Thuis vakantie vieren met kinderen #1

Augustus is aangebroken, de meest rustige werkmaand voor Nina en mij. En dus betekent dit voor ons: vakantie opnemen. Minimaal 2 weken. Nou moet ik zeggen dat sinds wij een eigen (online) bedrijf hebben, ik verschrikkelijk moeilijk écht afstand kan nemen. Want er is altijd wel iets dat speelt. Maar gelukkig helpen Nina en ik elkaar hierin. En dus was het tijd om vakantie in te plannen en thuis te bespreken wat de bestemming zou worden. Nu zijn we net in mei een week in Italië geweest, wat een goede test was wat betreft op vakantie gaan met 2 kinderen. We hebben het heerlijk gehad, maar ik kwam verre van uitgerust thuis.

THUISVAKANTIE KINDEREN - CHICKSLOVELITTLEONES.COM

Als we gewoon thuis zijn, gaan de kids nog af en toe een dagje naar de opvang of naar opa en oma, maar op vakantie ben ik 24/7 met de kids bezig. 24 uur per dag ja, want ik neem mijn baby die niet doorslaapt gewoon mee natuurlijk. En 7 nachten op en neer in een caravan vond ik niet bepaald ontspannen. Haha. En dus was na lang wikken en wegen de conclusie: deze vakantie blijven we thuis! Oké, het hoge woord was eruit. We wonen aan het strand dus dat komt helemaal goed. Tot de vakantie naderde. Want uhm, schat de weersvoorspellingen zijn niet heel strand-waardig. Wat gaan we dan doen 2 weken lang? Thuis chillen en even niks hoeven doen vind ik een lekker idee, maar ik wil deze zomer toch ook wel echt iets van vakantiegevoel krijgen. De zoektocht begon. Schat, hoe krijgen we toch straks het vakantiegevoel terwijl we thuis zijn met onze kids? Mijn vriend zei dat we het allemaal op z’n beloop moesten laten. Maar ik was vastberaden. Want ik weet dat de verleiding groot is om dan allerlei huishoudelijke taakjes op te pakken of toch even achter mijn laptop te kruipen. NEE. Dat was niet de bedoeling. En dus maakte ik een plan. En hieronder deel ik mijn voornemens die ik heb voor mijn komende vakantie. En in deel 2 van  ‘thuis vakantie vieren met kinderen’ deel ik mijn ervaringen na onze 2 weken staycation!

1. Vóór de vakantie begint wil ik alle nodige huishoudelijke taken afvinken. Om te zorgen dat ik niet straks 2 weken lang aan het poetsen ben, verschoon ik het weekend voor mijn vakantie begint alle bedden en wil ik alle rommel opgeruimd hebben. Tijdens de vakantie wordt er niet gepoetst!

2. Ik wil een dagje Italië, waarbij we lekker Italiaans halen bij de traiteur en prosecco en chianti drinken. En een dagje Frankrijk, waar we beginnen met een ontbijtje van de Franse bakker en ’s avonds uitgebreide Franse gerechten kokkerellen. En een dagje Japan, met sushi en eetstokjes voor de kids. Zoiets dus.

3. Van de 7 dagen, wil ik onze zoontjes 2 dagen naar de opvang brengen, zodat Marcel en ik 2 dagen samen qualitytime hebben. Samen naar de masseur, luxe lunchen in een duur restaurant of shoppen. De rest van de week doen we leuke dingen voor de kinderen.

4. En daarbij wil ik 1 nachtje naar een hotel met Marcel. Een ieniemienie vakantietje met z’n tweetjes tussendoor.

5. Het idee was eerst om nog een lang weekend naar een leuk vakantiepark te gaan wat helemaal perfect was voor de kids. Maar wat blijkt: daar betaal je in het hoogseizoen honderden euro’s voor een weekendje. Dus dat doen we niet. Weet je wat je thuis allemaal wel niet kunt doen als je dat geld uitspaart? Gave parken bezoeken, héél vaak eten bestellen, luxe boodschappen, naar de film, en ga zo maar door. Dus goodbye accommodatie huren, hallo luxe staycation! 

6. Online heb ik gezocht naar uitjes die ik wil doen met de kids. Een dagje Efteling, een dagje naar de boerderij, een dagje dierentuin, een dagje naar een grote speeltuin. Maar om niet voorbij te gaan aan de behoeften van de kids hebben we ons voorgenomen: om en om. De ene dag gaan we erop uit, de andere dag blijven we dicht bij huis zodat de kids gewoon thuis kunnen slapen. Ook ben ik nog van plan om naar de VVV te gaan hier. Wellicht zijn er hier activiteiten te doen waar ik nog niet vanaf wist!

7. Ik wil doen alsof we écht op vakantie zijn. Een stapel boeken voor in de avond, opzoek naar onbekende supermarkten, lekker vaak naar het zwembad, bootje varen. Dat soort dingen.

8. En tot slot: voor de omgeving zijn we zogenaamd écht weg. Dus ik wil echt proberen om zoveel mogelijk qua werk en sociaal leven te doen alsof we in Frankrijk zitten. Deze twee weken is het qualitytime with the family!

Zo dat waren ze. Hoe pakken jullie het aan om tijdens je vakantie thuis een vakantiegevoel te hebben? Laat het ons vooral weten 🙂

VOLG CHICKSLOVELITTLEONES OP INSTAGRAMFACEBOOKYOUTUBE EN PINTEREST!

6 reacties

Joost -

Interessante overdenking. Het valt inderdaad niet mee om tijdens de vakantie een goed gevoel te krijgen. Voor mij is dat het geval wanneer ik in staat ben alles los te laten en mijn kinderen zie genieten. Dat is de eerste dagen nog erg lastig, want je neemt het gevoel van de ‘werkdagen’ toch een beetje mee naar Frankrijk. Wat helpt is dat de kinderen ouder zijn en de dagen niet meer gebroken worden / werden door middagslaapjes. Nee, in dit geval hadden we een dagvullend programma 🙂 Gelukkig hadden we ons goed voorbereid. Nieuwe reisspelletjes gekocht, nieuw buitenspeelgoed (waaronder een heuse kayak: http://www.opblaasbootshop.nl/sevylor-tahiti-plus-driepersoons) en natuurlijk alleen de oudste kleren mee naar de camping in Frankrijk.

Mijn advies: los laten (niet teveel natuurlijk). Dat is moeilijk, maar laat uiteindelijk de teugels wat meer vieren.

Succes!

evelien -

Poe hee! Als ik dat zo lees dan zitten die 2 weken wel volgepropt (met leuke dingen). Ik prefereer dan toch meer qualititime met mn zoontje door niet vanalles te ‘moeten’ maar lekker naar het speeltuintje in de buurt, op het gemakje boodschappen halen en een rondje fietsen en we zien wel waar we uitkomen.

Mirjam -

Ik had tip 1 3 weken eerder moeten lezen ?
Helaas de halve staycation verspild aan achterstallige klusjes.

Wij hebben wel een seizoenskaart op een attractiepark genomen om daar wat daagjes door te brengen.

Gerr -

Klinkt goed, geniet ervan!

Dirk -

Ik snap het niet echt? Je gaat op vakantie naar Frankrijk, Italië en Japan in twee weken. Laat je dan je kinderen thuis of eten die liever Chinees?

MARIJKE -

Wat een goed idee om thuis te blijven en er wel echt een vakantie van te maken. Denk inderdaad dat de verleiding groot is om te werken of schoon te maken. Goed dat je dit niet gaat doen!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube