Zo verkoop je je spullen op Koningsdag

Vandaag kleurt Nederland oranje, want ja: het is Koningsdag. En I love it. Van het kijken naar de Koninklijke familie op tv tot aan de kneuterige vrijmarkten en de oranje tompoucen. Voor mij geen party in Amsterdam, nope. Ik ga kneuterig all the way!

Vroeger zat ik altijd met mijn zus op een kleedje. Sinds ik ouder ben doe ik dat niet meer en bezoek ik meer de eventjes om de vrijmarkt zoals de kleine kermissen en de foodstandjes in de buurt. Toch vinden we het leuk om jullie vandaag wat tips te geven bij het verkopen van je oude zooi. Dus hierbij wat tips voor een geslaagde verkoop!

1. Preparation is key
Oké, Koningsdag vraagt wel om een beetje voorbereiding. Plan bijvoorbeeld één dagje in om met je kid(s) goed te kijken naar de spulletjes die jullie willen verkopen. Wat mag wel weg, wat bewaren we tot volgend jaar?

2. Klaar voor de start
Niemand houdt ervan om vieze, kapotte spullen te kopen. Verplaats jezelf dus in je kopers. Als je kleren wegdoet, was deze dan van tevoren nog een keer. Haal nog even een stofdoek over het speelgoed dat je wilt verkopen, check of alle puzzels nog compleet zijn en of de boekjes al hun bladzijden nog hebben.

3. Wees er vroeg bij
Een plekje bemachtigen op de markt doe je niet om tien uur ‘s ochtends. Denk eerder aan een uurtje of zeven. In veel gemeenten is het die dag: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Soms zelfs de avond van tevoren al! Wil je goed zichtbaar zijn voor iedereen, kom dan zo vroeg mogelijk. En als je een plekje of stand kunt reserveren, doe dat dan ook.

4. Maak er wat moois van
Als je met een standje op een grote vrijmarkt gaat staan, wil je opvallen. Het is dan extra leuk om de boel om beetje aan te kleden. Neem een gezellig kleedje mee, gebruik verschillende kleurtjes als prijsstickers of laat je kids bijvoorbeeld leuke vlaggetjes ophangen. Probeer je spulletjes wel overzichtelijk te ordenen; kleding bij kleding, speelgoed apart etc.

5. Laat je kids verkopen
Het is voor kinderen geweldig om een dag winkeltje te spelen en dat moeten ze ook vooral kunnen doen! Houd er wel rekening mee dat sommige mensen willen afdingen, en dat jij het stokje dan even moet overnemen. Maar other than that: het is hun dag. Zoek een leuk doosje uit dat als kassa kan dienen en houd verder een oogje in het zeil.

6. Maak prijsafspraken
Eén dvd voor drie euro, twee voor vijf. Eén shirtje voor twee euro, vijf shirtjes voor vijf euro. Dat soort acties doen het altijd goed. Denk dus van tevoren slim na over prijzen en leuke acties die je kunt toepassen. Zet bij sommige, unieke spulletjes iets hoger in. Vraag bijvoorbeeld tien euro, terwijl je weet dat je er misschien maar zeven euro voor hoeft te vragen. Als mensen dan willen afdingen, leid je in ieder geval geen verlies.

7. Bedenk een beloning
“Als jullie zoveel geld ophalen, krijgen jullie…”. Belonen werkt áltijd. Als je echt graag van je spullen af wilt en een leuk bedrag wilt verdienen, moet je daar je best voor doen. Door een beloning te beloven, zullen je kids extra hard hun best doen om van jullie spullen af te komen. En dat levert vaak nog originele acties op ook ;-).

Heel veel plezier vandaag.

Liefs!

(Foto: Mariët Mons)

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube