De slaapcoach: een half jaar later…

Inmiddels is het een half jaar geleden dat wij contact zochten met The Sleep Agency. We waren compleet op. Ons eerste zoontje sliep de eerste twee jaar niet door en zijn broertje volgde hem nauwkeurig op met een jaar gebroken nachten. We wisten na 3 jaar allang niet meer hoe het was om een lekkere nacht te slapen. En ondanks dat we het goed volhielden (vraag me niet hoe!), waren op een gegeven moment allebei zulke zombies dat we in moesten grijpen. Dus zochten we hulp. Bij een slaapcoach.

Een fenomeen dat nog helemaal niet heel bekend is in Nederland. Ik had er in ieder geval nog nooit van gehoord en ook het consultatiebureau of de kinderarts bijvoorbeeld, hebben me dit niet als mogelijkheid aangeboden. Iets wat ik achteraf ontzettend jammer vind, omdat wij dan waarschijnlijk al wel véél eerder deze hulp hadden ingeschakeld. Anyway na 3 jaar was het zo ver, kreeg ik de tip van Nina én van een van onze volgers hier en gingen we aan de slag met Susanne Willekes, dé slaapcoach van Nederland (jahaa, dezelfde die Victoria Koblenko ook had). Hoe dat precies ging, kun je lezen in dit artikel, waar ik uitvoerig ons proces heb beschreven. Vandaag een half jaar later, vind ik het leuk om jullie te updaten. Want slaapt Christophe na 6 maanden nog steeds goed?

Kort nadat we met Susanne klaar waren, gingen we op wintersport. Daar gingen de nachten met Christophe nog best moeizaam en was het bij thuiskomst ’s nachts ook niet helemaal vlekkeloos. Nee, hij werd niet net als daarvoor zo’n 23x per nacht wakker. Maar hij sliep niet door. En dat was wat hij wel volgens Susanne moest kunnen, écht de hele nacht doorslapen. Toch merkten we al gauw dat Christophe wist wat hem te wachten stond. We gingen trouw met onze methode door en al snel zagen we dat het steeds beter ging. Een maand na de vakantie, sliep hij door. De hele nacht. Tot op de dag van vandaag! Wát een goede slaper is dat geworden zeg. Hij slaapt ook nog steeds overdag veel. Met zijn 19 maanden oud doet hij 2 slaapjes rond 9.30 en rond 14.30, welke in totaal toch vaak wel zo’n 2,5 tot 3 uur bevatten. We zijn hem wel steeds een paar minuten later naar bed gaan brengen. Op dit moment ligt hij rond 18.45u in bed en slaapt hij tot ongeveer 6.30. Bijna 12 uur dus. Echt de grootste eye-opener van onze training met Susanne: slaap leidt tot slaap! Hoe beter hij overdag slaapt, hoe beter de nachten…

En inmiddels heeft hij ook gelogeerd, zijn we in een hotel gaan slapen en zelfs verhuisd! Geen centje last. Zo ontzettend fijn! Hij doet het echt heel goed en is zo’n zalig uitgerust, happy mannetje. Wat genieten wij van onze kinderen en ook direct nog meer van het leven. Slaap is zó belangrijk, zowel voor je kids als voor jezelf.

Dus ja, nu een half jaar verder, slaapt hij nog steeds goed en zijn we nog steeds heel blij dat we die stap om hulp te zoeken gemaakt hebben. Mocht je tegen dezelfde problemen aanlopen met je little one, is mijn advies: zoek hulp! In september komt Susanne met een boek ‘Slaap!, dé slaapgids voor baby’s van 0-12 maanden’, ik verwacht een flinke concurrent in de bestseller top 60 tegen die tijd, haha.

VOLG CHICKSLOVELITTLEONES OP INSTAGRAMFACEBOOKPINTEREST EN YOUTUBE!

1 reactie

Martina -

Wat ontzettend goed dat het voor jullie effectief is geweest! Ik ga dit ook even met kennissen delen.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube