Shaslicks voor op de barbecue – FOOD

Léééét the sun shine! Léééét the sun shine! Want een zonnetje dat ons tegemoet shined betekent little ones die vrolijk door de tuin of het park kunnen rennen. En ondertussen kunnen wij onbeschaamd losgaan met zomerse barbecue recepten onder het genot van een wijntje ;-). Hoewel er in de supermarkten allerlei hapjes te vinden zijn voor op de barbecue, is het natuurlijk nog net even lekkerder om zelf wat te maken, toch? Denk bijvoorbeeld aan onze 7x bijgerecht voor de barbecue.

shaslicks voor op de barbecue CHICKSLOVEFOOD

En ook vandaag blijkt maar weer dat het zelf maken van barbecue gerechten gelukkig helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Dit recept voor shaslicks voor op de barbecue is namelijk super lekker maar ook super easy. Gewoon een kwestie van een marinade maken, alles aan een stokkie rijgen en roosteren maar! Oh enne in het kader van verstopte groente (en omdat het gewoon heel lekker is ;-)) zitten er ook nog veggies aan deze shaslicks, toch weer mooi mee genomen nietwaar. Ready to roast ;-)? Gaan we!

Men neme (voor zo’n 12 shaslicks: 
– 1 teentje knoflook
– 1 tl cayennepeper
– 1 el honing
– 2 el paprikapoeder
– zo’n 550 g varkenshaas
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 1 groene paprika
– 100 g champignons
– 2 middelgrote uien

En zo doe je het: 
– Pers de knoflook en meng deze met twee eetlepels olie, de cayennepeper, de honing, het paprikapoeder en een flinke snuf peper en zout.
– Snijd de varkenshaasjes in vierkanten blokjes, haal deze door de marinade en laat even marineren terwijl je verder gaat met de groenten.
– Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in rechthoekige stukjes.
– Borstel de champignons schoon en snijd in vieren.
– Snijd de uien in dikke repen.
– Rijg alle groenten om en om met de gemarineerde varkenshaas aan een sateprikker en grill de shaslicks in ongeveer 8 minuten op de barbecue (je kunt de shaslicks ook in de oven doen; zet de oven dan op 175 graden, leg de shaslicks op een rooster met bakpapier en gaar in ongeveer 20 minuten).

Happy barbecuing!

VOLG CHICKSLOVELITTLEONES OP INSTAGRAMFACEBOOKPINTEREST EN YOUTUBE!

paprika, varkenshaas, ui, champignons CHICKSLOVEFOOD
simpele shaslicks CHICKSLOVEFOOD
zelf shaslicks maken CHICKSLOVEFOOD

 

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube