Verhuizen met kleine kinderen #2

Een paar weken terug deelde ik hier op Chickslovelittleones dit artikel waarin ik aankondigde dat we gingen verhuizen. Met daarin de vraag hoe je dat het beste kan doen met kleine kinderen. Ik had tot die tijd namelijk nog helemaal niks gezegd tegen mijn boys. Nu is Christophe nog te klein om er iets van te begrijpen, maar voor Samuel is het wel ‘snapbaar’ zeg maar. En wat ben ik blij geweest met deze oproep. Want wát een fijne reacties!

IMG_1797

Inmiddels hebben we getekend bij de notaris, is de sleutel in the pocket en zijn de vakmannen hard aan het klussen geblazen. We hebben gelukkig nog een paar weken voor we uit ons oude huis moeten, dus voorlopig hebben we eigenlijk nog nergens last van. Nadat ik alle reacties op mijn verhuisbericht had gelezen ben ik compleet anders met de verhuizing omgegaan richting de kids. En daar ga ik vandaag jullie over updaten. Zodat stel dat je gaat verhuizen met kleine kinderen, je hier wellicht ook iets aan hebt! 

1. Meenemen naar het nieuwe huis
Deed ik alles stiekem en mochten mijn vriend en ik niet hardop over de verhuizing praten, nadat ik in heel veel reacties had gelezen dat je juist je kinderen moet betrekken in het proces hebben we gelijk de kids meegenomen naar het nieuwe huis. We legden uit dat we in een ander huisje gaan wonen en daarbij hebben we vooral belicht waarom dat heel gaaf is. We krijgen een tuin, de kamers zijn groter, etc. Af en toe reed ik dan express door de straat en op een gegeven moment begon Samuel het uit zichzelf te zeggen. “Kijk mama, hier woont mijn nieuwe huis!”.

2. Zijn eigen kamer uit laten kiezen
Dit vond ik ook zo’n briljante tip. Gelijk de eerste keer dat we in het huis waren, hebben we Samuel zijn eigen kamer laten kiezen. Dacht hij eerst nog dat de grootste kamer voor papa en mama zou zijn en dat -ie die niet mocht kiezen, toen ik hem vertelde dat -ie die ook mocht kiezen was hij gelijk vastberaden. (De 14 meter lange slaapkamer die wij zelf krijgen heb ik hem daarna pas laten zien, haha). Dit werd zijn kamer. Hij vertelde het aan iedereen, “opa, ik heb de grootste kamer gekozen”.

3. Eerst wennen met hun ‘oude’ kamertje
Uiteraard jeuken mijn handen om alles nieuw te kopen en de kamers in het nieuwe huis prachtig te stylen. Ik Pinterest me suf. Tot ik de reactie las waarin een moeder zei dat zij eerst de oude meubeltjes in het nieuwe kamertje had gezet om haar kindje toch een soort vertrouwd gevoel te geven. Vond ik ook zo’n goede tip. Mijn jongste zoontje is erg gevoelig en slaapt ergens anders gelijk slechter. Dus voor hem nemen we alles mee zoals het nu is, en gaan we langzaam aan de baby-meubeltjes vervangen door wat nieuws.

4. Meehelpen met inpakken
Het vervelendste vind ik dat het nu thuis steeds chaotischer wordt. Er staan dozen, er is overal rommel wat uitgezocht moet worden en minder tijd voor leuke dingen. Ik probeer Samuel zoveel mogelijk mee te laten helpen met inpakken. Dat het zeg maar leuk is dat de dozen er zijn. Een soort van dan 🙂

Wij gaan ons opmaken voor de grote verhuizing. Mocht je nog tips hebben, laat het me vooral hieronder weten!

VOLG CHICKSLOVELITTLEONES OP INSTAGRAMFACEBOOKPINTEREST EN YOUTUBE!

3 reacties

Marjolein -

Ik heb een aftelkalender gemaakt, elke dag een sticker plakken tot de dag van de verhuizing. Was een groot succes bij mijn zoontje van 3,5.

annemargreet -

Hi Marjolein. Wat een leuk idee! Groetjes, Anne-Margreet – Chickslovelittleones.

Marieke -

Leuke tip die ik zelf gebruikt heb toen wij gingen verhuizen met onze dochters van bijna 2 en 3 jaar oud: ze kregen allebei hun eigen verhuisdoos, die mochten ze eerst versieren met stift, potlood en stickers. Daarna mochten ze de dag voor de verhuizing hun eigen belangrijke spullen erin doen, dus de dingen die zij zélf belangrijk vonden. Zo hadden zij in het nieuwe huis de volgende dag direct hun eigen verhuisdoos met hun eigen spulletjes erin!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube