Onze ochtendroutine met twee kids

Een ochtend met twee kids, terwijl Bart en ik allebei moeten werken, hoe doen we dat? Dat gaat volgens een schemaatje, anders zijn we nooit op tijd de deur uit. Nu hebben we nog geen schoolgaande kids dus hoeven we niet aan lunchtrommels en zo te denken (dat scheelt!), maar alsnog gaan we graag allemaal met z’n allen op tijd de deur uit, en dat moeten we wel een beetje plannen.

Hieronder vertel ik hoe we het doen!

De avond van tevoren
Ik douche bijna altijd ‘s avonds, Bart kan dat echt niet, die moet ‘s ochtends douchen om wakker te worden. Verder leg ik ‘s avonds alvast de kleertjes voor de kids klaar, en vaak ook die voor mezelf al. Ook leg ik alvast klaar wat ik mee wil nemen naar kantoor aan papieren en tussendoortjes en zo.

‘s Morgens
07.00
We staan met z’n allen tegelijk rond 07.00 uur op. Iedereen wordt rond dit tijdstip wakker. Mathis komt uit zijn kamer onze kamer binnengestormd, dus Cédric (die bij ons slaapt) wordt dan vanzelf ook wakker haha, als hij dat al niet was.
07.10
Bart maakt in de keuken voor Mathis een fles of soms een beker warme havermelk en ik maak een fles voor Cédric (alle benodigdheden staan op m’n nachtkastje), mits hij niet om 05.30 uur of zo nog heeft gedronken. Soms is hij eerder met zijn voeding dus, maar hij slaapt dan eigenlijk altijd wel weer in. Terwijl de jongens bij mij in bed drinken, Mathis vaak een filmpje erbij, springt Bart onder de douche.
07.20
De flessen zijn op, ik haal de klaargelegde kleertjes en verschoon de kids en kleed ze allebei aan bij ons op bed. Bart is chef ontbijt, hij gaat voor mij en hemzelf (en soms voor Mathis) een groene smoothie maken en voor Mathis een klein ontbijt. Hij is op het moment een hele slechte ontbijter, meestal stoppen we hem een rijstwafel toe terwijl hij wat speelt, in de hoop dat hij toch wat eet. Cédric ligt nu meestal even in de box.
07.35
De kids zijn aangekleed, alle ontbijtjes staan klaar. We drinken onze smoothie en Mathis eet meestal(/hopelijk) wat terwijl hij speelt in de huiskamer. Bart maakt zichzelf nog even wat verder klaar (kamt z’n haren en pakt z’n spullen etc.) en dan is het tijd voor mijn boys om de deur uit te gaan.
07.45
De kids hijs ik in hun jasjes en Cédric vervolgens in zijn MaxiCosi, Bart brengt ze naar de opvang en rijdt vervolgens door naar werk.
07.50
Tijd voor mij. Soms spring ik nog heel even onder de douche, meestal kan ik me meteen gaan aankleden en opmaken. Haren doen, spullen pakken en gaan met die banaan.
08.25
Idealiter rijd ik nu weg, dan ben ik rond 09.00u op kantoor. Maar het loopt ook wel eens anders hoor, haha, lang leve eigen baas zijn.

Al met al vind ik de ochtenden nu nog wel goed te doen, als Mathis zich over 1,5 jaar naar school gaat, zal het wel weer anders zijn, dat zien we dan wel weer!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube