Kinderen en een opgeruimd huis, hoe dan?

Vorig jaar hebben wij de kans gekregen om een nieuw huis te kopen en deze zo te verbouwen dat we ons droomhuis konden waarmaken. Een droom die uitkwam dus! Urenlang hebben we op Pinterest gezocht naar plaatjes die we mooi vonden. Om vervolgens online te kijken hoe we dit konden realiseren. En met succes. Want ons huis is helemaal zoals wij het wilden. En we genieten hier elke dag met volle teugen van!

Ik vind de styling dan ook echt geweldig om te doen. Zó leuk, dat toen al mijn kamers in het huis af waren, ik vrolijk doorging met de make-over van ons kantoor. Haha. Maar goed, styling dus. En dan mooie foto’s van mijn prachtige huis maken. Het is een soort hobby geworden. En ik word er happy van. Totdat er 5 minuten later o-ver-al auto’s liggen, mijn perfect gestylde kussen door de hele woonkamer zijn gesmeten en het er alles behalve fabulous uit ziet. Want.. ik heb 2 boys die van chaos maken houden 🙂 Ga ik als een tiran met de bezem achter ze aan? Uhm NEE. Oké, misschien héél soms. Maar ik vind wel dat mijn kinderen kids mogen zijn en dus zijn wij niet enorm op onze spullen. We hebben onze meubels zo uitgekozen dat als ze ‘wat geleefder’ eruit te komen zien, ze ook nog mooi zijn zeg maar. Toch houd ik van structuur en een opgeruimd huis. Hoe doe ik dat?

1. Opruimen aan het einde van de dag
Het is een beetje een gouden regel geworden in dit huis, maar wij proberen overdag geen speelgoed op te ruimen. Niks is meer frustrerend als wanneer je nét alle blokjes Duplo in een doos hebt gedaan, je je omdraait en die doos weer omligt. Ja toch?? Zo’n zonde van je tijd. Als de kids thuis zijn, kunnen ze de hele dag spelen. En als ze naar bed zijn, ruimen wij ‘s avonds alles op. Ik maak een rondje door het huis en zorg dat mijn huis is opgeruimd. Als je dat elke dag doet, krijg je ook niet een enorm ontploft huis. En ja, uiteraard heb ik dat ook weleens hoor, haha!

2. Alles heeft een plekje
Een doosje voor puzzelstukjes, een zakje voor de Brandweerman Sam poppetjes, een knutseldoos, ik heb voor alles een plekje gemaakt. Ook voor onze spullen! Sleutels op een sleutelplankje, pennen in een pennendoos, post in een postvakje en ga zo maar door! Beneden in de woonkamer heb ik 1 grote lade met speelgoed en 1 kastje met boekjes en spelletjes voor de kinderen. De rest van het speelgoed staat op hun eigen kamers…

3. Al het speelgoed heeft zijn eigen bak
… in bakken. Elk soort speelgoed heeft zijn eigen bak of plek. Op de crèche of peuterspeelzaal hebben ze dat ook! Alles mag door elkaar gegooid worden, maar het gaat aan het einde van de dag gesorteerd in bakken. Zo kan ik bijvoorbeeld ook heel makkelijk speelgoed naar beneden halen. Kies maar waar je mee wilt spelen, die doos gaat mee.

4. Elke vakantie zoek ik uit
Als ik vakantie heb, block ik meestal 1 dag om te ruimen. Alle kasten en bakken door. Omdat ik dit regelmatig doe, heb ik het binnen een dagje gedaan! En noem me een freak, maar de rest van de vakantie geniet ik van een opgeruimd en geordend huis. Dat vind ik zo lekker!

5. Ik heb een tuin!
Op het moment dat ik voel dat de jongens gaan stuiteren, gooi ik de deuren naar de tuin open. Ook in de winter! Ik heb mijn schuur kidsproof gemaakt waarin ze kunnen bouwen en spelen. Er liggen ballen, we hebben een glijbaan, enzovoort. In mijn oude huis zonder tuin was het véél vaker een ravage. Dat hebben we hier dus echt minder. Ja, dan wel een ravage in de tuin. Maar dat vind ik niet storend, haha.

6.Ik heb een hulp!
En last but not least: ik heb een huishoudelijke hulp. Op mijn vrije dag ruim ik alles op, doe ik de was en vervolgens komt mijn hulp schoonmaken. Echt, ze is voor mij onmisbaar. Want zonder haar was het alsnog een ravage in dit huis!

Hoe is jouw huis met kinderen? Een Pinterest-plaatje of een ravage? Ik ben benieuwd!

Liefs, Elise

2 reacties

Laura -

Loffff de zwarte side table!
Mag ik vragen waar je deze vandaag hebt? 🙂

Elian -

Fijne tips, dank je wel! Ik zie best vaak typfouten in jullie stukjes, zonde! Misschien een tip om altijd iemand anders het artikel te laten lezen voordat jullie hem online zetten?

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube