Strepen in je agenda, hoe doe je dat?

In het kader van ‘mijn emmer loopt over‘ en ‘meer aandacht aan jezelf besteden‘, ben ik de afgelopen weken wat bewuster bezig met mijn tijd en mijn lijf. Heel erg fijn kan ik je zeggen, maar ook best confronterend. Want waar moet je beginnen en ook waar doe je goed aan? Ik heb een heel fijn leven, dus ik vind het heel lastig om te bepalen wat ik moet verbeteren.

Strepen in je agenda schijnt ‘the key’ te zijn. Althans, volgens de coach waar ik eens per maand mee praat. Een agenda die uitpuilt van drukte en waar geen rek in zit voor als je kindje ziek is, of 2 verjaardagen die op 1 avond vallen, dat is niet goed voor je. Het beschrijft mijn gevoel: van zomerkleren uitzoeken tot aan de oven schoonmaken en een afspraak bij de schoonheidsspecialiste. Mijn hele week is eigenlijk al vol! Ik werk 4 dagen en op mijn vrije dag ruim ik in de ochtend mijn huis op en heb ik in de middag qualitytime met mijn kids. Wanneer kom ik toe aan dat soort dingen? De weekenden zijn echt voor mijn gezin, al merk ik wel dat als we bijvoorbeeld een weekend weg geweest zijn, ik de week erop de hele week achter de feiten aan loop. Dus ook in het weekend moeten er dingen gebeuren. The story van elke moeder! Voor mij is het moederschap, het runnen van een eigen B.V., het hebben van een geweldige relatie met mijn man én een fabulous sociaal leven gewoon niet realistisch. Toch wil ik die B.V. en wil ik een schoon huis. Maar… ik wil niet een doorgedraaide overspannen moeder zijn. Dus: de agenda op de schop. We moeten strepen. Maar hoe?!

Mijn idee is om letterlijk een papieren agenda te kopen, waarbij ik per dag een planning per uur kan inschrijven, zodat mijn plannen per dag wat redelijker worden. Alleen na 4 winkels te hebben afgezocht naar een agenda (die dus pas weer van de zomer in de winkels liggen) heb ik die nog niet. Mijn volgende idee om met Nina een dag in te plannen dat we eens goed kijken naar onze werktaken. Wat zou ik daarvan al kunnen uitbesteden? En wat doen we heel graag zelf?

Ik ben benieuwd of dit herkenbaar is voor jou en zo ja, hoe jij hiermee om gaat. Heb je tips? Laat het mij hieronder weten. Ik kan ze goed gebruiken!

Liefs, Elise

6 reacties

Melanie -

Cynthia Schultz heeft een goed praktisch boek hierover geschreven: Werkboek voor een structuurjunkie in spe. Heeft mij veel geholpen! Aanrader!

Cindy -

Kijk eens naar het bullet journal systeem. Dan heb je alleen een notebook en pen nodig. Check de website: bulletjournal (dot) com. En niet meteen instagram, want al die gepimpte bullet journals is niet nodig, alhoewel het wel leuk kan zijn 😉 ~ maar dat kost weer tijd!

Julia -

Ik heb hele leuke agenda’s en planners zien liggen bij de bijenkorf, op de interieur afdeling, en Stradivarius heeft vaak van die super mooie boekjes met week planningen! Veel succes!!!

Sarah -

Bij de Hema zag ik nog agenda’s liggen van t weekend. En anders online via Hema.nl je eigen agenda maken met leuke foto’s tussendoor.
Haha en heel herkenbaar. 🙈 Niet direct tips. Misschien een werkster nemen voor om de week. Dat hebben wij gedaan, om wat meer tijd te hebben. En af en toe maar niet naar een verjaardag gaan, hoe vervelend ook.

He -

Hema heeft een fijne papieren agenda met alle dagen een groot stuk schrijfruimte en alle tijden ernaast.. een hele saaie maar echt praktische ook groot formaat, misschien is die anders nog wel online?!

Kirsten -

Ik ben groot fan van de Passion Planner! Helpt me om mijn doelen te formuleren, mijn werk en rest van dingen in te delen, maar ook prioriteiten te stellen.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube