Samenwerken met je beste vriendin. Hoe doe je dat?

Een van de meest gestelde vraag die Nina en ik in interviews krijgen, is: ‘Hebben jullie weleens ruzie?’ Want een eigen bedrijf beginnen met je beste vriendin, dat kan toch niet altijd goed gaan? Vaak moeten we de journalist dan teleurstellen, haha. Vriendinnen en tegelijk zakenpartners zijn kan écht. Het is zelfs fantastisch!

bestevriendin

Nina en ik leerden elkaar 9 jaar geleden kennen op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. We gingen samenwonen en ontdekten al snel een gedeelde liefde voor lekkere, gezonde recepten behalve in het weekend. We bedachten dat het leuk was om onze recepten online te delen. Voor onze moeders. Nu jaren later leiden we samen een goedlopend bedrijf. Én zijn we nog steeds beste vriendinnen. Sterker nog, onze vriendschap wordt alleen maar hechter. Hoe we dat doen?

Nina en ik zijn zo erg op elkaar ingespeeld en klikken zo extreem goed, ik besef me elke dag dat zo’n vriendschap heel uniek en bijzonder is. Ons belangrijkste vriendschap-ingrediënt is het eindeloze respect wat we voor elkaar hebben. We hebben nooit ruzie, maar echt wel eens een flinke discussie of een meningsverschil. Maar op dat moment heb ik juist alleen nog maar meer respect voor Nina: ik kan doordat we verschillend zijn veel van haar leren. En uiteraard denken we 90% hetzelfde: we kunnen elkaars zinnen afmaken, sterker nog: vaak is 1 blik genoeg. En dat is belangrijk in het ondernemerschap: dat je op 1 lijn zit met elkaar. Dat je elkaar waardeert en respecteert én dat je elkaar naar een hoger level tilt! Als je dat hebt, is het een genot om naar je werk te gaan! En heeft het eigenlijk alleen maar voordelen!

We starten om 9u op kantoor, maar bellen altijd al vanuit de auto, 8.30 dus. Dan werken we de ma, woe en do standaard de hele dag samen en om 17u stappen we de auto in waarbij we direct elkaar weer bellen. Als evaluatie zeg maar. Haha. Het eerste half uur op kantoor (of uur, of halve dag…) gaat vaak totaal niet over werk. Maar wel over onze mannen, onze kids, zwangerschapsongemakken en dergelijke. Vervolgens gaan we aan het werk en is het heer-lijk om je aan dezelfde werkdingen te ergeren. ‘Babe, heb je die en die mail gezien?’ ‘HOU MAAR OP, echt irritant’. Dat dus. Er is altijd begrip, voor wat dan ook. Zit je even niet lekker in je vel, slecht geslapen, gewoon een hele off-week, of een ziek kind thuis? Zij biedt áltijd een luisterend oor en begrip. Privé staat op 1. Zo fijn! En tot slot het allerleukste: work hard, play harder. En als dat allebei met je beste vriendin kan, is dat dubbel feest! Want samen een hele dag achter de laptops zitten is fun, samen een restaurantje voor de site bezoeken is zalig, een ontspannende massage boeken en even niet werken is fun en met de mannen erbij in onze vrije tijd afspreken is nog meer fun. Dreamjob, dream-zakenpartner!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube