Haha grappig, ik heb precies dezelfde veranderingen aan mijn lichaam als jij, na mijn drie boys, alleen in plaats van de streep heb ik een klein beetje striae. Ik viel veel te snel af (tot onder de 50 kg), maar ik denk dat dat niet alleen door de borstvoeding komt maar doordat wij niet van alle juiste voedingsstoffen genoeg nemen. Ik zelf had die eerste maanden echt niet altijd energie om veel en gezond te eten en me te laat verdiept in van welke stoffen ik meer moest nemen. Ook de theezakjes schijnen niet alleen van bv geven te komen, ik ken er die het niet gaven en ze toch hebben of die het wel gaven en ze niet hebben 😉 Al twijfel ik weleens of het klopt hoor, bij mij is er iig. na 3x langvoeden niets meer van over, en dat vind ik best stom, het is toch de natuur en je doet er zo je best voor!? Ik vind het knap dat jij er zo goed mee om weet je gaan.

Susanne -

Helemaal mee eens, omarm je lichaam.
Gelukkig viel het bij mij ook mee na mijn eerste zwangerschap, met nu nog 5 weken te gaan, bij mijn 2de zwangerschap ziet het er ook allemaal nog niet heel spannend uit, maar you never know 🙂

Romy -

Je ziet er echt geweldig uit na twee zwangerschappen! Ik ben zelf ook heel bang dat ik na een eventuele zwangerschap een dikke pudding word, maar zo te zien hoeft dat helemaal niet zo te zijn 🙂

MARIJKE -

Wat super dat je lichaam weer helemala in shape is. Bij mij na de eerste zijn er helaas wel wat kilo’s blijven plakken. Hoop dat het bij deze tweede zwangerschap niet weer gebeurd 🙂

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube