Een kindvriendelijke tuin, hoe dan?

Gesponsord – Het kan je inmiddels niet ontgaan zijn, dat ik ben verhuisd. Of je kan het je niet meer herinneren, want ja het is al weer wat maandjes geleden. We zijn inmiddels heel ver met de verbouwing, over een paar weken is onze nieuwe woonkamer met leefkeuken en openslaande deuren naar de tuin af! Yes. En ja, ik heb een tuin. Voor het eerst in mijn leven, een huis met een tuin!

En die tuin is op dit moment nog een flinke bouwval. Het leuke daaraan is (ja, we blijven positief) dat je het kunt maken precies zoals jij het wilt. En dus ging ik opzoek naar een plan voor een mooie maar ook zeer kindvriendelijke tuin. Want, dat is voor ons heel belangrijk: dat de kinderen kunnen spelen in de tuin. En mama kan relaxen 😉

Op zoek naar tips dus! Alleen bleven die online behoorlijk uit. Hoe kun je gemakkelijk een tuin aantrekkelijk maken voor de kinderen, en waar moet je rekening mee houden? Mocht jij nou de gouden tip hebben voor wat in je kidsproof tuin ab-so-luut niet mag ontbreken, laat het ons vooral weten! Ik, maar ook Nina (die heeft een totaal non-kindvriendeljike tuin van krap 10m2 meter)  gaan namelijk in samenwerking met Hornbach aan de slag met onze tuinen. Zodat er dus straks wél online goede tips te vinden zijn 🙂 Vandaag delen wij alvast met het schaamrood op de kaken onze ‘before’ situaties :). Zie hier onder de twee tuinen zoals ze nu zijn. De betonnen langwerpige tuin is van Elise (eerste twee foto’s), de ander van Nina (onderste drie foto’s).

Het idee is dat wij met de materialen en het advies van Hornbach (jep, ze zijn echt van álle markten thuis) onze tuinen kidsproof gaan pimpen. Zo wil ik graag een terras met tegels die niet heel glad worden als het regent, gevolgd door een stuk kunstgras en bovenop de betonnen dragers een houten terras met glijbaan. Nina wil een kidsproof tuinset om met haar gezin buiten te eten en verder ideaal buitenspeelgoed (zoals een watertafel, te koop via Hornbach’s webshop! Zie foto hierboven) en mooie bakken om aan de schutting te hangen om met the little one te moestuinieren.

En nogmaals, tips zijn welkom! Waar wordt jouw kleine blij van in de tuin (of op het balkon)?

Deze posting is deels gesponsord. Lees hier onze disclaimer.

7 reacties

Joyce -

Bij ons is de zand/water tafel, de trampoline en de schommel een groot succes. We hebben de schommel opgehangen aan een van de balken van onze overkapping zodat we ook bij ‘nat’ weer kunnen schommelen. Op de planning staat nog een zandbak(je) maar daar moeten we eerst nog ruimte voor maken!

Debora -

– Een plek waar je schommel kan hangen. – Stapstenen van die houtblokken. – PVC pijpen met een boogje aan de onderkant zodat ze er dennenappels, steentjes enz in kunnen laten glijden, je kan het een soort afschermen zodat niet alles door elkaar valt. Eigen moestuintje (of zoals hier een grote bak met aardbeienplanten mmm). – Zandbak of zand- water tafel.

Nynke -

Wij hebben in ons kleine tuintje een “groot” stuk kunstgras. Ideaal voor de kids. Blijft mooi groen en je hoeft nooit te maaien. Scheelt weer een grasmaaier in onze kleine schuur.
We hebben een heerlijke loungeset, maar dat is geen goede combinatie met etende kinderen. Dus nu staat er een inklapbare picknicktafel. Zo handig! Hebben we wat meer ruimte nodig, dan klappen we ‘m in en anders kunnen we er prima aan eten met z’n viertjes.
Succes met jullie tuinen. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat!

Linda -

Hier toevallig ook net een beetje klaar met de tuin pimpen en daarbij ook rekening gehouden onze kleine man. Ik ben hierbij uitgegaan van wat ik zelf vroeger leuk vond aan de (enorme) tuin van mijn ouders, namelijk dat je er rond kon dwalen en je verstoppen (althans, dat gevoel had ik, mijn moeder hield mij heus wel in de gaten vanuit het keukenraam).

Ik heb gepoogd dat te na te maken in onze eigen (kleinere, maar toch nog best forse) tuin door een soort van kamertjes te maken van gras die omgeven zijn door perken waarin veel vaste planten staan die vrij hoog worden. Er is voldoende gras om te spelen en voldoende tuin om mama blij te maken met tuinieren 🙂

Tegen het huis hebben we een veranda en terras met daarop ook een (afsluitbare) zandbak. We hebben een plastic bak die er precies in past en daarmee maken we er een zwembadje van.

Merel -

Wij hebben ook een langwerpige tuin (ook in Den Haag 😉 en hebben deels kunstgras en deels tegels die niet glad worden. Kunstgras vinden wij ideaal, met een groot kleed erop is het lekker zacht en je kan het zelfs stofzuigen! Onder een afdakje hebben we een loungeset en aan de lange kant links een heleboel planten. Zo is het toch groen!

Sarah -

Wij hebben net de tuin aangelegd van ons nieuwe huis. Voor onze kleine man van 20 maanden en de tweede van een paar dagen oud hebben we gras (echt), een zandbak (afsluitbaar vanwege katten), een watertafel, en een kleine kinder picknicktafel. Bij de zandbak staat nog een krijtbord op de planning.
Bij ons in de buurt hebben we ook veel speeltuintjes, maar tis zo relaxt om ook in je eigen tuin te kunnen chillen terwijl de kids zich vermaken. Omdat we al schommels en glijbanen in de buurtspeeltuintjes hebben, en geen zandbak, hebben we daarvoor gekozen.
Onze kleine man vermaakt zich er heel goed. Ook hebben we nog een speeltipi die we uit de schuur kunnen halen. En de ballen die door de tuin liggen doen het ook goed.
Onze buren hebben een ingegraven trampoline, dat is ook een groot succes.
Het is in ieder geval de investering waard om je tuin kindvriendelijk te maken, want je hebt er zelf ook veel profijt van als je kids zich goed vermaken 😊
Succes met jullie tuinen! Oja een tip, zorg voor een terras voor je zelf waar de zon het langste schijnt, als je ook een zonliefhebber bent.

Sterre -

Wij wilden bij onze nieuwe tuin ook voor nepgras gaan, maar dat werd ons stellig afgeraden; kennelijk wordt nepgras heel warm in de zomer, zeker blij een kleine tuin waar verder tegels in zitten. Met kleine kinderen is dat niet zo handig! Wij hebben nu ‘gewoon’ gras en dat is heel fijn.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube