Telefoonverslaving, daar is -ie weer

Iedere avond na 21.00u mijn mobiel op vliegtuigstand, níet mee naar de slaapkamer en al helemaal niet op dat ding turen terwijl ik gewoon met mijn kind aan het eten of spelen ben, of met mijn vriend aan tafel zit, toch?

Hmmmm. Dat gaat even niet zo goed. Ik kan ineens weer rustig op mijn laptop mijn favo serie kijken terwijl ik ondertussen op mijn telefoon Facebook en Instagram om de vijf minuten check. Terwijl ik ook nog eens met m’n hoofd bij wéér hele andere zaken zit. WHY?! Of mijn kleine vent, die op mijn knie komt slaan met een duploblokje, ik moet komen ‘hoppuh’ (helpen), terwijl ik me rot schrik omdat ik lui op de bank hang en vanalles op m’n telefoon aan het doen ben. Zo zonde! Van mijn tijd, aandacht en energie. Dussss, tijd voor actie!

Ik wil niet meer een soort van halve slaaf zijn van mijn telefoon. Om 21.00u op de bank zitten, naast me kijken en zien dat Bart precies hetzelfde aan het doen is een metertje van me vandaan. Dus in ons gezin, is het vanaf NU weer over met de telefoonverslaving. Dat betekent:
– Na 21.00 uur de telefoon op vliegtuigstand
– Niet meer in bed met de telefoon
– Niet meer aan tafel met de telefoon
– Eén ding tegelijk: als ik eet eet ik, als ik speel speel ik, als ik een serie kijk, kijk ik een serie
– En, nu komt -ie, oude tip van mijn vriendin Esmée: op mijn vrije dagen (dinsdag, zaterdag, zondag) de telefoon op de wc leggen zodat ik ‘m alleen check als ik daar ben. Ik laat ‘m dan wel op geluid zodat ik gebeld kan worden, maar check geen social media of apps meer.

Nou, dat zijn mijn voornemens :), doe je mee?

Liefs, Nina

2 reacties

Cindy -

De telefoon gaat bij ons, sinds dat we samenwonen, eigenlijk al niet meer naar de slaapkamer. Laatste keer dat ik m daar had was in de kraamweek, toen ik lag te cocoonen in bed en verschillende wekkers moest hebben voor het voeden. Na 21:00u in vliegtuigstand is een goede. Ik merk dat ik er ook teveel op zit, maar tijdens werk ligt hij op stil in mijn tas en die staat niet binnen handbereik.

Ellis -

Yep! Ik doe mee! Ik word soms ook opgezogen door de telefoon. Daar baal ik van.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube