De naam van je tweede kind, hoe koos jij die?

Ik ben in verwachting van de tweede en dat wordt weer een jongetje. Nou, buiten dat ik een gat in de lucht sprong toen ik dat hoorde, neemt het een kleine moeilijkheid met zich mee: welke naam geef je je tweede boy terwijl je vindt dat je eerste jochie al de állermooiste naam heeft?

Ik stelde die vraag op onze Instagrampagina en kreeg zóveel leuke reacties! Erg fijn om jullie suggesties te lezen (een aantal staan inderdaad op mijn lijstje!) en ook gewoon heel leuk om te vernemen hoe jullie kids heten. Inspiration to the max!

Ik vind het altijd al heel leuk om met namen bezig te zijn. Vroeger maakte ik met mijn vriendin Mieke op de basisschool al ellenlange namenlijstjes, joh, we tikten hele namenboeken op onze typemachine. En ook voordat ik zwanger was had ik al een hele lijst met namen in mijn telefoon voor mijn eventuele zoon of dochter. Toen ik zwanger was van Mathis vond ik het erg leuk om met de namenzoektocht bezig te zijn en toen ik op de naam Mathis stuitte wist ik: dit moet ‘m worden. En Bart vond dat ook. Nog steeds zeggen we vaak tegen elkaar dat we zo blij zijn met die keuze.

Maar nu komt het: de tweede. We twijfelden toen ik zwanger was van Mathis heel lang tussen zijn naam en een andere. Dan kiezen we die andere nu toch gewoon? Ja, misschien wel. Maar ik weet niet meer zeker of ik het wel de állermooiste naam vind, en ook belangrijk: of ik het wel echt bij Mathis vind passen. Ik heb twee andere namen gevonden die ik echt prachtig vind, maar Bart vindt ze niet mooi. En na twee weken wennen nog steeds niet. Zooooo jammer! Echt een teleurstelling voor me. Wat nu? Barts favoriete naam voor ons tweede kind vind ik niet leuk genoeg.

Nou, we komen er vast uit, anders gaan we alsnog voor de naam die zo lang naast Mathis op het lijstje stond. Maar het blijft moeilijk, hoor!

Ik vroeg het al op Instagram, maar hier nogmaals: hoe heten jouw kinderen? En hoe kwamen jullie op die naam of namen? En hebben jullie een lumineus idee qua jongensnaam voor onze tweede boy?

Liefs, Nina

10 reacties

Irene -

Wat een mooie namen staan hier tussen. “David” stond ook op ons lijstje, maar is het uiteindelijk niet geworden.

Onze situatie:
Mijn voorkeur ging uit naar Italiaanse/Spaanse namen zoals: Enrique, Enrico, Ricardo
Mijn man’s voorkeur ging uit naar oerHollandse namen zoals: Jan, Gijs
Oeps, kwam dus niet echt bij elkaar in de buurt.

Uiteindelijk hebben we een lijst geopend van jongensnamen die het afgelopen jaar in Nederland gegeven zijn aan de kinderen en samen gekeken en genoteerd welke namen we beiden leuk vonden. Het was voor mij al een opluchting dat er namen bij zaten die we samen leuk vonden.
Vervolgens hebben we het een 3tal weken laten rusten en hebben we afgelopen week nog eens naar ons lijstje gekeken.
Toen hebben we de naam uitgezocht. Het grappige: ik wilde een Italiaanse naam, hij een Nederlandse naam, uiteindelijk hebben we als “compromis” een Franse naam uitgekozen hihi. (en ik ben helemaal dol op de naam 😀 )

Dineke -

Ik hoorde laatst de naam Isaac! Vond ik leuk, bijzonder en een beetje chique zoals Mathis. Maar misschien beledig ik je nu wel diep in het geval dat je Isaac een vreselijke naam vindt 🙂
Veel succes met jullie zoektocht. Misschien een geruststellend idee dat de naam vanzelf leuk wordt als het een leuk kind is (en daar gaan we voor het gemak maar even vanuit…).

Nina -

Ja, dat is zeker een leuke naam! Stond op m’n lijstje. Maar niet op die van mijn vriend :(. Liefs, Nina

Francis -

Onze zoon heet David. De aller aller aller mooiste jongensnaam die wij beiden konden bedenken. Bij onze tweede een lichte paniek: wat als het weer een jongetje zou zijn. Een naam zo mooi als David zouden wij nooit meer kunnen bedenken. Het werd een meisje, haar naam is Julia. Dit was de naam die David zou hebben gekregen als het een meisje was. Hoewel we Julia allebei mooi vinden, hebben we haar naam nooit met dezelfde overtuiging gekozen als die we bij David voelden. Julia is inmiddels 4 jaar oud en een echte Julia. En toch fluistert er zo nu en dan nog een stemmetje in mijn hoofd dat ze anders zou moeten hebben geheten…een naam waarvan we allebei net zo overtuigd zouden zijn geweest als die van haar grote broer.

Nina -

David is prachtig! En ik vind Julia ook erg mooi. Liefs, Nina

Ineke -

Wat herkenbaar! Martijn en ik kwamen echt niet uit. Zijn favoriet vond ik vreselijk en andersom vond hij mijn favorieten niet mooi. Uiteindelijk vonden we een compromis, maar wel met de nodige twijfels. Om 2 weken voor de geboorte alsnog tegen de naam aan te lopen en te switchen, haha! We noemden onze zoon Duuk en die naam past perfect bij hem (en bij ons)!

Daisy -

Wij wilde een stoere naam voor onze zoon die je ook niet heel erg veel hoort. Ik ben niet zo een fan van Hollandse namen, dus die vielen al af van de namenlijst. Uiteindelijk waren we redelijk snel allebei het erover eens dat Leroy voor onze zoon de mooiste en stoerste naam zou zijn. Toen 4,5 jaar naar de geboorte van onze zoon was ik opnieuw in verwachting van een zoon. Toen was inderdaad het kiezen van een naam veel lastiger. Wij hadden precies hetzelfde als wat jij beschrijft. Vond ik een naam mooi kon hij er niet aan wennen en andersom. Er was wel 1 naam die wij allebei mooi vonden, maar die komt ontzettend veel voor de laatste jaren en de beginletter is hetzelfde als bij Leroy. Dat gaf bij mij een beetje weerstand. Uiteindelijk in week 36 van mijn zwangerschap en mijn eerste verlofweek de knoop doorgehakt. Maar toen wilde ik het geschreven hebben op de manier Lyam ( toch beetje apart en de y als overeenkomst met de y in de naam van zijn broer vond ik wel mooi) Helaas dacht vriendlief daar anders over haha, want waarom moest het nou weer apart geschreven worden. Liam is toch ook goed. Uiteindelijk heb ik maar water bij de wijn gedaan en gezegd is goed we schrijven Liam, maar het wordt dan wel op zijn Engels uitgesproken en niet zoals je het schrijft. Toen waren we allebei tevreden 😊 en 5-12-2016 is onze 2e zoon geboren.

Heel veel succes met het vinden van een naam voor jullie 2e zoon. Komt echt goed het duurt alleen iets langer voor je hem gevonden hebt. Geniet van je zwangerschap. Blijft zoiets moois en bijzonders om mee te mogen maken.

Liefs Daisy

Nina -

Ik vind Leroy en Liam heel mooi bij elkaar passen! Liefs, Nina

Nikki -

Ik vind Sam of Samuel en Mathis heel leuk klinken. Verder vind ik James en Oliver ook heel leuk, die kunnen ook goed samen met Mathis.

Romy -

Ik heb zelf (nog) geen kinderen, maar ben wel een beetje een namenfreak 😉 Dit zijn een paar jongensnamen die zo in mij opkomen: Timo, Timon, Ivan, Storm, Noah en Jens.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube