Op vakantie met een dreumes, hoe gaat dat inmiddels?

Op vakantie gaan met kids, Elise en ik zijn er best goed in vind ik, haha. Zo schreef ik eerder al dit artikel over op vakantie gaan met een baby, en hierbij ook een superhandige paklijst voor als je echt nog een mini hebt.

Mathis is nu anderhalf, en heel eerlijk vind ik dat wel héél lekker. We zijn net terug van een weekje Italië. Het gaat net allemaal wat soepeler en makkelijker dan met een kind van rond een jaar of nóg kleiner. Ze snappen het gewoon allemaal wat meer, en zijn beter te pleasen. Kortom, mijn ervaring: als je kind ruim een jaar oud is, wordt je vakantie écht relaxed :).

Mijn tips voor een vakantie met een kind van 1,5 jaar:

Vliegen
Niks meer übervermoeid, niet te kalmeren, krijsend kind aan boord. Nee hoor, 2 uurtjes vliegen is ineens best goed te doen. Knijpfruitjes zijn de uitkomst. En snacks. En de lekkere dingetjes die de stewardess rondbrengt. En natuurlijk limonade. In het vliegtuig mag dat. Uit het raampje kijken en alle vliegtuigen en wolken aanwijzen. Even met papa en mama het gangpad door zodra de stoelriemen los mogen. En dan verder nog gedownloade Netflix-filmpjes kijken op de iPad, met koptelefoon op. Hoppa, twee uurtjes zo gepiept. En 3 zou ook vast nog wel lukken. Hoe anders is dat met een baby, die kun je gewoon niet op die manier afleiden en vermaken.

Bagage
Spuugdoekjes, 10 hydrofielluiers, thermoskannen voor warm water, potjes met eten voor als er op de plek zelf niks fatsoenlijks te verkrijgen is… Nee hoor. Zelfs onze superfijne kinderwagen is thuisgebleven, we hebben voor de vakantieweek een simpel inklapbuggy’tje meegenomen. Ja, je moet aan veel denken met een kind op vakantie, maar dat wordt écht beter en relaxter als je kind ruim een jaar oud is. Zalig.

Dagbesteding
Onze zoon slaapt nog steeds twee keer per dag. Ongeveer 2x 1,5 uur. En dat deed -ie ook vaak op vakantie, maar daar gingen we er minder strikt mee om dan thuis. En het leuke is, dat kan -ie nu aan. Ze zijn wat steviger, stabieler, minder kwetsbaar of zo. Dat slaapje komt niet meer op een uurtje. Soms lieten we ‘m ook slapen van 16.00 – 18.00, om vervolgens tot 22.00 bij een restaurant te zitten. Hij sliep dus zeker nog wel, maar we konden veel meer schuiven met de slaapjes, dat trok hij ‘vroeger’ echt niet. Ontzettend fijn!

Locatie
Dit was nu de tweede keer dat we naar Italië gingen met kind, en Italianen looooove kinderen. Echt. En daardoor gaat uit eten met een kleine ook best prima. Overal wordt je kind met open armen ontvangen. Mathis mocht rondrennen in de restaurants, ze zetten overal meteen een kinderstoel bij en zelfs al staat het niet op de kaart, ze maken met liefde een pasta met tomatensaus voor je kind. Zo fijn! Verder zaten we in een huis met eigen kookgelegenheid (dat blijf ik wel heel fijn vinden, iedere dag 2x in een restaurant is voor geen enkel kind leuk), met veel land, een zwembad en ezels. Veel ruimte, that’s the key!

Hoe doe jij dat, op vakantie gaan met een klein kind?

5 reacties

Cindy -

Wij slaan dit jaar over. Omdat onze zoon het presteert om elke keer als we weg zijn (weekje vakantie en weekendjes weg) ziek te worden. Omdat we zoveel mee moeten sjouwen (of misschien gewoon teveel meenemen). Omdat we een hele toffe nieuwe tuin hebben waarin hij zichzelf ook kan vermaken (glijbaan, grasveld, straks nog dat stuurtje wat jullie bij de tuinmetamorfose hebben gekocht), omdat de Efteling echt letterlijk om de hoek ligt, omdat er prachtige gebieden zijn waar we kunnen fietsen, omdat hij thuis het beste slaapt (en papa en mama ook), omdat er geen vlooien in huis zitten (die dus wel in een huisje zaten op de plek waar we vorig jaar waren), omdat hij nog 1 grote slaap van 3 uur heeft, omdat ik geen grote berg met was heb aan het eind van de vakantie, omdat Safaripark Beekse Bergen ook om de hoek ligt én omdat ik nog verwacht dat we, na al deze weken met regen, in september gewoon heerlijk stralend zomerweer hebben. En zo niet: ook binnenspeeltuinen zijn er genoeg hier! Dus ik wacht geduldig tot het artikel: Op vakantie met je peuter, voor volgend jaar 😉

Marit -

Wij gaan ook met onze zoon van dan 15 maanden over 2,5 week naar Italië met de auto. Hij heeft ook nog 2 slaapjes overdag. Voor de auto hebben we een portable dvd-speler aangeschaft en veel Dirk Scheele dvd’s. Hier is hij helemaal gek op. Ben heel benieuwd hoe de reis en vakantie zal gaan. We overnachten op de heen en terugreis halverwege. Vind het best spannend maar heb er wel heel erg veel zin in! Nu nog alles inpakken, dat wordt echt een volksverhuizing

Inge -

Met 2,5 is het nóg makkelijker 🙂 Kunnen ze soms al een dagje helemaal zonder slaapje, geen luiers (hier dan), sommige uitstapjes geen buggy gebruikt, geen flessen, wij gebruikten dan nog wel een campingbedje maar sommige kinderen hebben dat ook al niet meer nodig.
Ik herinner me trouwens wel dat ik het autorijden vorig jaar (1,5) en dit jaar (2,5 , net terug) lastiger vond dan met een baby. Die sliep de hele weg, als ze groter zijn is dat vaak lastiger.

Viiiie -

Wij zijn net terug van een week Mallorca. Ookal hadden we eerder gevlogen (met 5 en 10 mnd) waren dit de “ergste” vluchten. Ze wilde totaal niets, alle boekjes, cadeautjes, kleurtjes en iPads hadden we voor Jaap aap ingeladen. Ze wilde alleen maar uit haar stoel (eigen stoel geboekt en autostoel mee) Op het strand en rond het zwembad vond ik het ook niet zo relaxed, even spelen in het zand was er niet bij helaas. Ach, de volgende keer beter… >_< (ze was nu bijna 18 mnd) Leuk om te lezen dat jullie een fijne vakantie gehad hebben.

Jenien -

Wat leuk!
Wij gaan aankomende zomer kamperen in Italië met ons zoontje Nout, hij is dan 15 maanden. Eigenlijk over 6 weken al! We moeten 1400 kilometer rijden en gaan daar 2 dagen overdoen. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat! Vast goed! Vroeg meebeginnen, dat deden mijn ouders ook.
We gaan het zien ook het slapen overdag daar en het eten. Maar heb er alle vertrouwen in! Want als je dat niet hebt gaat het helemaal mis 😉

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube