Zo krijg je de klerenkast van je dromen!

Met het nieuwe jaar voor de boeg kwam ik 1 januari fris en fruitig van mijn vakantie in Frankrijk terug met als doel: 2 januari ga ik ruimen. Een dag van mijn vakantie wilde ik opofferen aan gewoon ál mijn kasten doorspitten. Nee, echt geen prettige vakantieactiviteit waar je naar uitkijkt kan ik je vertellen. Al die kleren op de grond. Wat een hondenbaan! Maar als het dan eenmaal gedaan is, even serieus. Dat is echt ultiem! Het resulteerde in 10 vuilniszakken met kleren en puin die de deur uit gingen. Wat goed was heb ik ingeleverd bij Het Leger des Heils, de rest heb ik weggegooid. Na die dag begon mijn chillvakantie pas écht. De rest van de week leefde ik in een soort hotelkamer waar álles geordend was. Dit vind ik een dikke vette aanrader!

- Overige Keuze CLF 047

En dus wijd ik vandaag een artikeltje aan het uitmesten van klerenkasten. Want zowel een opgeruimde klerenkast van jezelf als die van je kids is echt zo erg aan te bevelen! Hemdjes maat 86 (mijn jongste is ruim 2 jaar!), truien die ik droeg tijdens mijn zwangerschap maar nog best kunnen zonder buik. Alles is uitgezocht! Het scheelt ‘s ochtends echt tijd nu ik in een overzicht zie wat het aanbod is. Vandaag dus mijn tips!

1. Zoek uit wat gedragen wordt en wat niet
Zo lag Christophe’s kast vol met kleren die we hebben gekregen en kleren die veel te klein zijn geworden. Een uitpuilende kast waar een handvol broeken echt van gedragen worden. En dus heb ik alles wat hij niet draagt uit zijn kast gegooid. En hetzelfde geldt voor mijn kast. Heb ik dit het afgelopen jaar gedragen? Nee, oké weg ermee. Ik doe niet aan “je weet maar nooit of het weer in de mode komt”. Ik ben nu eenmaal geen dure merkenfreak dus een nieuw truitje is zo gescoord als het wél weer in de mode is.

2. Vervang eens in de zoveel tijd in de sale je lingerie en sokken collectie
Vervolgens heb ik op 1 bh na al mijn bh’s weggegooid en heb ik in de sale bij mijn favoriete Italiaanse lingeriemerk 5 nieuwe gekocht. Alles was in de sale, dus de investering viel mee. Geen uitpuilende lingeriela meer, gewoon een paar mooie die ik ook echt draag!

3. Doe dit ook met je pyjama’s en comfikleding
Dat had ik vorig jaar al gedaan!  Heel lekker zittende joggingbroeken die als een hobbezak om m’n kont zitten? Weg ermee. Een paar mooie joggingbroeken die lekker zitten en een stapel mooie pyjama’s it is. Dit is nog steeds toppie in orde! Dit jaar heb ik de rompercollectie van Christophe vernieuwd.

3. Doe dit ook met je make-up en accesoires
Ook heb ik dit jaar in de sale mijn hele make-up collectie vernieuwd en mijn accesoires uitgezocht. Een mooie muts en de rest weg. Uitgedroogde mascara’s, kapotte poederdoosjes. Gone.

4. Hang alles overzichtelijk bij elkaar
Had ik eerst nog van de kids alles her en der verspreid, nu heb ik alle kleren van Samuel in 1 oogopslag bij elkaar. Zo ‘vergeet’ ik geen kleren en hoef ik ook niet lang te zoeken. Hetzelfde geldt voor mijn eigen kast. Deed ik eerst nog alle blousjes op een haakje bij elkaar, tegenwoordig hang ik de combinaties bij elkaar. Zodat ik gelijk ‘s ochtends weet: ‘die outfit doe ik aan’.

5. Bakjes it is!
Bakjes is echt mijn ding geworden. Onderbroeken in een bakje, bh’s in een eigen bh bakje, panty’s etc. Alles heeft zijn eigen bakje. Zo blijven de kasten langer geordend.

5. Bepaal je stijl en merken
Inmiddels weet ik van mezelf welke stijlen ik leuk vind en welke merken me goed zitten. En dus koop ik liever 3 truien van dat merk, dan dat ik 12 truitjes koop die me eigenlijk niet zitten, compleet vervormd zijn na 1 wasbeurt of een trui die ik eigenlijk niet echt tof vind maar het is wel weer een keer wat anders. Inmiddels weet ik: dat draag ik toch niet. En nu ik dat weet, is mijn kast ook zoveel overzichtelijker. Geen stapels meer met duizenden truitjes. Een paar echt toffe dingen die ik graag draag! Het scheelt uiteindelijk geld en tijd.

6. Houd het bij!
En last but not least: doe dit gewoon elk half jaar! Zowel je zomercollectie als je wintercollectie. Bijvoorbeeld als er sale is, ga kritisch door de kasten, ruim op, zorg voor overzicht, vervang de spullen die toe zijn aan vervanging. Gun jezelf een mooie opgeruimde kledingkast!

VOLG CHICKSLOVELITTLEONES OP INSTAGRAM, FACEBOOK, YOUTUBE EN PINTEREST!

(Foto: Mariët Mons)

5 reacties

MM -

Oei… Het kinkt allemaal heel aantrekkelijk. Maar: Heb je ook rekening gehouden met de duurzaamheid van de producten? Kleding vraagt veel arbeid van mensen die er vaak niet eerlijk voor betaald worden. En: Wat te denken van de milieu-vervuiling door de kleding-industrie. Misschien mogen we wel wat langer doen met de oude kleren… Beseffend dat we het nu al zoveel beter hebben ten opzichte van anderen – met kleren in de kast die wellicht niet direct onze smaak zijn. Ik verafschuw de luxe van: ‘Houd alleen wat je leuk vindt en gooi de rest weg’. Dan maar iets minder leuk erbij lopen, maar eerlijkheid ten opzichte van mijn medemens en het milieu vind ik meer waard…

Elise -

Hoi Marie, dank voor je bericht. En ik snap je helemaal! Ik merk dat ik ‘vroeger’ zoveel meer kleding kocht. Lekker goedkope truitjes. Stapels had ik ervan. Nu doe ik dat dus niet meer, en merk ik dus dat ik steeds langer met mijn kleren doe. En dus minder ‘verspil’ op deze manier. Dus mijn essentie komt overeen met die van jou 🙂 Liefs!

Yves -

Goed initiatief! 🙂 En herkenbaar hoe lekker zoiets voelt. Wel nog een tip ten aanzien van het weggooien: je kunt ook de slechte kledingstukken in een goededoelenbak doen, dan wordt het elders gesorteerd en gaan de slechte artikelen op de hoop voor recycling, daar worden dan weer nieuwe stoffen van gemaakt. Is beter voor het milieu dan gewoon in de grijze container gooien!

Elise -

Oh dat wist ik niet Yves! Thanks!

Sanne -

Hahaha heerlijk herkenbaar dat je helemaal blij wordt van opgeruimde kasten. Heb ik ook altijd! Word hier ook weer eens tijd om er doorheen te gaan.
Maarre ik mis nog wel een fotootje van het opgeruimde eindresultaat ter inspiratie 🙂

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube